כמעט לכל ישראלית שאני מכירה יש סיפורי מנקות למכביר. ארבע מהן הסכימו לספר גם לכם הקוראים, מיקרים, שבדיעבד הם בהחלט מאוד משעשעים, כמו שאמרתי בדיעבד! עקרות בית נואשות.
בחג הפסח כולם קוראים בהגדה. הרי זו מצווה. אבל מסתבר שגם כאן בלונדון – את המנהגים סביב השולחן חוגגים אחרת. לכל עדה ועדה יש את הגיוונים שלה. יש כאלה שחובטים אחד בשני בבצל ירוק ויש כאלה שלא שרים שירים בשני קולות…
קבוצת יהודים נוספת חוגגת את חג הפסח, קצת אחרת. אותם יהודים גם מבקרים ביום ראשון בכנסיה. על התופעה של ‘יהודים למען ישו’ לומדים רק כשמגיעים לכאן. אולי אפילו נתקלתם בהם, ברחובות גולדרס גרין, כשהם בשליחות מיסיונרית.
על יהדות בריטניה אפשר ללמוד במוזיאון היהודי בקמדן, שנפתח מחדש לאחרונה, שם נפרשת בפניכם מסורת עניפה, הכוללת מקורות של תרבויות שונות שהם הביאו איתם. מסע מאלף, אל תוך האלף האחרון.
טיול למקום קרוב יותר במרחק ובזמן, כשעתיים וחצי נסיעה מלונדון, יביא אתכם למקום בו אפשר להריח שוקולד ולא לעלות במשקל. על טעם וריח בעולם השוקולד של קדבורי. ואם במתוקים חשקתם, השפית, טל האוזן – הקונדיטורית הראשית של מלון ‘ליינסבורו’ המפואר, אותו עיצב הארכיטקט הישראלי, עזרא עטייה – מציעה חווית חושים מסעירה, מעכשיו גם למי שאלרגי למאכלים מסויימים.
ואחרי שהעמסתם קלוריות בחג – הליכה משולבת בחוויה תרבותית היא מתכון בטוח לחזרה לגיזרה. מה עוד שאת הסיורים מנהלות, כל שבוע, מומחיות לגלריות ומוזיאונים – ועוד בעברית! אחרי לסיירת.
משרד ההסברה הקים לאחרונה אתר חדש, מסבירים, המיועד לישראלים בחול – בו תמצאו מידע נרחב על ישראל שאולי ידעתם, ואולי חדש לכם – אבל כרוך וערוך בהתאמה כנגד רוב הטענות המושמעות כיום בעולם נגד ישראל. מה חושבים משתמשים פוטנציאלים על האתר. ‘דעות’.
בברכת חג כשר, נקי, שמח ומענג. קריאה נעימה!