למרות שכמות הסם הייתה אחת מהגדולות שנראו אי פעם במחוזותינו, לא היה סיפור הייבוא המוזר הזה תופס כותרות אלמלא גילם המתקדם של הנאשמים: 57, 67 ו-81. לכולם משפחה רחבה, כולל נכדים, ולאף אחד מהם אין עבר פלילי
מבצע הברחת הסמים על ידי הסבים הישראלים אופיין בתיכנון ובביצוע פתאטי כמעט, למרות גילם וניסיון החיים שלהם.ביצוע פשעים על ידי אנשים מבוגרים אינה תופעה נדירה בבריטניה. האדם המבוגר ביותר שיושב כאן בכלא הוא בן 92 ואילו האישה המבוגרת ביותר היא בת 78. בסך הכל ניתן למצוא כ-8000 גברים וכ-4000 נשים מעל גיל 50 אשר מרצים עבירות בכלא.
תנאי הכליאה באנגליה תוארו לאחרונה בדוח שחובר על ידי ועדה מיוחדת, ומשם עולה כי אין הפלייה על רקע של גיל, ובכל האסירים נוהגים באופן שווה. אולם, שירות בתי הסוהר נלחם כדי לקבל תנאים לטיפול באנשים בעלי צרכים מיוחדים??, שנשארים לעיתים ללא מענה.

אבל יש גם חדשות טובות – לאסירים באנגליה הזמן עובר הרבה יותר מהר מאשר לאסירים בישראל. באופן אירוני, שלושת המוסקטרים שלנו יעדיפו לשאת עונשם כאן ולא בישראל. זאת משום שבאנגליה נספרת כל שנה בכלא כשנתיים, על התנהגות טובה, כאשר בישראל אסיר מקבל ניכוי של שליש מתקופת המאסר, אם יש לו מזל. לדוגמה, אם אסיר קיבל עונש מאסר למשך שמונה שנים, ברוב המקרים הוא יישב רק ארבע.
אז מה צפוי לשלושת הסבים שלנו? אם הם אוכלים אוכל כשר, שנחשב לאיכותי יותר מהאוכל הרגיל, הם יוכלו ליהנות מביקור שבועי של רב, שיביא להם חלה לשבת ויין לקידוש. אם יהיה להם מזל, הם ייזכו לביקור של דיפלומט ישראלי, פעם או פעמיים במהלך שהותם בכלא, ויוכלו לדבר בטלפון זמן ממושך יותר מאסיר ממוצע. בין אם יחליטו לממש את זכויותיהם ובין אם לא, מה שבטוח הוא שיהיה להם מספיק זמן לתכנון ההרפתקאה הבאה שלהם בין כותלי הכלא.
הכותב הוא עוד בחברת ביינז-כהן ומומחה במשפט אזרחי ופלילי.
ביינז-כהן מטפלים בישראלים בבריטניה. ניתן להתקשר ליאיר כהן: Bains Cohen Solicitors, Tel: 020-8252 7373
או דרך אתר החברה


































