בפסטיבל , אשר יתקיים כחלק מהפסטיבל הרשמי באדינבורו, יוצגו מופעי מוסיקה, תיאטרון , קולנוע , ואמנות צילום והיסטוריה, סדנאות ילדים, משחקי ילדים ועוד תוך דגש על שיתופי פעולה יהודים ערביי בישראל. המשתתפים והתערוכות באים ממגוון רקעים חברתיים בחברה הישראלית ביניהם יהודים, ערבים, בדואים, דרוזים, נוצרים, מוסלמים ,בודהיסטים ועוד, אשר כולם עובדים יחד.
את יריית הפתיחה של הפסטיבל , בערב הראשון, יציגו תיאטרון האינקובטור את הצגתם העיר הזאת, אותה הצגה שגורשה בקריאות אנטישמיות לפני שלוש שנים. קיראו את הטור של דורית ליליין כוכבת ההצגה על המסע שעברו באדינבורו בשנת 2014: לקריאת הטור של של דורית ליליין
את מופע הגאלה של הפסטיבל תארח המנהלת האומנותית של הפסטיבל הדר גלרון, שהינה מחזאית, תסריטאית, שחקנית וסאטיריקנית והיא מבטיחה שגם על השלום אפשר לעשות סטנד-אפ . השחקנית והזמרת האתיופית הראשונה בישראל – מסקי שיברו, תספר את סיפור עלייתה המר-מתוק ותשיר שירים בכמה שפות . כמו כן, יתארחו בערב הגאלה להקת ג?אמייה הצעירה והתוססת אשר חבריה מנגנים יחד מגיל 16. הלהקה מנגנת מוזיקת עולם ומשלבת סגנונות מוזיקליים שונים וידועים בהופעה אנרגטית וסוחפת.
פסטיבל שלום באדינבורו הוקם על ידי סקוטי בשם נייג?ל גודריץ? שחש בושה ותסכול כשעקב אחרי גירוש תיאטרון האינקובטור מפסטיבל אדינבורו בשנת 2014 ובהעדר הנוכחות הישראלית המוחלטת, בפסטיבל התיאטרון החשוב בעולם בשנת 2015 בעקבות הצעדים האלימים של תנועת ה-BDS נגד האינקובטור. לצד הפקת הפסטיבל, הקים גודריץ? את ארגון COFIS , קונפידרציית החברים של ישראל סקוטלנד, אשר פרושה בכל רחבי סקוטלנד ומונה כיום כ 17 סניפים ברחבי סקוטלנד . הפסטיבל מנוהל על ידי מתנדבים מסקוטלנד וישראל המאמינים בדיאלוג ובשלום וממומן כולו על ידי תרומות של אנשים פרטיים, צדקה וממכירת הכרטיסים מהמופעים המוצגים בו.
הדר גלרון (מנחה ומנהלת אמנותית): בשנה שעברה הגעתי למעשה כמנחה ואמנית לפסטיבל. אף אחד מאיתנו , המשתתפים, לא ידע מה יהיה ואם נצליח בכלל להופיע. אבל האופטימיות של נייג?ל היתה מדבקת ועם מסר של בניית גשרים תרבותיים קשה להתווכח. השנה הדגש בפסטיבל הוא על דו-קיום, דיאלוג ,פתיחות. מגיעים אמנים יהודים וגם אמנים פלסטינאים ונוצרים מתחומים שונים. אך אין ספק שגולת הכותרת תהיה חזרתו של תיאטרון האינקובטור.
לתכנייה המלאה:ולהזמנת כרטיסים לפסטיבל