שנייה לפני פסח פתחו פה בלבנט סניף ראשון של H&M. עכשיו, לא תגידו שלא עברנו פה פתיחות של סניפים! עמדנו יפה כשהביאו לנו את ‘איקאה’, לא קפצנו לבריכה בכיכר רבין כשפתחו לנו את ‘גאפ’ אבל הנה, דווקא ב’הייץ אנד אמו’ הזה – נגמרנו. חברים, מגדלי עזריאלי כמעט נפלו, אנשים עזבו את העבודה שלהם, מכרו דירות, הוציאו להורג נשים וילדים רק בכדי לקנות את הטריקו הראשון שעלה חצי מחיר או משהו כזה. האיראנים לא צריכים באמת פצצת אטום בשביל לחסל אותנו, הם צריכים לפתוח עוד סניף של השטות הזו בשביל לגמור עלינו. אבל שרדנו את פרעה ונשרוד גם את זה.
הגיע הפסח, כולם לקחו כמה מצות נכנסו לאוטו ועמדו בפקק למשך כל חול המועד כי עבדכם הנאמן, כלומר סחבק, הפיק יחד עם אלון גל פסטיבל נגני רחוב בזיכרון יעקב. חשבנו על משהו קטן יחסית, 120 נגנים ינגנו במדרחוב של זיכרון ויהיה שמייח. אז טעינו. 130 אלף איש הגיעו לפסטיבל הזה, שכולו בחינם כמובן. היה אושר גדול לי, שחיכיתי מצוחצח ונקי בתוך המושבה זיכרון. היה קצת יותר קשה להמונים שניסו להגיע מתל אביב ועד רגע זה עדיין תקועים בפקק.
אבל גם זה נגמר, בשלום אפילו, ואז הסתערה עלינו הפרשה הביטחונית. אני מניח שעכשיו גם אתם יודעים את הכל – בחורה קטנה ואמיצה משהו, העתיקה מסמכים מלשכת האלוף בעיקר בגלל פקודות בלתי חוקיות שהתרחשו שם, למרות פסיקת בגצ. עכשיו המדינה נחלקת לשניים: אלה שרוצים שיתלו אותה בכיכר העיר ואלה שמעדיפים שישרפו קודם את גופתה. חבל, יופי של גופה ויופי של בנאדם. אני חושב שלמרות שענת קם עשתה דבר שהוא מעט פלילי – רק בזכות אנשים כאלה אנחנו מגלים מה באמת קורה בצבא, במשטרה, בכנסת, בפנטגון ובדאונינג 10.
נכון לרגע זה, ענת יושבת במעצר בית במרכז תל אביב ומחכה למר גורלה, והוא כנראה יהיה מר לפי הרוחות שמנשבות כאן. אז הנה דעתי הסופנית והמלומדת: בגידה ראויה למיתה. מי שמסתיר פעילות לא חוקית ולא מדווח עליה – ראוי למיתה כפולה. ענת לא בגדה, היא רק סיפרה לחבר’ה. חודש בקלבוש זה מספיק לטעמי.
לא הייתה לנו שנייה להירגע מהסיפור הזה והנה נעצרו כל החברים של אולמרט חוץ מאולמרט עצמו, שכנראה נמצא ממש לידכם באירופה. מתברר שכולם קיבלו שוחד בשביל להקים את המפלצת הנדלנית שנקראת ‘הולילנד’ וכולם כאמור חברים של אולמרט, שהיה במקרה לגמרי – ראש העיר ירושלים. בישראל, נכון לדקה זו אסור לכתוב שיש אישיות בכירה שקשורה לכל העניין הזה ולגמרי במקרה, אישיות בכירה שאני מכיר שקוראים לה אולמרט הייתה כאמור ראש העיר, נמצאת כרגע בחול ודוחה את חזרתה לישראל, והיא חברה הכי טובה של העצור המרכזי!
אז מי זו יכולה להיות האישיות הבכירה והאם לראשונה בתולדות המדינה ראש ממשלה לשעבר יברח מהארץ? כי היה לנו כבר נשיא שחשוד באונס, היה לנו כבר שר בכיר שהטריד מינית, היה לנו ראש ממשלה שנרצח אז עכשיו אולי יהיה גם ראש ממשלה שיברח מהארץ? אין לי שום הוכחה שהוא הוא האישיות הבכירה וגם אסור לי לכתוב את זה. אבל חוץ מזה, מרקיז, הכל בסדר.
נורא כיף פה ועוד מעט גם הקיץ מגיע ואז בכלל לא נראה כלום בעיניים ויכול להיות שנצטרף לאישיות הבכירה במסעותיה בעולם. שיהיה יום עצמאות שמח בכל זאת.


































