החלום האנושי לנעורים נצחיים עשוי להתגשם בעידן הנוכחי בעזרת טכנולוגיות חדשות ומתפתחות המתבססות על טיפול פשוט בעזרת קרן אור ממוקדת. סוג זה של טיפולים הפך נפוץ בעיקר משום שאינו פולשני, כואב או מזיק. הטיפול נמשך דקות ספורות שבמהלכו ולאחריו מרגישים טוב, ללא תופעות לוואי. התוצאות משמעותיות, ניכרות ומהירות.
השימוש בקרן לייזר ואור ממוקד לרפואה ולרפואה אסתטית שפותח בישראל בשנות ה-70, הפך לתעשייה גורפת מיליארדי דולרים ברחבי העולם. טיפולים בטכניקות של לייזר מתאימים לאפליקציות רפואיות שונות, כשבין הטיפולים הנפוצים: תיקון ראייה, כריתת גידולים – שפירים או ממאירים, הסרת שיער לצמיתות, טיפול בנגעי עור והעלמת דליות רגליים (ורידים בולטים).
את הלייזר, שהוא ראשי תיבות באנגלית ל- Stimulated Emission of Radiation Light Amplification by – המציא פיזיקאי יהודי-אמריקאי בשם תיאודור מימן ב- 1960, אך מציון יצאה הבשורה! בשנות ה-70 הוקמה בקריית עתידים חברת תעשיות לייזר בעמ, שלימים הפכה לחב’ לומניס, יצרנית מכשירים המבוססים על טכנולוגיות לייזר ואור בתחום הרפואי והקוסמטי. תעשיות לייזר פיתחה את המותג המוביל שנקרא שרפלן – קרן לייזר שהמציא דר ארווין קפלן, רופא ישראלי מביח ביילינסון בשנת 1973 – ושפעולתה מבוססת על פולסים קצרים שאמורים לצמצם את הנזקים בחיתוך רקמות.
ברבעון הראשון של השנה הסתכמו מכירות מכשור הלייזר של לומניס באירופה ב-15 מיליון דולר. ארז רוזנפלד (36), מנהל השיווק של החברה באירופה, טוען כי לומניס היא החברה המובילה בעולם הן במכירות והתקנות מכשירים והן ברמת ההשקעה בפיתוח מוצרים חדשים.
משרדי לומניס בלונדון – הממוקמים על פני שתי קומות בבית משרדים גדול בקולינדייל – משמשים כמרכז הזמנות כמו גם אחסון מכשירים, מרכז הדרכה, חדר טיפולים ומעבדות שירות. מרכזת ההדרכה היא אחות מקומית בשם ברנדט הארט, ומנהל השירות הוא אהרון כץ (59), שהגיע לפני כשנתיים. החברה מעסיקה בלונדון כ-20 עובדים.
רוזנפלד מספר כי הלקוחות של לומניס מגיעים מהשוק הפרטי והציבורי. הם מסווגים לחמש חטיבות עיקריות: רפואה כירורגית, רפואה אסתטית, רפואה אופטית, רפואה דנטלית ורפואה וטרינרית. הוא מדגיש כי רוב המכירות, כמו גם הרווחים, מגיעים מהשוק הפרטי של טיפולים אסתטיים, שהוא שוק מתרחב ורווי במתחרים.
רוזנפלד – שהמוטו שלו: לראות יותר אנשים מחייכים! – הגיע ללונדון לפני שלוש וחצי שנים, לפני כן הוא ניהל את השיווק והמכירות באסיה. הוא נשוי עם שלושה ילדים (8, 5 ו3-). בעל תואר שני במנהל עסקים אקזקיוטיב מאוניברסיטת ‘בר-אילן’, ועוסק כ-15 שנה בשיווק מכשור רפואי בחברות שונות, בין השאר ב’טבע’ – לפני שהגיע ללומניס. הוא מעיד כי הוא נהנה מהאתגר התחרותי, ומהדינמיקה של הפיתוח העסקי.
ספינת הדגל של לומניס בתחום האסתטי מבוססת על טכניקת – IPL (Intense Pulse Light) – יכולות של הבזקי אור רבי עוצמה – וקרן לייזר במערכת אחת. היא משמשת להרחקת שיער, סילוק כתמי פיגמנטציה, נזקי שמש, פצעי פסוריאזיס ואקנה, נמשים ונימי דם. פעולה זו מעלימה קמטוטים, ותוך כך משפרת ומחדשת את מרקם עור הגוף עי יצירה טבעית של קולגן ואלסטין, שמעניקים לו מראה בריא ומוצק. טיפולים אלה בשילוב עם הזרקת הרעלן הסינתטי, בוטוקס, לקמטים עמוקים יותר ייתנו תוצאה יותר טובה. חשבנו שרוב הלקוחות תהיינה נשים בנות 40 עד 60 שמעוניינות בהצערת הפנים מספר רוזנפלד. אבל גילינו שדווקא נשים וגברים צעירים מהווים למעלה מ-35 אחוז משוק הלקוחות.
