השנה ישתתפו בפסטיבל כ-180 אומנים מובילים מקניה, יוון, אירלנד, הונגריה, פורטוגל, בולגריה, ומיטב אומנים מקומיים וותיקים וטובים לצידם של אומנים צעירים ומבטיחים. מופעי תרבות ססגוניים – מוסיקה, מחול – מרחבי העולם מושכים אלפי מבקרים. המגוון הרחב של מופעי הפסטיבל מאפשר לכל אחד מהמבקרים לבחור את המופעים הקרובים ללבו.
ריטה והתזמורת הסימפונית יופיעו במוצש, 1 במאי, בשעה 21:30 במופע ענק אשר ייערך תחת כיפת השמיים בפארק ראשון לציון ויכלול נכסי צאן ברזל של השירה הישראלית והבינלאומית. המופע יציג ציוני דרך בקריירה המוסיקלית של הדיווה הישראלית, שירים מאלבומיה לצד שירים מתוך מחזות זמר שבהם השתתפה, ושירים נוספים שריטה בחרה להגיש ולבצע במיוחד במסגרת פסטיבל האביב. בין היתר תבצע גרשווין, קטעים מתוך כרמן, אקפלה בפרסית ופוצ’יני. מנצח על המופע: רפי קדישזון.
להלן שאר המופעים:
Parno graszt – יום ו’ 30 באפריל בשעה: 21:30 – תיאטרון מודיעין
מוצש 1 במאי בשעה:21:00 – היכל התרבות ראשלצ
מופע מוזיקה צוענית ססגוני מהונגריה, ההרכב כולל 9 נגנים המנגנים על כלי נגינה מאולתרים מכדי חלב ועד כלי נשיפה מופע שלא ישאיר אתכם ישובים על הכסא
יסמין לוי – מוצש 1 במאי בשעה: 21:30- תיאטרון הצפון
– יום ב’ 3 במאי בשעה: 20:30- היכל התרבות ראשלצ
– יום ה’ 6 במאי בשעה: 21:00- היכל אמנויות הבמה הרצליה
– מוצש 8 במאי בשעה: 21:30- תיאטרון ירושלים- הנרי קראון
יסמין לוי במופע לאדינו ופלמנקו לצד קלאסיקות בינלאומיות. הביצוע העוצמתי ויוצא הדופן כבש זה מכבר את במות העולם. מופע זה הינו מופע בכורה לרגל צאת אלבומה החדש של לוי SENTIR (להרגיש) אשר זכה לשבחיה הרבים של התקשורת ברחבי העולם.
Kenge kenge – יום א’ 2 במאי בשעה: 20:30- היכל התרבות ראשלצ
– יום ב’ 3 במאי בשעה: 20:30- תיאטרון מודיעין
הלהקה הקנייתית (9 נגנים וזמרים ו-2 רקדניות) הלהקה מעלה מוסיקה אפריקאית מסורתית, מלאת אנרגיה ומקצבים אפריקאיים, בליווי נגנים בכלים מסורתיים: תופים אפריקאים, כלי הקשה, חליל ועוד.
ענקי הג’אז – יום א’ 2 במאי בשעה: 21:00- היכל התרבות ראשלצ
לאוהבי הג’אז ממתין מופע מרתק המאגד את ענקי הג’אז: עדנה גורן בשירה, נחום פרפרקוביץ על הפסנתר, אלברט פיאמנטה על קלרינט וסקסופון. השלושה יבצעו מתוך יצירותיהם של גרשווין, קול פורטר, פרדי הברט, דיוק אלינגטון, ארוין ברליין ועוד
דואטים במחול – יום ב’ 3 במאי בשעה:19:30 ו- 21:00- היכל התרבות ראשלצ
עמותת הכוריאוגרפים מציגה דואטים במחול. 2 מופעים עם 7 יוצרים:
מופע ראשון ‘בין שני עולמות’ – מקבץ עבודות של מחול-תיאטרון, היושבות על התפר שבין העולמות, ומשתמשות באיכויות של המחול ובמשמעויות של התיאטרון (בתכנית: סאבטקסט מאת: נמרוד פריד/להקת תמי , בפנים יורד גשם מאת: רייצ’ל ארדוס ,הכל מאת: הלל קוגן).
