האלבום ריבולבר (1966) של הביטלס נודע כאחד מיצירות המופת של המוזיקה הפופולרית במאה ה- 20 וכמהפכני בדרכי ההקלטה, הכתיבה וההלחנה. ריבולבר הציג עולם חדש וחדיש של יצירה שנונה, אקלקטית, מרתקת ומאתגרת העומדת עד היום במבחן הזמן. הכנס הינו מחווה לאותו אלבום.
אירוע מחווה לביטלס לרגל 50 שנה לאלבום Revolver של הביטלס יתקיים ב6 ביולי במוזיאון אשדוד לאמנות, בבית יד לבנים ובמרכז מונארט. האירוע יכלול מפגשים קצרים הקשורים ללהקה ולאלבום עם מיטב המרצים מהתחום, מופע של התזמורת הסימפונית אשדוד אשר תארח את הזמר חמי רודנר בשיתוף רקדנים מתיאטרון בלט פאנוב ותיאטרון רחוב של חברי תיאטרון ברמוזה אשר יציגו את דמויות הביטלס באופן חדשני ומפתיע במיצג שירי האלבום במופע ליפ דאב.
את הכנס יפתח דר ארי קטורזה , עורך אקדמי של הכנס אשר יעסוק בהשפעת הריבולבר על המוסיקה הישראלית . המפגש יתקיים בליווי אנסמבל ‘ביטלס ריבולבר’ של ‘רימון בית הספר למוסיקה’.
כמו כן, במסגרת הכנס יתקיימו 3 מפגשים (במקביל ) במרכז מונארט לאמנויות ובמוזיאון אשדוד לאמנות:
המפגש ראשון יעסוק באחדות בתוך ריבוי ב ‘רבולבר’ – האם האלבום, שנוצר ערב עידן אלבומי הקונספט, הוא בגדר יחידה מוזיקלית משמעותית, או שהוא אסופה של שירים, שכל המאחד אותם שחוברו ברובם בסמיכות פרופ’ נפתלי ווגנר- מוותיקי המרצים במחלקה למוזיקולוגיה באוניברסיטה העברית.
הביטלס, הסיקסטיז וארט פופ – אמנות הפופ ומוסיקת הרוק התפתחו במקביל, שתיהן יחד יצקו את הבסיס לתרבות הנגד של המחצית השנייה של העשור. לזמן מה, נראה כי מגמת האמנות של התקופה בעיקר הפופ ארט תאמה באופן מלא את מגמת מוסיקת הרוק הטריה.
המפגש שני יעסוק בזמן, כאוטיות וסדר ב’ריבולבר’ הביטלס עשו שימוש ברגעים שתחושת הזמן בהם קצת מתערפלת – בין אם זה בשל צורות ההקלטה, סוגיות הקשורות לדינמיקה גוון ועוצמה. הרצאה תעסוק באחת המורשות הפסיכדליות של ריבולבר המתבטאת ברגעים עומדים (ולפעמים כאוטיים ממש) במה שהעולם יכיר מאוחר יותר כרוק הפרוגרסיבי.
ריבולבר, פט סאונדס, והאקלים המוזיקלי של שנת 1966 – בהרצאה זו נבקש לבחון את הריבולבר ביחס לאקלים המוזיקלי של תקופתו, ונבדוק איך תפקד התקליט כתוצר מוזיקלי נוסף, אחד מיני רבים בעולמה המשגשג והאקלקטי של המוזיקה הפופולרית בשנת 1966.
המפגש השלישי יעסוק ב’ריבולבר’, ואמנות ההקלטה – באלבום זה, הפכו הביטלס את האולפן לכלי נגינה בעצמו. ממקום המתעד את עבודתם למעבדה בה מזוקקים צלילים חדשים שהעולם טרם זכה להכיר תוך שילוב של זמן אידיאלי פסיכדלי.
בניגוד לסרטי הרוקנרול האיומים שנתפרו לכוכבי הרוקנרול בשנות ה- 50, הביטלס יצרו סרטי רוקנרול פורצי דרך, מבריקים ומקוריים כדוגמת לילה של יום מפרך, וסרטים, שגם הפחות מוצלחים בהם היו מלאי חן, עניין ואינטליגנציה. את ההשראה לאחד מהם- צוללת צהובה, נתנה רצועה באלבום ‘ריבולבר’.
הפרויקט משותף למוזיאון אשדוד לאמנות, מכללת ספיר, התזמורת הסימפונית אשדוד, מרכז מונארט לאמנויות ותיאטרון בלט פאנוב
האירוע יתקיים ביום רביעי , 6 ביולי באשדוד
עלות האירוע: 75 ¤ | גמלאים, סטודנטים (בהצגת כרטיס ) 55 ¤
רכישת כרטיסים: מוזיאון אשדוד לאמנות 08-8545180/1 | מרכז מונארט לאמנויות 08-8545130/1