זה היה תחילתו של סיפר פשוט מספרת זהר וינברג- פלקס, מייסדת ומנהלת סיפור פשוט. בסוכות יחגגו בסיפור פשוט שנת פעילות. בקהילה הישראלית הפך השם לשגור אבל כנראה לא מספיק שגור. סיפור פשוט הוא מרכז לקהילה הישראלית בלונדון. זו שנעלמת מחיי בית הכנסת, זו שמחפשת חיים חילוניים במציאות יהודית דתית, זו שמחפשת לשמר את העברית ורוצה לגדל את ילדיה על מיץ פטל, תירס חם, וחמישה בלונים. וינברג- פלקס היא חלק מהקהילה הזו, ומה שהתחיל ביוזמה ביתית – הפך לצומת מידע.
עד מהרה הפכה הספרייה הקטנה למועדון חוגים לילדים והורים, למקום מבוקש למסיבות ימי הולדת, למקום שסתם כיף ללכת לשבת, לקרוא ספרים בעברית, לשחק, לשמוע אנשים מדברים עברית ולהרגיש טיפה בארץ.
החל מיוגה לילדים וגדולים, שעת סיפור, קבלת שבת, קרמיקה, סיפורי התורה, מוזיקה ותנועה. לגדולים יש אפילו ריקודי בטן, ולרציניים – פיזיקה משפחתית המסייעת בכלים להורות. לקראת הקיץ יקיים סיפור פשוט קייטנות לילדים ממש עד היום בו הם חוזרים לשנת הלימודים הבאה.
עד כה המרכז הוקם ונוהל באופן פרטי על ידי וינברג- פלקס כמרכז ללא כוונת רווח, על מנת לתת את הדחיפה הראשונה. זאת בעקבות ההבנה שהקמת המקום על ידי תרומות ציבוריות או פרטיות עלולה הייתה לעכב את פעילותו בשנים.
בימים אלה מתקיימים הליכים להפוך את המקום לגוף קהילתי עם ועד ציבורי שיעזור בניהול ותפעול המרכז. זה הזמן בו נחוצה תמיכה כלכלית מסודרת, כי אחרי הכול מדובר בסיפור לא כל כך פשוט.
אנו פונים לגופים ישראלים ואנשים פרטיים הרוצים לקחת חלק במרכז לקהילה הישראלית: צרו קשר, ונשמח לספק מידע ולשתף אתכם בתהליכים שעוברים על המקום. מספר הטלפון 020 8209 3031