התפר הדק שבין יום הזיכרון לבין יום העצמאות הוא תמצית הישראליות, שזר לנו לא יבין אותה. בזמן רגיש זה עלינו לזכור כי ההנצחה הראויה ביותר והמענה הנכון ביותר לאלו שאינם רוצים בקיומה של ישראל הוא להמשיך לפעול להגשמת החזון של להיות עם חופשי בארצנו.
הנושא המרכזי לחגיגות העצמאות בשנה זו הוא מים מקור חיים – הוא מבטא את הצלחתה של מדינת ישראל השחונה והחסרה במשאב זה, כמובילה בטכנולוגיות מים וחקלאות מהמתקדמות ומהמובילות בעולם, המשקפת את ערכי ההתיישבות ברוח הציונות. במרוצת השנים, ישראל הוכיחה עצמה כתורמת חשובה לכפר הגלובלי בין אם בתחום הטכנולוגי, הפיננסי, פיתוח מכשור רפואי וחקלאי ועוד, וכמובן בהטמעת ערך תיקון עולם החיוני כל כך, לצערי, בעולמנו שלנו.
ברצוני לנצל במה זו ולחדש את הזמנתנו לכם להמשיך ולהיות שותפים לפעילותה ושגשוגה של מדינת ישראל, ולהעמיק את הקשר שלכם ושל בני ביתכם לארץ שכה יקרה לכולנו.
בשמי, בשם משפחתי ובשם צוות השגרירות אני שמח לאחל לקוראי עלונדון חג עצמאות שמח!
דניאל טאוב, שגריר ישראל בבריטניה



































