מי לא היה רוצה לקרוע את רחבת הריקודים אחרי שבוע עבודה מתיש, לתפוס ראש עם בקבוק בירה ומוזיקת טראנס, ולצפות במופע מרהיב של הדי.ג’ייאים המובילים בז’אנר?
בדרך כלל כדי להגשים את הפנטזיה הזו, צריך לתפוס את המטוס הראשון לישראל, לגואה או ליפן הרחוקה. לא עוד. תפתחו את היומנים ותרשמו לפניכם את השבע ביולי, 07-07-07 – תאריך של פעם בחיים בו יתאחדו תותחי מוזיקת הטראנס שיגיעו אלינו כולם לאנגליה. האירוע יתקיים ב-Hampshire Countryside, כ-40 דקות נסיעה מלונדון, תחת כיפת השמיים. וכמו שאומרים – השמיים הם הגבול.
אתם בטח שואלים את עצמכם: לונדון? מסיבות טראנס? איך זה הולך ביחד? הסיבה פשוטה, חגיגות העשור ללייבל הומ.מגה – לייבל הטראנס הישראלי בניהולו של האמן אייל ינקוביץ, שהחליט לחגוג את האירוע המרכזי והעולמי דווקא אצלנו באנגליה. חוץ מינקוביץ’ עצמו, שגם יופיע, יגיעו: ‘אסטריקס’, ‘בלאק אנד וייט’, ‘סאב 6’, ‘פסי קראפס’, ‘פיקסל’, ‘דאלי’ וכמובן הדובדבן שבקצפת – ‘אינפקטד מאשרום’, מגובים בגיטריסט ארז נץ, והמתופף הברזילאי רוג’ריו ז’ארדים.
הכול התחיל בסוף שנות ה-80 ותחילת שנות ה-90, כשינקוביץ גילה את מוזיקת הטראנס דרך חבר ששירת איתו בצבא. החבר, שהיה מגיע לבסיס ביום ראשון, לא חדל מלספר על מסיבות הטבע ועל המוזיקה האלוהית, כשהוא מנסה לשכנע את ינקוביץ לבוא איתו פעם אחת. סקרן לראות ממה החבר כל כך מתלהב, הצטרף ינקוביץ’ למסיבת יום שישי שהתקיימה ביער המלאכים בקרית גת והתאהב בחוויה ממבט ראשון.
הוא גם כל כך התלהב מהמוזיקה, שהחליט שהוא חייב לפתח את התחום. הוא ישב לילות שלמים וניגן, ולאט לאט הדביק בחיידק הטראנס את כל החברים שלו שלחצו עליו לנגן גם במסיבות של החבר’ה. זה התחיל בקטן, עם סטים של ארבע שעות – ועם הזמן הוא התחיל לנגן במועדונים ובפסטיבלים בסטים של שמונה עד עשר שעות לערב.
המוזיקה הפכה להיות דרך החיים של ינקוביץ, ובשנת 1997 – ביחד עם מאיר כהן – הקים את הלייבל הומ.מגה. כעבור מספר חודשים חבר אליהם משה קינן (Xerox) ויחד עבדו על האוסף הראשון שלהם, Full On. קינן היה גם האמן הראשון שמכר כ-7000 עותקים, הישג שעד היום נחשב למכובד ביותר.
עם פרוץ המילניום עבר ינקוביץ לעבוד בחברת BNE, השלוחה האלקטרונית של הליקון, אולם אחרי תקופה מסויימת, החליט שהוא מעדיף להתמקד במה שהוא הכי אוהב וחזר להומ.מגה.
למרות רשימת ההצלחות הארוכה שלו – גם בגילוי אמנים – פספס ינקוביץ את ‘אינפקטד מאשרום’ (הרכב הטראנס הישראלי הכי מצליח, שגם משלב אלמנטים של רוק), שבתחילת הקריירה עברו דרכו. ינקוביץ לא התחבר לשם, טען שהוא נשמע לו שלילי, פחד שאנשים לא יאהבו את זה והחליט לוותר עליהם. למרות זאת, כיום הוא זה שמטפל בהופעות שלהם בארץ ובעולם, וכן – אפשר להגיד שינקוביץ שינה את פני ההיסטוריה בתחום מוזיקת הטראנס.

07-07-07 הפסטיבל
הלייבל הומ.מגה חוגג עשור ואנחנו מרוויחים טראנס פסיכודאלי, פרוגרסיב טראנס, מינימל טכנו, אלקטרו-טכנו, פאנקי טכנו, האוס, פאנקי-האוס – וזה רק חלק ממה שיהיה בפסטיבל המוזיקה האלקטרונית שיתקיים במשך שלושה ימים בהמפשייר קאונטרי-סייד.
צפו לסופשבוע של טירוף בטבע במקום (סודי) שבטוח יחסיר לכם איזו פעימה או שתיים. מוזיקה ללא הפסקה תחת כיפת השמים, עם 47 אמני טראנס בהופעה חיה, 50 די.ג’ייאים, וגם: דוכני אוכל, מסכי קולנוע סולאריים, מתקני לונה פארק, מסאז’ים, אלכוהול, בחורות (ו-בחורים) – ומוזיקה, הרבה מוזיקה.
ו’-א’ 6-8/7. £100, £50 לילדים. חנייה: £10-£40.
Tel: 020-8365 8918
Hampshire Countryside



































