חבר בית הלורדים, נזיר אחמד, יצא במתקפה חריפה נגד ממשלת בריטניה על שלדבריו מעדיפה את קשריה עם ישראל על חשבון סבלם של הפלסטינים. במכתב חריף ששיגר למאלוך בראון, השר האחראי למזרח-התיכון במשרד החוץ, הוא דרש מבריטניה לשים קץ למצבם העגום של הפלסטינים ולשנות באופן מהותי את היחס לישראל.
אחמד, הנחשב למוסלמי ייצוגי בבית הלורדים, סבור כי המשטר הישראלי נועד לשלוט בפלסטינים ולדכא אותם באופן שיטתי. אשר על כן הוא קורא להטלת חרם בינלאומי עליה, דוגמת זה שהוטל על משטר המיעוט הלבן ששלט בדרום-אפריקה בימי האפרטהייד.
לטענתו ישראל מונעת מתושבי השטחים זכויות בסיסיות באמצעות הפעלת טרור וכוח. בנסיבות מסוימות, הוא הוסיף באגרתו, ישראל מונעת אספקת חשמל ומים מבתי חולים. הוא הוקיע התנהגות זו כענישה קולקטיבית וציין כי המדובר בהפרה גסה של החוק הבינלאומי.
עוד כתב כי חיזוק הקשר עם ישראל, עליו הודיע לאחרונה האיחוד האירופי, הוא צביעות, שכן האיחוד גודל בזכויות אדם וחירויות אזרח, אך לא מחיל אותם על ישראל.



































