ביקורו הראשון של פול מקרטני בישראל מייצר קדחת תקשורתית חסרת תקדים בבריטניה ובכל רחבי המזרח-התיכון והופך להיות אירוע פוליטי ובטחוני, לקראתו נשמעים איומים מפורשים לחבל בקונצרט שייערך ביום חמישי בפארק הירקון.
מי שניצל את ההזדמנות לתפוש כותרת הוא עומאר מוחמד באקרי, הזכור לבריטים כמנהיגו של ארגון המוג’הירין, שלא הורשה לשוב ללונדון לאחר פיגועי ה-7 ביולי לפני שלוש שנים. באקרי, היושב עתה בביירות, הכריז כי מחבלים מתאבדים יכולים לתקוף את באי הקונצרט, בשל תמיכתו בישראל של הזמר הבריטי אותו הוא הגדיר כאויב האיסלאם. לדברי באקרי, אם חייו של מקרטני יקרים לו, הוא לא היה צריך להגיע לישראל, שכן הוא לא יהיה בטוח בה. קורבנם של המבצעים ימתין לו שם. באקרי התגורר בלונדון כמעט עשרים שנה ונהג להתבטא נגד יהודים והומוסקסואלים. במהלך המלחמה האחרונה בלבנון, הוא ביקש מהבריטים לפנות אותו מנמל ביירות, אולם נתקל בסירוב.
מקרתני סירב להגיב בעצמו על האיומים נגדו, אולם נמסר בשמו כי הוא נדהם אך לא חושש. הוא חזר ואמר כי גופים ואישים שונים הפעילו עליו לחץ לבל יופיע בישראל, אולם הוא בחר להתעלם מהם:אני עושה את מה שאני מוצא לנכון. יש לי לא מעט חברים שתומכים בישראל, הוא הוסיף.
גם כמה פעילים קיצוניים בשולי המערכת הפוליטית בישראל, מנסים לנכס לעצמם כותרות. אחד מהם, איתמר בן גביר, אמר כי הוא וחבריו יפגינו במהלך ההופעה נגד בריטניה, בגלל היותה אנטישמית. הוא הסביר זאת בהתנגדות שנשמעה בבריטניה לשכור בנין חדש לשגרירותה בתל-אביב מחברה שבבעלות איש העסקים לב לבייב, בגלל שהוא בונה בשטחים. לבייב עצמו מתגורר בלונדון מאז תחילת השנה ובשבוע האחרון נפוצו שמועות כי הוא איומים על חייו. אפריקה-ישראל, החברה שבבעלותו, אינה מגיבה לפי שעה על הידיעות הללו.
העיתונות הבריטית, מצידה, מרחיבה את הסיקור התקשורתי על ההופעה ומקדישה לכך עמודים שלמים, תוך איזכור העובדה שלפני ארבעה עשורים אסרה הממשלה להתיר את הופעת החיפושיות בארץ בשל סיבות מוסריות. הטיימס אף כתב על כך מאמר מערכת ובו הוא מדגיש כי ישראל עברה כברת דרך ארוכה מאז והפכה להיות מדינה מערבית לכל דבר. הוא מוסיף כי מבחינות רבות הופעתו של מקרטני היא גם הבעת הוקרה ליהודים שהשפיעו כל כך על חייו, החל בבראיין אפשטיין, מי שגילה את החיפושיות בליברפול, דרך אשתו הראשונה לינדה, וכלה בפרקליטו ובמנהלו.
לא כולם יוצאים מדעתם ערב הגיג בגני יהושע. מייקל גולד, שניגן בשעתו עם הלהקה המיתולוגית ומתגורר עתה בישראל, טען כי הוא אינו יכול לממן את עלות הכרטיס. מחיר הכרטיס הזול ביותר מגיע לשווה ערך של 77 פאונד, בעוד היקר ביותר הוא מעל 700 פאונד. אילו היו מגיעים לישראל לפני 40 שנה, היה מחיר הכרטיס להופעה של הביטלס 7 דולר בלבד…