קונצרט סיום עונה של התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון מביאה לבמה את הצליל התזמורתי העשיר של העשורים השני והשלישי של המאה ה-20′. הקונצרט נפתח בסוויטה השנייה לבלט, דפניס וכלואה, שהפגישה על במת הבלט רוס לפני מעט יותר מ-100 שנה את חשובי היוצרים של אותה תקופה בתחומי המחול, עיצוב הבמה וכמובן המוזיקה. בסוויטה השנייה מגיעה לידי ביטוי בעיקר שמחת כלולותיהם של דפניס וכלואה – גיבורי האגדה היוונית העתיקה.
במרכז הערב, חגיגת צליל נוספת – הקונצ’רטו בפ?ה מז’ור לפסנתר ולתזמורת, שחיבר ג’ורג’ גרשווין בעקבות הצלחת רפסודיה בנוסח בלו. גרשווין חיבר מרכיבי יסוד של הג’אז האמריקני לצורותיו השונות אל תוך המבנה הקלאסי של הקונצ’רטו ויצר שפה מוזיקלית מרתקת.
הקונצרט מסתיים בתמונות בתערוכה של מוסורגסקי, שזוכה לביצוע ייחודי כשלנגינת היצירה יצטרפו השחקנים, רוני יעקובוביץ’ ודני ארליך, שגם מביים את היצירה. השניים יציגו סיפור דרמטי ללא מילים שבו זוג צעיר נמצא במעין חלל דמיוני, בו מוצגות תמונות בתערוכה ומגיב בדרכו להתרחשויות האמנותיות הצליליות.
הסולן בקונצרט הוא הפסנתרן האנגלי, פיטר דונוהו, שמופיע עם התזמורות הטובות בעולם בעשרות השנים האחרונות, ביניהן כסולן בפסטיבלים של לונדון (בי.בי.סי פרומס), אדינבורו ובפסטיבלי אירופה נודעים. על הקונצרט ינצח קיינן ג’ונס, מנצח אוסטרלי הפעיל בבתי אופרה שונים בעולם ומשמש בין היתר כמנצח הבית של התזמורת בוולנסיה לצדם של זובין מהטה ולורין מאזל ובמקביל עובד בקביעות בארצות הברית. בישראל ניצח ג’ונס בין היתר על הפילהרמונית הישראלית.
לקראת הקונצרט תתקיים הרצאה עם רועי עלוני על תמונות בתערוכה – מסע מוזיקלי בתערוכת ציוריו של ויקטור הארטמן וגם על מודסט מוסורגסקי, מגדולי המלחינים של המוזיקה הלאומית הרוסית. כמו כן, ההרצאה תבחן מדוע עד היום נותרה המחלוקת על המוזיקה התוכניתית – האם היא מהווה התפתחות חשובה בעולם המוזיקה הקלאסית או משמשת כמקל בגלגליה?
ראשון-לציון, היכל התרבות:
יום א’, 15/7, בשעה 19:30.
מוצש, 21/7, 21:00.
ימים א’-ב’, 22-23/7, 20:30.
תל-אביב, בית האופרה – המשכן לאמנויות הבמה:
יום ג’, 24/7, 20:00.
כרטיסים: 30-160 שח
טל’: 03-9484839/40