מופע שני ‘תיבת נוח’ – מקבץ דואטים, העוסקים בזוגיות ובמערכות יחסים, המהדהדות הן בריקוד והן בחיים (בתכנית: חיבוק מתוק יותר מאת: נעה דר, דואט מתוך החבורה מאת: מיכל הרמן, אינטרלוד וקו-ואריאנס מאת ניב שינפלד ואורן לאור, דואט עבד של אהבה מאת: יוני סוטחי)
יאניס קוצירס – יום ג’ 4 במאי בשעה: 20:30- היכל התרבות ראשלצ
מגדולי הזמרים של יוון בהופעה ראשונה ונדירה בישראל הכוללת הרכב של 12 נגנים, בליווי הזמרת מלינה אסלנידו המופע המשותף של השניים עתיר הצלחה ביוון וברחבי העולם.
קוצירס, יליד אתונה, פרץ לבמה הגדולה ביוון לפני חמש-עשרה שנים בתקליט משירי פאנאיוטיס קלנצופולוס ואוונת’יה רפוציקה שנכתבו לו. מאז נמכר כל דיסק שלו במאות אלפי עותקים עשרות אלפי צופים נלהבים ממלאים כל מושב בהופעותיו. יאניס קוצירס ניצב בשורת האמנים הגדולים של יוון ולצדו חאריס אלקסיו, אלפתריה ארווניטאקי ואלני תסאליגופולו. תלווה לקוצירס הזמרת מלינה אסלנידו (MELINA ASLANIDOU) זמרת שכבשה את מקומה בסצנה היוונית לאחר שהופיעה לצדם של דימיטרה גלאני, אלפתריה ארווניטאקי, יורגו דלאראס וכמובן יאניס קוצירס ומאז מופיעה איתו וגם במופעי יחיד עתירי הצלחה.
קטיפה שחורה – יום ד’ 5 במאי בשעה: 20:30- היכל התרבות ראשלצ
– יום ו’ 7 במאי בשעה: 22:00- תיאטרון הצפון
הלהקה הישראלית קטיפה שחורה תעלה במסגרת פסטיבל האביב במופע מוזיקה אירית סוחף ומלא שמחה (Gloria Mundi), כמיטב המסורת האירית. במיוחד לפסטיבל ולרגל חגיגות 30 שנה לפעילותה של להקת קטיפה שחורה, תופיע הלהקה בהרכב חדש, מקורי ומורחב המשלב 6 רקדנים מאירלנד ורקדנית ישראלית (נועה פיטלינק). בנוסף לקטעי הנגינה יכלול המופע שירים בשפה הסקוטית ובאנגלית. הריקודים במופע חוברו במיוחד עבור ערב זה והם מציגים את המיטב של הריקוד האירי המסורתי והמודרני; זוהי טעימה מעולם עשיר ומגוון של תנועה, קצב וכוח. השילוב בין רקדנים איריים וישראלים ובין הלהקה הישראלית קטיפה שחורה הוא מפגש בין נציגיהן של שתי תרבויות, המוכיח שוב כי נקודות החיבור הטבעיות בין כל דרי העולם הן המוסיקה והריקוד.
אוהד חיטמן בטריו משפחתי – יום ד’ 5 במאי בשעה: 21:00- היכל התרבות ראשלצ
אוהד חיטמן מארח את אחיו המוסיקאים, תמיר חיטמן וענת אסתר חיטמן למופע אינטימי ומרגש בליווי נגנים. יושמעו על הבמה הלהיטים תגידי לו, סתם עוד יום, חשבתי שיהיה רומנטי ועוד
ליאת דרור וניר בן גל במופע טרמינל B
– יום ה’ 6 במאי בשעה: 20:30- היכל התרבות ראשלצ
בתחום המחול ובבכורה עולמית במסגרת הפסטיבל ייצגו את ישראל ליאת דרור וניר בן גל במופע שדה תעופה Terminal B בליווי מוזיקה חיה של מיכאל גריילסאמר. דרור ובן גל, זוג כוריאוגרפים, העתיקו את מקום פעילותם מתא למצפה רמון מתוך אמונה ששינוי זה יביא לחיבור שבין הריקוד לריפוי. המופע שדה תעופה בהשתתפות 8 רקדני הלהקה, בשילוב תפאורה ומחול אווירי על בדי טיסוי, עוסק ביחסים ואהבה.
