המושבה הטמפלרית בלב תל אביב כבר מטביעה את חותמה כמרכז הקניות והפנאי של העיר. את שם המתחם מבטאים שרונה בשין: הסבר בלינק
העסקים בשרונה משקפים בין השאר את בעלי המותגים והזיכיונות מהשורה הראשונה, אשר בחרו בשרונה מתוך אמונה כי היא המרחב המוביל בישראל לבילוי, פנאי, וקניות עם חוויה אחרת. בשרונה ניתן ליהנות גם מהופעות ומאירועי תרבות מיוחדים, ביום ובלילה, לערוך פיקניק רומנטי בפארק, לרכוב על אופניים עם כל המשפחה בגנים, או לבחור בבילוי בברים ובמסעדות עד לשעות הקטנות של הלילה.
בשרונה כ 80 בתי עסק בהם כ- 35 אופנה ואביזרי אופנה; 25 בתי אוכל ובילוי; 13 חנויות מתחומים שונים (עיצוב, ילדים, טיפוח וספא וכו’); 2 גלריות אמנים, מרכז מבקרים ומוזיאון בית הבד.
בשרונה הוקם גם מרכז מבקרים המספר את סיפורה של המושבה ובו מרכז מידע ותיירות ממנו אפשר להזמין סיורים במושבה הנמצא באחריות המועצה לשימור אתרים. בנוסף פועל בשרונה קמפוס לימודי החוץ של הטכניון.
מסע פרסום של המקום, בהשתתפות רותם סלע, עומד על כ-3 מיליון שקלים ומלווה בשיר האגדי My Sharona של להקת The Knack.
מבסיס צבאי לאתר מורשת לאומי
שרונה משלבת בין היסטוריה ארכיטקטונית מרשימה לחוויה עירונית דינמית ומהווה מרכז של תרבות, מסחר ובילוי באווירה שקטה. המושבה המחודשת כוללת פארק אורבני המשמר באופן מדויק את 33 המבנים המקוריים של המושבה הטמפלרית שנהפכו לבתי קפה, מסעדות, גלריות אמנות וחנויות ייחודיות.
הסיפור של שרונה מתחיל לפני 140 שנה בשלהי 1871. במושבה פעלו בית בד, מזקקה, בית קפה, גן ילדים ועוד. הטמפלרים שהו בארץ כ- 80 שנה וניתן לראות את חותמתם של הטמפלרים במגוון רחב של תחומים: בנייה, אדריכלות, תחבורה, תיירות רפואה חקלאות, תעשייה ומסחר.
השתלטות הצבא הבריטי בתחילת המאה ה-20 הפך את המתחם לבסיס צבאי בריטי מוקף שמירה וגדרות תיל, והיה זה יעד אטרקטיבי למתקפת המחתרות היהודיות. בדצמבר 1947, חמישה חודשים לפני תום השלטון הבריטי, הונף לראשונה דגל עברי מעל שרונה ומבני המושבה הפכו למחנה יהושוע של ההגנה ששימשו עם הכרזת הממשלה למרכז הקריה כל המבנים הוסבו למשרדים- משרד נשיא המדינה, ממשלת ישראל, מוסד מבקר המדינה, חיל האוויר הישראלי נולד במרתף שרונה, שידורי קול ישראל, המדפיס הממשלתי- כשבמרתף הושמה מכונת הדפוס והכספת המרכזית. בשנת 2012 אושרה שרונה כאתר מורשת לאומית על ידי ועידת מורשת לאומית.
שרונה סיימה תהליך ארוך ומורכב של שימור, שחזור ושיפוץ, אומר זיו שחורי מנכל שרונה, ומוסיף: שרונה היא מקום מפגש מיוחד בין אז לעכשיו, בין אתמול ומחר. ההיסטוריה של המבנים תבוא לידי ביטוי בסינרגיה מלאה עם המתחם הקמעונאי, כך שחנויות הדגל שומרות על הצביון ההיסטורי ותחדש אותו.
מתחם שרונה הינו אחד ממוקדי הבילוי, העסקים, התרבות, הקניות והפנאי המרכזיים של תל אביב – יפו, והוא מושך תיירות פנים וחוץ. המתחם משלב בין ההיסטוריה של תחילת ההתיישבות בארץ ישראל עד הקמת מוסדות השלטון הראשונים במדינת ישראל, לבין בנייה מודרנית עם אלמנטים אדריכליים יצוביים חדשניים ומקוריים.
בפיתוח שרונה ניתן דגש לטיפול בחללים הפתוחים שבשטח הפארק, על מנת לאפשר לצד ההנאה מהנוף והבילוי המשפחתי, גם פעילות במרחב ציבורי מטופח ושופע וכן והיסטוריה. רמת המיצוב של שטחי המסחר גבוהה ולחנויות אופי איכותי וייחודי.
במקום פועל מרכז מבקרים שרונה הקריה בכתובת אלברט מנדלר 14 המספר את תולדות המקום.
לפרטים נוספים על שרונה מומלץ לבקר בכתובת: אתר שרונה
עוד כתבות על מבחר אירועים, טיולים ובילויים, במה כדאי? וכן ב היום