שנה וחצי אחרי שהתמנה לראש ממשלת בריטניה ערך גורדון בראון את פגישת העבודה הראשונה שלו עם ההנהגה הבכירה של הקהילה היהודית בבריטניה. הפגישה נערכה ב-1 בדצמבר כשבאותו יום ובנפרד נפגשה מנהיגות הקהילה עם שר החוץ דיוויד מיליבנד.
הפגישה עם ראש הממשלה נפתחה בשיחה אודות משמעויות פיגועי הטרור במומביי ורהמ התייחס לאלמנטים אנטישמיים כתזכורת לצורך להאבק באנטשימיות והביע דאגה מהניסיון שהצליח לפגוע ביהודים במומביי.
ההנהגה היהודית פרשה בפני רהמ מגוון רחב של נושאים מדאיגים ובהם ענייני בטחון הכרוכים בעלויות גבוהות באבטחת בתי כנסת ומוסדות חינוך יהודיים. בראון הודה בקיום אווירה עויינת לישראל בקמפוסים בבריטניה בגלל ניסיונות הוויכוחים על החרם האקדמי על ישראל וכינה את הניסיונות האלה מפלים. הוא הסכים לבחון הקמת ‘כוח משימה רב משרדי’ עם אחריות ליישום המלצות של ועדת חקירה פלרמנטרית לאנטישמיות.
ההנהגה גם הביעה דאגה מהגידול הרב של מוסלמים קיצוניים שמוענקות להם ויזות כניסה לבריטניה המאפשרת להם להטיף את המסרים של שנאה במדינה.
בהודעה לעתונות אחרי הפגישה אמר יור ה-JLC ונשיא ועד הנשיאים עוד הנרי גרינוואלד שלאורך כהונת כראש ממשלה הוכיח בראון שהקהילה היהודית יכולה לסמוך על תמיכתו בעניינים מרכזיים.
בפגישה עם שר החוץ תידרך מיליבנד את המשלחת אודות המסעו האחרון למזהת ולישראל והביע הזדהות עם תושבי שדרות.