ב- Photographer’s Gallery
כבכל שנה נפתחת בגלריית הצילום בלונדון תחרות פרס הצילום השנתית המעניינת של ה- Deutsche Börse, אשר תוצג עד ה- 15 ביוני ב- Photographers Gallery. פרס שנתי ותיק ויוקרתי זה, שנוסד בשנת 1996, הוא אחד הפרסים הבינלאומיים החשובים ביותר לצלמים עכשוויים. הפרס מקנה פלטפורמה חשובה לצלמים בתחילת דרכם או לצלמים/אמנים ידועים יותר אשר תרמו תרומה משמעותית לצילום על ידי חדשנות טכנולוגית, טכניקות מיוחדות או קונספט מעניין אשר פיתחו בשנה האחרונה.
הפרויקטים ב- short list השנה כוללים צילום דוקומנטרי, תמונות מבוימות, דיוקן עצמי, פרפורמנס וארכיונים משפחתיים. נושאים של הגירה, קהילה ושייכות, מסורות וטקסים בין-דוריים, זיכרונות משפחתיים והיסטוריות מובאים יחד ברשימה קצרה רבת עוצמה זו.
ארבעה אמנים נבחרו ל- short list.
Cristina De Middel (נולדה ב-1975 בספרד) מטילה בעבודתה ספק בערכו התיעודי של הצילום ובתפקיד שהוא ממלא ביצירת סטריאוטיפים. הגישה הרעיונית שלה בוחנת לא פעם את היחס העדין והטעון שיכול להיות בין צילום ל”אמת”.
התערוכה מציגה את נתיב ההגירה של מרכז אמריקה ברחבי מקסיקו כמסע הרואי ונועז במקום בריחה נואשת. דה מידל שואלת מהאווירה שבסיפורו של ז’ול ורן “מסע אל מרכז כדור הארץ”. המסע מתחיל בטפצ’ולה בגבולה הדרומי של מקסיקו עם גואטמלה, ומסתיים בפליסיטי, עיירה קטנה בקליפורניה, שטוענת רשמית לתואר האבסורדי ‘מרכז העולם’. גדר הגבול נראית מפליסיטי מה שמוסיף לאכזבה הדיסטופית של המסע, כאשר היעד הסופי הוא לא יותר מאטרקציה תיירותית בצד הדרך.

Rahim Fortune (יליד ארה”ב, 1994) משתמש בצילום כדי לשאול שאלות בסיסיות על זהות אמריקאית. תוך התמקדות בנרטיבים של משפחות וקהילות בודדות, הוא חוקר גיאוגרפיות משתנות של הגירה והתיישבות מחדש ואת האופן שבו היסטוריות אלה נכתבות על נופי טקסס והדרום האמריקאי. הוא חוקר מסורות ותרבות אמריקאית שחורה, ומתמקד בסיפורי משפחה וקהילה כדי לחקור הגירה והתיישבות מחדש וכיצד נכתבות היסטוריות אלו על נופי מדינת הולדתו טקסס והדרום האמריקאי.
הוא משתמש בשפת הצילום העממי והארכיוני כדי לחקור את היחס ההיסטורי של קהילתו לצילום. נושאי הדיוקנאות המדהימים שלו הם של מסורות ההתבגרות – רוכבי שוורים צעירים, רקדני פולקלור ומלכות תחרות – כולם יורשים ומאמצים בחן את הטקסים הקהילתיים הללו. הוא נותן כבוד לקפדנות, המשמעת והכישרון היצירתי של מופעי תרבות אלה, לצד השיחה הבין-דורית בין צעירים וזקנים המעבירים את המסורות הללו.

Tarrah Krajnak (נולדה ב- 1979 בפרו) היא אמנית פרואני-אמריקאית המושקעת במלאכת הצילום ובתהליכי הצילום. היא עדיין ממשיכה להדפיס את כל הצילומים שלה, תוך שימוש בשיטות כולל הדפסי פיגמנט מסרט צבעוני, הדפסי ג’לטין כסף, ציאנוטיפים ואנתוטייפים (תמונות שנעשו באמצעות חומרים רגישים לאור צמחים). גופה של קריינק עצמו מופיע לעתים קרובות, ואתרי ההפקה שלה נעים בין הסטודיו, עבודת השטח וחדר החושך. קריינק מפנה את העדשה שלה לצילומים של אחרים, כולל עבודות של ‘המאסטרים’ של הצילום. היא מתנגדת לקאנון ההיסטורי האמנותי שהתקבל על ידי שיחזור של יצירות מפתח אלה עם התערבויות משלה. היא משתמשת במצלמה ככלי מחקר כדי לתעד את הזמן החולף ומטשטשת את הקווים בין דיוקן עצמי מבוים לסצנות ספונטניות או כאלו שמפוברקות כשהיא שואלת שאלות לגבי הזהות העצמית שלה.

Lindokuhle Sobekwa (נולד ב- 1995 בדרום אפריקה) חוקר את הפיצול, העוני ואת ההשלכות ארוכות הלכת של אפרטהייד וקולוניאליזם בכל רמות החברה הדרום אפריקאית באמצעות עבודתו האישית העמוקה.

הזוכה בפרס 30,000 ליש”ט יוכרז פומבית ב-15 במאי 2025, ושאר הפיינליסטים יקבלו כל אחד 5,000 ליש”ט.
Hebrew Tours | English Tours
Art | Photography | Teaching
