70 שנה לאחר הניצחון על גרמניה הנאצית אנו עדים לצערנו להתחזקותה המחודשת של האנטישמיות ולהתרבותם של קולות המכחישים את השואה ומעוותים את זיכרונה
כאשר בודקים את הנתונים, הרי שהשנה האחרונה היתה שנת שיא בגילויי האנטישמיות, תוך שהמוקדים העיקריים להתפרצותה הם במדינות אירופה המערבית ובמרחב האינטנרטי.
על רקע זה, לפורום הגלובלי החמישי למאבק באנטישמיות המתכנס ב 12-14/5/2015 בירושלים (מרכז הקונגרסים), ישנה חשיבות מיוחדת בגיבוש תוכניות פעולה למאבק באנטישמיות ועיצוב קווי מדיניות בינלאומיים להתמודדות עם הבעיה.
בכנס הגדול ביותר מסוגו בעולם ייטלו חלק כ-1,000 מומחים לתחום מרחבי העולם, ביניהם שרי המשפטים של גרמניה ורומניה, שר החינוך הבולגרי, ר’ עיריית פריז והשר לרב תרבותיות מקנדה. מישראל ישתתפו ראש הממשלה, נשיאת בית המשפט העליון, יור הכנסת, שר החוץ והשר לענייני ירושלים והתפוצות. כן ייטלו בו חלק חברי פרלמנט, פקידי ממשלה, נציגי החברה האזרחית, משפטנים ואקדמאים והבימאי והשחקן ההוליוודי, ג’יימס אדוארד אולמוס.
בכנס יושם דגש מיוחד על פיתוח דרכי התמודדות יעילות עם העלייה באנטישמיות באירופה, באינטנרט וברשתות החברתיות. יתקיים בו פאנל חשוב ביותר עם מנהיגים מוסלמיים מאירופה בכדי לקדם דיאלוג והבנה בין הדתות.
כן יתקיימו דיונים מעמיקים במסגרת של 12 קבוצות עבודה כדי לתת מענה לאתגרים של הכחשת שואה ועיוותה, שימוש בכלים משפטיים וקידום חקיקה נגד אנטישמיות ועוד.
שנאה קדומה באמצעים חדישים
הפורום הגלובלי הוא כינוס דו-שנתי רם דרג שענינו הערכת מצב האנטישמיות בעולם, ומציאת דרכי התמודדות עימה מצד ממשלות ומצד החברה האזרחית. הפורום הגלובלי הוא קואליציה פעילה של דמויות ציבוריות, מנהיגים פוליטיים, ראשי החברה האזרחית, כמורה ואנשי דת, עיתונאים, דיפלומטים, מחנכים ואזרחים מודאגים המחויבים לקידום ערך הסובלנות כלפי האחר במרחב האזרחי ולמיגור האנטישמיות וצורות אחרות של שנאה גזעית או אתנית. הפורום הגלובלי ישמש כזירה חשובה לחילופי מידע ורעיונות להתמודדות עם תופעה מדאיגה זו.
השנה יתמקד הפורום בשני נושאים מרכזיים:
שנאה קדומה המופצת באמצעים חדישים: התמודדות עם אנטישמיות ושיח שנאה באינטרנט ובכלי המדיה החברתית.
העלייה באנטישמיות בערי אירופה: דרכי פתרון.
היום האחרון של הפורום הגלובלי יוקדש לעבודת 12 קבוצות העבודה. באי הפורום יקיימו סיעור מוחות שבסופו ינסחו תכנית פעולה למלחמה באנטישמיות 2015 ואילך. קבוצות העבודה יעסקו במגוון נושאים כגון אנטישמיות באזורים שונים (בעולם הערבי; במזרח ומרכז אירופה, בא”א ועוד); בהיבטים שונים של אנטישמיות כגון דלגיטימיזציה של ישראל במסווה של אנטישמיות, הכחשת שואה, ואנטישמיות באוניברסיטאות; ובדרכים שונות להתמודדות כגון הגברת שיתוף הפעולה הבין-דתי; התמודדות משפטית; הגברת החינוך לסובלנות; תפקיד ארגונים בינ”ל ועוד.
פורום הגלובלי החמישי למאבק באנטישמיות 12-14/5/15 ירושלים מרכז הקונגרסים
ניתן לצפות בשידורי הכנס בשידור חי באמצעות הלינק
טוויטר: בערוץ משרד החוץ IsraelMFA@ ובתיוג GFCA#