הטיפול בלייזר נעשה באמצעות מכשירים בעוצמות שונות ובאורכי גל שונים הנמדדים ביחידה הנקראת ננומטר. מינון הטיפול נקבע על-פי אופי הבעיה הרפואית וסוג הלייזר הנדרש לטיפול בה. יש מכשור שנועד לאפליקציות רפואיות כירורגיות כמו ב-א.א.ג (אף-אוזן-גרון): טיפול בנחירות, חיתוך או הסרת שקדים וגידולים על מיתרי הקול, טיפול אלטרנטיבי לכפתורים וכו’. קרן הלייזר משמשת לאידוי או לחיתוך רקמות, אגב הלחמת כלי הדם ומניעת דימום, ונפוצה גם בניתוחים אורולוגיים, גניקולוגיים ואורטופדיים – כמו גם בטיפולי עיניים להסרת משקפיים, גלאוקומה ומפרצות (קרישי דם וגידולים בעין). אנחנו עובדים עם מיטב הרופאים והפרופסורים ברחבי העולם, מסביר רוזנפלד. באירופה בלבד אנחנו מרכזים כ-100 עד 140 סמינרים לרופאים בשנה, בהם ניתנת הדרכה תיאורטית ומעשית בעזרת המכשור. אין חברה בעולם שמתקרבת לממדי ההשקעה שלנו בתשתית החינוכית.
רוזנפלד מציין כי בבריטניה גדל כיום שוק הלקוחות בקרב רופאי המשפחה, שמרחיבים את תחומי התמחותם, ומבצעים יותר פעולות כירורגיות בלתי פולשניות במרפאתם. חבל שחלק מהרופאים מעדיפים להימנע מהשקעה בסדר גודל של מאה אלף דולר בציוד שלנו ופונים ליצרניות קטנות מהמזרח שמחיריהם נעים בין 10 ל-20 אלף דולר, ואין מאחוריהם תמיכה כמו שלנו.
שימוש לא נכון בלייזר עלול לגרום לכוויות בעור, ולתלונות בגין נזקים ורשלנות רפואית. לפני כשנה החמיר משרד הבריאות בבריטניה את הביקורת על שוק האסטטיקה בלייזר, והעלה את סף הדרישות לקבלת רשיון לטיפול במכשירים. אחת מהן היא פיקוח על הטיפול בהשגחה רפואית.
תלונות אחרות עלולות להגיע מלקוחות שלא קיבלו את התוצאה המקווה והגישו תביעה למטפל. הוא מצידו ינסה להעביר את התביעה ליצרנית באמתלה כי המכשיר אינו מספיק איכותי. בהרחקת שיער למשל, מסביר רוזנפלד, המלנין שבשורש השערה סופח אליו את אנרגיית הלייזר ומשמיד אותה. יש לבצע טיפולים נוספים בהפרשים של כמה שבועות, כיוון שכל שערה נמצאת בשלבי גידול שונים.
לומניס נסחרת בנאסדק. בעלי השליטה בחברה הם קבוצה בראשותו של אריה גנגר, מקורבו של אריאל שרון ושליחו לממשל האמריקני – מיליארדר יליד תל-אביב שמשרדיו ממוקמים במנהטן. בגלל מיזוגים ורכישות שנערכו בחברה, נאלצת לומניס להתמודד עם חוב אדיר לבנק הפועלים שעומד של 210 מיליון דולר, ועם מתחרה ישראלית אחרת, סינרון, חברת סטארט אפ ישראלית, שהוקמה על ידי בכירים לשעבר בלומניס ועוסקת גם כן בפיתוח, ייצור ושיווק עולמי של מערכות לשימושים רפואיים אסתטיים.
