בעיר שבה נדמה שיש כמעט שני מוזיאונים על כל תושב, והשלישי ייפתח בשבוע הבא, לא קל למוסדות אמנות ותרבות להתבלט. כשההיצע כל כך עצום, מה כבר אפשר למכור ללונדוני חובב הקולטורה שעדיין לא מכרו לו? ה?Wellcome Collection – מוזיאון צנוע יחסית בממדיו וביחסי ציבור – מצליח לספק חוויה ייחודית, מרתקת להפליא וחינמית לגמרי.
סר הנרי וולקאם היה אחראי עוד בחייו על אוסף עצום שהוקדש לחקר מדע הרפואה, ולאחר מותו, ב?1936, הופקד המפעל בידי ה?Wellcome Trust. המוזיאון עצמו נפתח ב?2007 בסמוך לתחנת יוסטון, ומאז מוצגות בו באופן קבוע תערוכות העוסקות בכל היבט אפשרי של רפואה, בריאות, חיים ומוות. בחודשים האחרונים, נסגרה כמחצית מהבניין למבקרים לצורך אוברול כללי. תוצאת השיפוץ המקיף נחשפת כעת לציבור בדמות חלל תערוכות יפהפה, ספרייה מודרנית, מסעדה בקומה העליונה ואולם קריאה מפואר, שלוקח בהליכה לאחור כל מתחרה בעיר בתחום המקום שקט ללמוד בו/לגלוש בפייסבוק במקום ללמוד.
את האגף המשופץ בחרו קברניטי המוזיאון לחנוך עם תערוכה שהיא מופת לאוצרות. Forensics: The Anatomy of Crime היא ללא ספק ההצצה הוויזואלית החיה ביותר שתמצאו לעולם שכולו מוות. הקונספט שאפתני: הצופים נכנסים לזירת רצח ועוברים דרך כל התחנות שאותן חוצים הגורמים העוסקים בחקירת פשעים. מהמקום שבו נמצאה הגופה, אל חדר המתים שבו היא מנותחת; מהמעבדה שבה נחקרים שרידי הדי.אן.איי למחלקה לאיתור נעדרים; מבית המשפט אל בית הקברות. כל אחד מחמשת חדרי התערוכה מציג עולם שלם של מוצגים ארכיוניים, צילומים מדהימים (ולעיתים מבעיתים), יצירות אמנות וסרטונים תיעודיים.
כל נושא שעליו מרפרפת התצוגה יכול היה לאכלס מוזיאון שלם בפני עצמו, אבל גם אם תערוכה כזו לא יכולה לרדת לעומק בכל פרט, היא מצליחה לגעת בפרטים בעדינות המתבקשת ומבלי לחטוא בשטחיות. ידעתם, למשל, שאחד הכלים המרכזיים שנמצאים בשירות המדע לצורך חקירת רצח הם זבובים? כן, גם בעולם שבו זירות נסרקות במצלמות תלת?ממד משוכללות, ושאריות זקיקי צמר מכריעות את המתוחכמים שבעבריינים המעופפים הטורדניים הם עדיין אחד הדברים הראשונים שהחוקרים ימהרו לדגום בזירת הפשע.
בעלי לב חלש יכולים להעביר את הזמן בתערוכת הסקסולוגיה (המוצלחת פחות), שמוצגת גם היא במוזיאון, אבל כל מי שקרא פעם ספר של שרלוק הולמס או ראה פרק של CSI ורוצה לדעת איך הדברים נראים באמת ימות על התערוכה הזו.