פיליפ קוני (Philippe Cognée) נולד ב-1957 בצרפת. הוא חוקר את מושגי ההתבוננות, הדימוי והזיכרון במשך קרוב ל-20 שנה. בתערוכתו הנוכחית של קוני בגלריה ליטבק, ים של חול, יוצגו זה לצד זה ציורי אדריכלות אורבנית, שצוירו בהשראת ביקורו של האמן בתל אביב לפני כשנה, וציורי ארמונות חול. בין הנושאים מחברת הטכניקה השברירית של קוני, טכניקת הציור בשעווה. זו משמשת הן לתיאור ארמונות החול שנהרסים בן רגע והן לתיאור האדריכלות המרשימה של תל אביב כעיר שהולכת ומתפוגגת. בציורים אלה, כמו בשירו של ז’אק פרוור, דף כתיבה, דומה ששמשת החלון לחול הופכת, המתכת נמסה ושלד הבניין הופך לעשן ערפילי ונמוג לאטו, עד שהוא נעלם. ליצירות של קוני יש ביקוש רב בין אספנים בינלאומיים, ועבודותיו מוצגות בקביעות בירידי אמנות ברחבי העולם, ביניהם Art Basel, שוויץ, Art Paris ועוד.
החדר השחור בגלריה יוקדש לאמן, איוואן נבארו (Iván Navarro) ויהפוך לחדר קונספט. האמן, יליד צ’ילה (1972), עובד ב-15 השנים האחרונות בברוקלין, ניו-יורק, ומשתמש בניאון כמדיום העיקרי שלו. נבארו יוצר בשפה מינימליסטית, בדומה לאמנים צ’ילאנים אחרים שסבלו מהמשטר הנוקשה והמנוכר של אוגוסטו פינושה. על פי נבארו, בשימוש בניאון יש התרסה כנגד הפסקות החשמל המכוונות שנעשו מדי ערב בהוראת שלטון פינושה, כאמצעי שליטה באוכלוסייה. הממד החברתי בעבודותיו בא לידי ביטוי גם בשמות של חלק מן הסדרות, המצביעים על תופעות חברתיות בצ’ילה. עבודותיו של נבארו הוצגו בתערוכות רבות ברחבי העולם, וב-2009 ייצג את צ’ילה בביאנלה של ונציה. הוא זוכה להצלחה מסחרית ומוצג בירידים דוגמת ה-Armory Show ו-ARCO. עבודותיו כלולות באוספים רבים, ביניהם אוסף סאצ’י בלונדון (Saatchi Collection).
החלל השלישי בגלריה מוקדש לתנועת סטודיו הזכוכית האמריקאית. התערוכה 2012 מציינת 50 שנה לתנועת סטודיו הזכוכית בארצות-הברית. על מנת לציין ארוע חשוב זה, גלריה ליטבק מציגה לאורך השנה תערוכות של אמני התנועה הבולטים, בהן יצירות בעלות חשיבות היסטורית מהאוספים הפרטיים של האמנים והגלריה.
גלריה ליטבק
מגדל המוזיאון, רח’ ברקוביץ 4, תל אביב.
טלפון: 03-6959496
ההווה המתמשך בחלל גבעון פורום לאמנות
תערוכה קבוצתית חדשה של עבודות מאוסף דורון סבג, או.אר.אס בעמ נפתחה בחלל גבעון פורום לאמנות החדש בנווה צדק. בתערוכה, מאיצים לעבר אחרית הימים, מוצגות יצירות מפתח ותיקות מהאוסף לצד רכישות מז’וריות מהשנים האחרונות של עבודות שטרם נראו בישראל.
התערוכה מציעה להתבונן באוקסימורון ההווה המתמשך מבעד למופעים שונים של זמן בעבודות שבאוסף: העכשווי המגולם בזמן הארכיאולוגי המדומיין, בריבוי הזמן המאוחד שבארכיון, בבזבוז הזמן, בזמן ההזייה, באובססיה של לכידת הרגע וכן בסימולטניות של הזמן, כפי שהיא נחוות בעבודות עצמן ומעצם הכפפתן לרצף מארגן, לתערוכה.
גבעון פורום לאמנות
אלרואי 3 (פינת שלוש 22), נווה צדק, תל אביב.
טלפון (מענה בשעות הפתיחה): 03-9490999
שעות פתיחה: רביעי-חמישי 19:00-11:00, שישי-שבת 14:00-10:00, שלישי בתיאום מראש לקבוצות.
סיר לילה תערוכת עיצוב תעשייתי ומדיה חזותית בשפדן
תערוכת עיצוב תעשייתי רבת משתתפים במתחם טיהור השפכים הגדול בעולם, השפדן, במערב ראשון לציון. סטודנטים מבתי הספר המובילים בתחום העיצוב התעשייתי והמדיה החזותית מציגים את הפרשנות שלהם לעולם מחזור המים שמציע מפעל השפדן. כמו, למשל, מתקן משפחתי לטיהור מים לאיזורי אסון, ג’ריקן למשפחה במחנה פליטים, עגלה לשינוע וטיהור מים המיועדת למשפחות וקהילות קטנות באיזורי אסון, מגזין לשירותים העשוי מנייר טואלט מתכלה, סרטון אוטופי על מציאות בה מים זורמים בלי סוף וישראל לא מתייבשת, ספר איורים לילדים על עולם הביוב, מארז להכנת גינה אקולוגית אישית ממים ממחוזרים, עיצוב ליין תכשיטים מחלקי מערכות ביוב ועוד עשרות עבודות מבריקות.
בנוסף לתערוכה, יוכלו המבקרים ליהנות מאירועי תרבות שונים, סיור אקולוגי במרכז המבקרים בתיאום מראש, חדרי הפעלה לילדים והדרכות מטעם המועצה לישראל יפה. התערוכה תהיה פתוחה לקהל במשך כל ימי חול המועד פסח, הכניסה חופשית!
שעות פתיחה: ימים א’-ה’, 10:00-19:00.
השתתפות סיורים של מרכז המבקרים בהרשמה מראש בטלפון: 03-9555222.