על המופע אומרים השניים: אילופו או דיכוי של כל אשר פראי בנו, מונע מאיתנו לחיות את חיינו מתוך חיוניות וערנות. כאשר אני מצליח לחבר בין מעלה ומטה באותה רכות של טיפוס\ גלגול\ נפילה ובעיקר ריקוד, כוחו של הפרא שבי הופך לכוחו של המרפא! ומוציא אותי אל העולם רך, מלא ומאפשר לשינויים להתרחש מתוך קצבם. שדה תעופה הוא נקודת המפגש בין המראה לנחיתה. במרווח שביניהם נוצרת נקודת השינוי המאפשרת לנוע ללא הצמדות ואחיזה, האומץ להיות תלוי והאומץ להרפות נותן לחיינו את היציבות לרקוד אותם במלואם, כך אני עם עצמי וכך אני ביחסים שיש לי עם האחר כל אחד מהרקדנים מוצא את מסלולו הפרטי כאשר כולם אחראים על השדה האחד המאפשר לכל אחד להמריא לדרכו, מתוך הבנה עמוקה כי שדה פורה ומפרה מאפשר את החופש לעוף.
הזמנה ליום הולדת – יום ה’ 6 במאי בשעה: 21:00- היכל התרבות ראשלצ
במסגרת החגיגות העולמיות לציון 200 שנה להולדתם של רוברט שומן ופרדריק שופן. קונצרט מיוחד זה מוקדש למלחינים וליצירותיהם בשילוב קריאת מכתבים שכתבו שופן ושומן. בתכנית מבחר של מוסיקה קאמרית וקטעי פסנתר מאת שומן. וקונצ’רטו לפסנתר מס’ 2 בפה מינור אופ’ 21 בעיבוד לחמישייה קאמרית מאת שופן
על הביצוע: רביעיית פסנתר פילומוסיקה , נדיה ויינטראוב-פסנתר, ילנה טישין-כינור, אברהם לבנטל-ויולה, דמיטרי גולדרמן- צ’לו.
אורחים: שמואל גלזר כינור, יבגני שצקי קונטרבס.
קריין: שוני ריבנאי
קלאסיקה על פרשת דרכים – יום ו’ 7 במאי בשעה: 13:00- היכל התרבות ראשלצ
מופע הצדעה לאחד ממקורות הזמר העברי. הפסנתרן איתמר גולן, הזמרת סיוון רותם והכנר גלעד הילדסהיים, בנוסחים מקוריים ועיבודים חדשים של אייל באט, לקבוצת המלחינים היהודיים של סנט פטרבורג, בין היתר מחברי השירים אל יבנה הגלילה, אומרים ישנה ארץ, היו לילות, כמו צמח בר ועוד. וקלאסיקות נוספות. עוד תתאפשר הצצה לשירי החדר ושירים ביידיש
דין דין אביב מארחת את להקת מיומנה – מוצש 8 במאי בשעה: 21:00 – היכל התרבות ראשלצ
מופע בכורה במסגרת פסטיבל האביב – דין דין אביב, אחת היוצרות המוכשרות בישראל, יחד עם קבוצת מוסיקאים שנבחרה בקפידה, בניהול אמנותי של קבוצת מיומנה, מציגים בבכורה עולמית בפסטיבל האביב מופע שכולו חוויה מוסיקלית עשירה בקצב ותנועה וחובקת חושים. המופע משלב שירה, ריקוד ונגינה על מגוון כלים ובמיוחד למופע הבכורה בפסטיבל, יתארחו חברים מקבוצת מיומנה במספר קטעים. המפגש המסעיר עם יוצרי מיומנה בועז ברמן ואיילון נופר , יצרו מופע ובו מיטב השירים של דין דין אביב בעיבודים חדשים המאופיינים בעושר אינסטרומנטלי ושירים חדשים שנכתבו במיוחד למופע.
כל המרכיבים האלו התגבשו לכלל חוויה של מוסיקה, קצב, תנועה, עושר צלילי, שורשיות, אתניות וחום כובש.
פליפה פאיז – מוצש 8 במאי בשעה: 21:00- היכל התרבות ראשלצ
מופע פאדו (גורל, נחשב לבלוז של פורטוגל) של זמרת הפאדו המובילה בפורטוגל. לצידה יופיעו שני נגני פאדו מסורתי, מחווה לעמליה רודריגז ופאדו בן זמננו בליווי אותנטי של פסנתר ואקורדיון .
הפסטיבל יתקיים בין התאריכים: 1.5.2010 – 8.5.2010
כל מגוון המופעים יתקיימו בהיכל התרבות ראשון-לציון (רח’ ז’בוטינסקי 16)
מופעים מסוימים יתקיימו גם במקומות אחרים בפתח תקווה, הרצליה, מודיעין, תיאטרון הצפון.
כרטיסים: היכל התרבות ראשון לציון 03-9488688