תיירים יוכלו בקרוב לטפס לקרונות שהעבירו דואר מתחת לרחובתיה של לונדון ולנסוע בחלקים של הפלא התת-קרקעי שהיה חלק מההיסטוריה של העיר, רכבת הרויאל מייל של לונדון שנקראת בקיצור ‘המייל רייל’. הרכבת נשאה דואר מוויטצ’אפל לפדינגטון ועצרה בתשע תחנות מתוכן שתי תחנות נוסעים בשימוש הבריטיש רייל, והייתה פעילה עד לשנת 2003.
במשך יותר מ-75 שנים, ה’מייל רייל’ התת-קרקעית חצתה את לונדון והוותה פתרון ייחודי לבעיית שינוע של כמויות דואר גדולות ברחבי הבירה. מכיוון שהרכבות והמנהרות עדיין במצב טוב מוזיאון הדואר והארכיון מקווים לפתוח אותם לציבור בעזרת תקציבים מתאימים.
הרכבות עוצבו אך ורק לתנועה של מכתבים וחבילות והן נשאו 4 מיליון חבילות בשנה, והופעלו באופן אוטמאטי במשך 19 שעות ביום, 286 ימים בשנה. המסילות הן באורך של 37 קילומטרים, חפורות 21 מטרים מתחת לפני האדמה והן חיברו בין פדינגטון לוויטצ’אפל ועם כל העצירות, המסע ארך כ-26 דקות.
סרטון מסע אל רכבות הדואר – אין חולדות כיוון שאין מזון בסביבה
הפרוייקט אמור לעלות 5 מיליון פאונד, השאיפה היא שקרן הלוטו לאתרי מורשת Heritage Lottery Fund – תממן 4.5 מיליון פאונד לאחר שהמועצה המקומית איזליגנטון נתנה אישור לתוכניות לפני שבוע. האטרקציה תהיה חלק ממוזיאון הדואר שאמור להפתח בפרינגדון ב-2006. ואת חצי מיליון הפאונד החסרים מקווים מנהלי הפרוייקט לגייס מתרומות.
רכבת הדואר של לונדון היא חלק מפרויקט גדול ויקר יותר של מוזיאון הדואר, שמבקש לחשוף סיפורים יוצאי הדופן של החברה והתקשורת הבריטית דרך שירות דואר אייקוני. על ידי חשיפת ארכיון בן 400 שנים של חפצים מתקופת שלטונו של המלך צ’רלס הראשון ועד ימינו, מוזיאון הדואר יציג פרקים יוצאי דופן ומרגשים מההיסטוריה הבריטית. בים הפריטים: מהדורה ראשונה של ג’יימס ג’ויס ‘יוליסס’, ראיות מקוריות ממשפט ‘שוד הרכבות הגדול’, ואקדחי פלינטוק מקוריים ששימשו לשמירה על קרונות דואר במאה ה-19.