משטרת מרכז אנגליה ספגה מהלומה קשה ליוקרתה, לאחר שנאלצה להודות כי שגתה כאשר טענה כי תוכנית שהוקדשה לדרשות ההסתה בכמה מסגדים אנגלים התבססה על עריכה כוזבת. בבית-המשפט בלונדון פרסמה המשטרה הודעת התנצלות חסרת תקדים ותשלם לערוץ 50,000 פאונד נוספים כנגד הוצאות התביעה נגדה.
בקיץ האחרון הקדישה תוכנית התחקירים DESPATCHES פרק מיוחד על הנעשה בכמה מרכזי תפילה מוסלמים במרכז המדינה. מצלמה נסתרת תיעדה דרשות הסתה בהם, בין היתר, נקראו המאמינים להוציא להורג הומוסקסואלים.
משטרת ה- MIDLANDS, ברצונה לשכך את זעמם של המוסלמים שטענו כי התוכנית פוברקה, החליטה להורות על חקירה נגד ערוץ 4. היא גם הגישה תלונה למשרד התובע הכללי וגם בפני הגוף המפקח על השידורים בבריטניה. לאחר ששני הגופים גם יחד לא העלו בבדיקתם כי המשטרה צדקה, החליט הערוץ להגיש נגדה תביעה על הוצאת דיבה.
במהלך הדיון המשפטי חזרה בה המשטרה מכל האשמותיה והתנצלה עליהם ללא סייג. יצוין כי קציני המשטרה החליטו לאחר השידור שלא לחקור את המסיתים-המטיפים, אלא דווקא את המפיקים בטענה כי הללו ניסו להכפיש את הקהילה המוסלמית בברמינגהם. המדובר היה בצעד חסר תקדים, בו התקשורת הפכה לחשודה המרכזית.



































