במסגרת חגיגות ה-20 לתיאטרון, יועלו ביפו ארבע הצגות נבחרות, שמייצגות את סנט פטרבורג בפסטיבלים בינלאומיים ברחבי העולם וזכו בפרסים נחשבים, ביניהם פנס הזהב ומסכת הזהב פרס מבקרי ועיתונאי התיאטרון במוסקבה.
ההצגות נעות על הקו הסגנוני שבין קלאסי לבין קו פרובוקטיבי, חתרני, עכשווי, שעשוי לנפץ את המיתוס של מה שרובנו חושבים על תיאטרון מרוסיה. כל ההצגות מלבד Pro Turandot מלוות בכתוביות תרגום לעברית.
דון ז’ואן מאת מולייר בבימוי הבמאי הבולגרי הנודע אלכסנדר מורפוב, תיאטרון Komissarzhevskaya עיבוד נועז ויצרי לסיפורו של רודף הנשים הנצחי, שבו מעורבים הומור, דרמה וסאטירה. ההצגה זוכת חמישה פרסי פנס הזהב.
ימים ג’-ד’, 16-17 בנובמבר, בשעה 20:30, באולם נגה.
איבנוב עפ סיפור מאת אנטון צ’כוב בבימוי אלכסנדר ברגמן ואנה ורטניאן, תיאטרון Takoy הצגה אינטימית המבוססת על יצירת המופת של צ’כוב. במרכז העלילה אציל שהתחתן עם יהודיה מתוך מחשבות על כסף, אבל אשתו שהתנצרה נושלה מהירושה בידי משפחתה. איבנוב מגלה שהצרות שלו רק מתחילות: האחוזה מתפוררת, האישה בלתי נסבלת, והוא מנהל רומן עם בתו של אחד מהנושים בתקווה להיחלץ מהמשבר הכלכלי אם יצליח להתחתן איתה, לאחר שאשתו שבנוסף לכל גם גוססת תמות לבסוף. תיאטרון Takoy בתרגום חופשי – תיאטרון שכזה, נוסד על ידי שחקנים מתיאטראות שונים בסנט פטרבורג. ההצגה זוכת פרס מסכת הזהב.
מוצש-א’, 13-14 בנובמבר, בשעה 21:00, בהאנגר גשר, אילת 11 יפו.
אוסקר והאישה בוורוד 14 מכתבים לאלוהים עפ ספרו של אריק עמנואל שמידט, בימוי: ולדיסלב פאזי, תיאטרון Lensovet; בהשתתפות שחקנית הקולנוע והתיאטרון האגדית אליסה פריינדליך, שנחשבת לגברת הראשונה של הבמה הרוסית. זהו סיפורו המרגש של ילד חולה לוקמיה, שכותב מכתבים לאלוהים כך הוא מכנה את המתנדבת בבית החולים, שלבושה תמיד בוורוד. המתנדבת מעודדת את הילד לשחק שני משחקים: האחד לחשוב שכל יום בחייו שווה לעשר שנות חיים רגילים; והשני לכתוב מכתב לאלוהים בכל יום. אליסה פריינדליך מגלמת בוירטואוזיות את התפקיד הכפול של הילד ושל האחות. ההצגה זוכה פרס מסיכת הזהב.
יום ה’, 11 בנובמבר, בשעה 20:30, באולם נגה.
Pro Turandot מאת קרלו גוצי בבימוי אנדריי מוגוצ’י, תיאטרון Priut Komedianta הצגה פרובוקטיבית, חצופה ומצחיקה, המבוססת על אגדה עממית ידועה מאת קרלו גוצי. זוכרים את האגדה על הנסיכה האכזרית טורנדוט? זו שישבה במגדל גבוה, השתעשעה בכך ששאלה את אין ספור המחזרים שלה שאלות מסובכות ואחר כך כרתה את ראשיהם בגלל תשובות לא נכונות? זוכרים? עכשיו תשכחו. טורנדוט היפהפייה מספרת לקהל על ילדותה העצובה, על פי פרויד. בהצגה משולבות בדיחות, קטעי אימפרוביזציה, אמירות חתרניות ורמיזות פוליטיות עכשוויות, והיא שונה מכל מה שראיתם עד עכשיו.
יצירתו של קרלו גוצי השפיעה בין השאר על הבמאי הדגול וכטנגוב, שיצר את הדיבוק במוסקבה של ראשית שנות העשרים במאה הקודמת. ההצגה זוכת פרס מסכת הזהב ופרס פנס הזהב. בשל העובדה שמדובר באימפרוביזציה, הצגה זו אינה מלווה בכתוביות בעברית.
ימים ו’-מוצש 12-13 בנובמבר, בשעה 20:30, באולם נגה.
לפרטים נוספים: אתר תיאטרון גשר