השבועון הבריטי ‘פיפל’ דיווח בתחילת ינואר שאפילו מלכת בריטניה נשבתה בקסמי ה’נינטנדו ווי’ והשתתפה במהלך חופשת חג המולד במשחק באולינג סוער עם נכדיה. מיליוני קשישים יפנים מכורים למשחקי מחשב, בעיקר למשחקים המאמנים את המוח, ולמשחקי חשיבה. כיום משחקי המחשב המתקדמים הם אינטראקטיביים ונמכרים במחירים סבירים.
קונסולות משחקים
הקונסולה היא מחשב ייעודי לשימוש במשחקי וידאו. היא בדכ נעזרת במסך טלוויזיה או מסך מחשב להקרנת המשחק, אך ישנן גם קונסולות ניידות עם מסך משל עצמן. היצרנים הבולטים בתחום, הם נינטנדו – עם ה?Wii הנייח וה- Nintendo DS הנייד, סוני – עם פלייסטיישן 3 הנייח וה- PSP הנייד, ומיקרוסופט עם ה- 360 XBox. בשלב מסוים קיבלו קונסולות המשחקים תפקידים נוספים, כמו צפייה בסרטי וידאו, צפייה באלבום תמונות ממוחשב ועוד.
הנינטנדו DS (ראשי תיבות של Dual Screen) היא קונסולה בעלת שני מסכים, מתוכם אחד מהווה מסך מגע, בליווי תקשורת אלחוטית המאפשרת לשחק עם מכשירים אחרים. מחירה של הקונסולה עומד על כ- 100 פאונד. ה-ווי, גולת הכותרת של נינטנדו – שהייתה הראשונה לשווק את משחקי אימון המוח הפופולאריים – יצאה לאוויר העולם לפני כשנה. היא מתחרה באקס בוקס 360 של מיקרוסופט (שמחירו כ- 250 פאונד) ובפלייסטיישן של סוני. קונסולה זו משתמשת בשלט-רחוק עם חיישן תנועה, כך שהמשחק לא מקובע ללחיצה על כפתורים.
ה- ווי, שמחירו נע בין 230 ל-250 פאונד, נהפך מהר מאד לקונסולת המשחקים הנמכרת ביותר בהיסטוריה בבריטניה. תוך 36 שבועות נמכרו מעל למיליון קונסולות. לשם השוואה, לפלייסטיישן 2 לקח 50 שבועות להגיע למיליון מכירות.
עם זאת הפלייסטיישנים אינם נשארים מאחור. כיום ניתן להשתמש בקונסולות החדשות, ה- פי אס פי 2000 (שמחירן נע בין 300 ל-500 פאונד), גם לצורך השמעת מוזיקה. החל מחודש פברואר 2008 ניתן יהיה להשתמש בהן כטלפון נייד או לצורך ביצוע שיחות חינם בתוכנת סקייפ עם משתמשי PSP אחרים. השירות החדש מיועד לדגם האחרון של ה-PSP, ששוחרר בספטמבר – עובדה שללא ספק תגדיל את מכירות החברה במהלך 2008.
ההוצאה המשמעותית והמתמשכת בכל הקשור למשחקי המחשב איננה הקונסולה עצמה אלא תוכנות המשחקים. כל סרט חדש היוצא לאקרנים כמו: ‘סימפסון הסרט’, ‘גולדן קומפס’, ‘בי מובי’ וכיוב, יוצא גם כמשחק המתאים לכל אחת מהקונסולות במחיר של החל מ- 30 פאונד למשחק (נינטנדו די אס) או 40 פאונד (ווי).
היכן לקנות
שתי חנויות המתמחות במשחקי מחשב הן GAME ו-GAME STATION . לשתיהן אתרי אינטרנט דרכם ניתן לרכוש משחקים. בשתי החנויות ניתן למצוא משחקי מחשב יד-שנייה במחיר סביר, בשתיהן תמצאו מדי פעם מבצעים (שני משחקים או שלושה במחיר אחד) – ולשתיהן ניתן למכור משחקים ולהחליפם. יצויין שהחנות GAME מובילה בתחום ונגישה יותר. קיימות שתי חנויות כאלה באזור ברנט קרוס (בקניון ובמרכז החדש ליד מלון ההולידיי אין). סניפי ה- GAME STATION בצפון מערב לונדון נמצאים בקאמדן או בוומבלי. לפרטים:
לעיתים ניתן למצוא משחקים גם און ליין במחירים סבירים בחנויות הבאות:
או ברשתות הגדולות, כמו: וולוורת’, ארגוס וטסקו.