חייל אמריקאי שנלחם במלחמת המפרץ ב-1991 ומתגורר היום בלונדון, עמד במרכזה של התקפת הנגד על חיילי השייטת שצנחו אל תוך הספינה מאווי מרמרה בשבוע שעבר. קן אוקיף, בן 40, שקיעקע על זרועו את התאריך בו ויתר על אזרחותו האמריקאית לטובת דרכון אירי, אמר לטיימס עם שובו מישראל כי זה שנים הוא תומך בחמאס.
לטענתו הוא וחבריו קיבלו הוראה מהאירגון הטורקי שיזם את המשט להתנגד בכוח לחיילים הפושטים והם עיבדו מראש תוכנית מפורטת במסגרתה הוא הוצב בצד האחורי של האונייה. במהלך העימות שהתפתח הוא הצליח לחלץ את כלי נשקם של שני חיילים ורוקן את מחסניתו של אחד מהם.
אוקיף מגלה כי ב-2004 הוא בילה 20 יום בכלא ישראלי לאחר שחדר אל תוך השטח הפלסטיני בעזה בצורה לא חוקית מאחת ההתנחלויות שעוד היו שם. במהלך החקירה של הצבא הוא הודה כי נפגש עם אנשי הגדודים של חללי אל אקצה ועם אירגונים אחרים. הוא מכחיש כי אימן טרוריסטים.
ראיון עם אוקיף באל ג’זירה:



































