בהצעת החקיקה שתקודם במסלול מהיר, תוכל המשטרה הבריטית לסגור מבנים שמשמשים להסתה, כולל מסגדים. כמו כן, יוטלו מגבלות על פעילותן של קרנות צדקה שעושות שימוש בכספים שגייסו לצורך מימון תעמולה הקוראת לביצוע פיגועי טרור.
סמכויות נוספות תינתן ל-Ofcom, כלב השמירה של רשויות השידור, לפעול נגד ערוצי טלוויזיה שישידרו שידורים רדיקליים, וסמכויות לגוף המפקח על מלכרים לפסול גופים שמזרימים כספים לארגונים שמפיצים אידאולגיה קיצונית. בנוסף לאמנה מיוחדת (snoopers charter) שתתן לשירותי הביון סמכויות מעקב מורחבות ולאפשר להם לאחסן פרטים של כלל הפעילות המקוונת בבריטניה.
יוזמת חקיקה נגד ארגונים מוסלמים שמנסים לעורר רדיקלציה בקרב צעירים, ומניעת תעמולה איסלאמיסטית הוצגה השבוע בפני המועצה לביטחון הלאומי (NSC).
ההצעה המקורית, שנוסחה על ידי צוות משימה שהקים קמרון בכהונתו האחרונה, הובאה לאישור בפני הפרלמנט הבריטי, אולם הוקפאה בזמן הקואליציה הקודמת בשל התנגדות הדמוקרטים-הליברלים.
שרת הפנים ,תרזה מאי, אמרה: אי אפשר להתעלם מהנרטיב המעוות של הקיצונים. הממשלה הזו תקרא תיגר על אלו שמבקשים להפיץ שנאה ואי-סובלנות, על ידי שיתוף פעולה בין כל הארגונים והאנשים במדינה הזו שרוצים להביס את הקיצונים. מאי אמרה לרדיו 4 של הבי.בי.סי: הממשלה רוצה הבטיח שנחיה יחד כחברה אחת.

בדברים שנשא מול חברי המועצה לביטחון לאומי, אמר קמרון: יותר מדי זמן היינו חברה פסיבית וסובלנית. אמרנו לאזרחים שלנו: כל עוד אתם מצייתים לחוק, נעזוב אתכם לנפשכם. לעתים קרבות הייתה משמעות הדבר שעמדנו נייטרלים בין ערכים שונים, מה שעזר לקיצונים לקדם את הנרטיב שלהם.
הממשלה הזו תהפוך את הדף של הגישה הכושלת הזו. כמפלגת של אומה אחת, אנחנו נמשול כאומה אחת ונאחד את הארץ שלנו. זה אומר שעלינו לקדם ערכים מסויימים: חופי הביטוי, חופש הפולחן, דמוקרטיה, שלטון החוק, שיוויון זכויות בלי הבדל בין דת, גזע ומין. עלינו לומר לאזרחים שלנו: זה מה שמגדיר אותנו כחברה.



