מייסד סינרון הוא דר שמעון אקהויז. אקהויז – שקיבל את הדוקטורט שלו בפיזיקה מאוניברסיטת קליפורניה וסיים תואר ראשון בפיזיקה בטכניון – עבד שנים ברפאל בתחום האלקטרו-אופטיקה והלייזר. בשנת 1991 הוא ייסד סטארט-אפ בשם CSE מדיקל שפיתחה את טכניקת ה- IPL. בשנת 1998 הוא רכש את תעשיות לייזר, והתמזגות זו יצרה את חברת Sharplan ESC. בשנת 2001 היא רכשה את החברה האמריקאית, קוהירנט Coherent Medical Group – המתחרה הגדולה ביותר שלה, והפכה ללומניס. גנגר החל במאבק שליטה מר ומתוקשר על לומניס ראש בראש עם אקהויז, ולקראת סוף 1999 יצא כשידו על העליונה ואקהויז עזב את החברה. שנה מאוחר יותר הוא הקים את סינרון.
את מוצרי סינרון בצרפת, בריטניה ואירלנד משווקת זהבה אדירי באמצעות חברת אד-מדיקו מזה שבעה חודשים, כשהיא מחלקת את זמנה בין פריז ללונדון. בשיחת טלפון מהבירה הצרפתית היא ציינה כי סינרון היא חברה חדשה שהונפקה בנאסדק לפני כחודש. מכשירי סינרון מיוצרים בטכנולוגיה חדשה המשלבת מכניזם של אנרגיה אופטית וחשמלית, והם משווקים לפלסטיקאים, דרמטולוגים ורופאים העוסקים ברפואה אסתטית. בין השאר פיתחה סינרון מכשור המטפל גם בצלוליט. המרכז הלוגיסטי של החברה בהארלי סטריט משמש כמרכז הדגמה ושירות לקוחות, ולחברה שישה עובדים מקומיים.
*טיפ
לפני כל טיפול, קטן או גדול, ממליץ רוזנפלד לבדוק את הניסיון המוכח של הרופא או המטפל ולבדוק אם הוא משתמש בציוד משוכלל וחדשני – שני תנאים הכרחיים להבטחת תוצאה טובה!
מטפלים ישראלים בלייזר
ליאור רג’ואן, היא ישראלית בעלת מכון יופי הנושא את שמה במועדון הספורט ‘דיוויד לוידס’ בפינצ’לי. היא מטפלת מזה שנתיים בהורדת שיער והעלמת ורידים מהרגליים ומהפנים באמצעות מכונה אחת שמפיקה לייזר וגם – IPL.התחושה היחידה היא של חום היא מתארת. טיפול להסרת שיער נעשה בעזרת קרן אור שחודרת לעור באמצעות הפיגמנט, פוגעת ומשמידה את שורש השערה מבלי לפגוע ברקמות העור, ומאפשרת טיפול תוך שניות, ובו זמנית בשטחים גדולים. מספר הטיפולים הוא אינדיווידואלי בהתאם לסוג וגוון העור. מחיר טיפול של רבע שעה להעלמת ורידים עולה 100 לישט, כי וריד שנעלם לא חוזר, והורדת שיער: 85 לישט מאחר ופעולה זו מצריכה טיפול נוסף. ברבע שעה ניתן להסיר את כל שיער בית השחי והפנים (כולל סנטר וצוואר).
דר מיכאל פרנקל הוא רופא שיניים ישראלי בעל קליניקה פרטית בטמפל פורצ’ן. הוא משתמש מזה שנה במכשור לייזר בעיקר לחיתוך רקמות קשות (שיניים) ורכות (חניכיים). הלייזר משמש לקידוחי שיניים והכנה לסתימה ללא כאבים וללא צורך בזריקת הרדמה, תוך חיטוי המקום מעששת. כמו כן ניתן לרפא בו כיסים וכיבים בפה ובחניכיים, פצעי קור (הרפס) ועוד. הלייזר מתאים לרוב הפציינטים ומייקר את הטיפול רק ב-10 עד 20 לישט. ניתן להשתמש בלייזר גם להלבנת שיניים בחימום הג’ל המלבין מסביר פרנקל.
בתמונה: טיפול בנזקי שמש במכון היופי דפילקס ברח’ וויגמור. המכון משתמש, בין השאר, בציוד לייזר והבזקי אור של לומניס לטיפולי עור והרחקת שיער. בעל המכון, אולטן סליא מטפל מדופלם 22 שנה, סיפר כי הוא משתמש מזה חמש שנים בטכניקה המשולבת. בימים אלה הוא מציע הנחה של כ-50 אחוז על חבילות טיפולים. מחיר מבצע לטיפול יחיד: 225 לישט, ואורך הטיפול: 15-20 דקות. הטיפול מותנה בייעוץ מוקדם, ואינו מתבצע בנשים בהריון, אנשים עם היסטוריה רפואית, אחרי שתיית אלכוהול או לקיחת תרופות, כולל טבעיות ומשלימות. צילום: דיוויד כץ.