ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון יבוא היום בצהריים (ד’) לביקור של יממה בישראל.
תחילה ייפגש עם הנשיא פרס במשכן נשיאי ישראל. זוהי פגישת עבודה מדינית עם ראש-ממשלת בריטניה דיוויד קמרון במסגרת ביקורו בישראל. במהלך הפגישה ידונו השניים בנושאים מדיניים הנוגעים לישראל ולמזרח-התיכון ובראשם סוגיית הגרעין האיראני- על רקע תפיסת ספינת הנשק Klos C, בהתקדמות המשא מתן בין ישראל לפלסטינאים וביחסים בין ישראל לבריטניה.
לפני תחילת הפגישה יסיירו השניים בתערוכת חדשנות ייחודית שהוקדמה במיוחד לרגל הביקור, אשר תוצג במשכן הנשיא בירושלים ותכלול מיצגים מדעיים פורצי דרך בתחום הרפואה המשותפים לישראל ולבריטניה, ביניהם אף אלקטרוני המתבסס על ננו-טכנולוגיה, אשר יכול להריח גידולים סרטניים ולגלותם בשלבים מוקדמים, מחקר לטיפול במחלת הפרקינסון באמצעות תאים משוחזרים וכן מחקר בתחום ה-MRI אשר עתיד להוביל לגילוי מוקדם של מחלת השיטיון (דימנציה).
ואחר כך יבוא לכנסת ויישא דברים במליאה קמרון ייפגש עם ראש הממשלה נתניהו ויבקר ביד ושם. בערב יסעד על שולחו של ראש הממשלה. קמרון גם ייפגש עם יושב ראש האופוזיציה חבר הכנסת יצחק הרצוג.
נתניהו יציג לקמרון את ההוכחות בדבר מעורבות איראן בנשק שהתגלה בספינת הנשק. נתניהו ייחד את עיקר דבריו בפגישה עם קמרון לסוגיה האיראנית. בפגישה עם ראש הממשלה הבריטי צפוי להשתתף גם השר שטייניץ.
בעניין הפלסטיני ידגיש נתניהו את רצונם של אזרחי ישראל בשלום. נתניהו יבהיר כי לדעתו דווקא הפלסטינים מרחיקים את הסיכוי להגיע להסדר. מחר (ה’) יבקר ראש ממשלת בריטניה ברשות הפלסטינית ובערב יעזוב את ישראל.