לטענת קקל ישראל, במהלך עשר השנים האחרונות גייסה ה- JNF סכומים
גבוהים אך לא העבירה אותם אליהם, והעדיפה לתרום אותם לארגונים אחרים.
אורלי דורון, דוברת קקל ישראל, הגיעה במיוחד ללונדון כדי לנהל את המשבר מול המדיה המקומית. היא סיפרה לעלונדון, כי במהלך 10 השנים האחרונות גייסה ה-JNF סכומים גבוהים אך לא העבירה אותם לארץ, והעדיפה לתרום אותם ליעדים אחרים שאין להם שום קשר עם הארגון. אחרי הרבה ניסיונות למצוא פתרון ואחרי שב-1999 חתמנו על זיכרון דברים עם גייל סיל, נשיאת ה-JNF והיא לא עמדה בהתחייבויות לא נותרה לנו ברירה. בהדרגה היא התחילה לגייס כספים למטרות אחרות מבלי שדיווחה לנו, ואחרי שותפות ארוכת השנים שהתבססה על אמון הדדי, היא התעלמה ביודעין ממטרות הארגון המטפל באיכות הסביבה ובהקמת ישובים, והעבירה את הכספים לארגונים אחרים, תוך ניצול המוניטין של הקקל. כך למשל, ב-1996 העבירה JNF לקקל ישראל 3.6 מיליון פאונד ואילו ב-2004 העבירה כ-100 אלף פאונד בלבד. הגענו למסקנה שאנחנו מסייעים לה להוליך שולל את התורמים שמזהים את ה-JNF עם קקל, שיכולים לחשוב בטעות שהכספים מגיעים אלינו. הודענו לה על הפסקת הקשר באמצעות מכתב, ואנחנו מתכוונים בימים אלה להקים בלונדון ארגון חדש, עם בורד חדש.
גייל סיל, שתחת חסותה קם הפורום הישראלי של ה-JNF שמגייס כספים למטרות צדקה שונות בארץ באמצעות הפקת מופעי אמנים ישראלים בבריטניה (גאיה, ריטה, שלמה ארצי ובקרוב שרית חדד), הסבירה בראיון מורחב בעלונדון לפני כחצי שנה שקקל היא רק אחת מהסוכנויות שלהם בארץ. בעבר שימשה כסוכנות כמעט בלעדית, אבל בשנים האחרונות העדיפו התורמים, לדבריה, לתמוך לא רק בפרוייקטים סביבתיים וירוקים אלא גם במטרות אחרות. בתגובה לעלונדון היא מסרה: חבל שקקל בחרו לנהל את המשבר באמצעות העיתונות. למזכר ההבנות היו שני צדדים וגם הם לא עמדו בהתחייבויות. אנחנו נמשיך בפרוייקטים שהתחלנו בהם, נעביר לקקל את הכספים שגייסנו עבורם, ונמשיך גם בעתיד אם נתבקש עי התורמים שלנו.
המאבק ימשיך במישור הציבורי והמשפטי, סביר להניח, בעיקר על הלוגו והקופסה הכחולה. הלוגו הוא שלנו ורשום על שמנו בבריטניה היא טוענת.
לגבי המשך פעילות הפורום הישראלי הודיעה סיל, כי היא תמשיך לתמוך בו באותה מידה.