אני פוגש את יערה ניב בוראל בדיוק כשהיא נפרדת מהמטופל שלה. היא אוחזת בידיו ומחייכת אליו בהבעת אמפתיה. יערה עוסקת בטיפול אישי, זוגי, משפחתי ומיני – והיא עובדת בארגון מזה שלוש שנים. אני היחידה כאן שעוסקת בתרפיה מינית היא מסבירה. העניין הוא בעל חשיבות רבה משום שסרטן יכול להיות מניע למצב של התנתקות בזוגיות… אני מטפלת בכל מערכת יחסים שנקלעת למשבר בגלל מתחים שנוצרים כתוצאה מהמחלה או עקב כריתת שד, לדוגמה.
הרבה משפחות מגיעות לטיפול?
כן. המחלה משפיעה לא רק על החולה אלא גם על כל הסביבה שלו. ולא רק על המשפחה – גם על חברים קרובים שמגיעים גם הם… הייתה לי פגישה אחת שבאו אליה תשעה אנשים יחד עם המטופל. עם החולה זה בדרך כלל כרוך במפגשים שבועיים והמשפחה מגיעה לייעוץ רק פעמים ספורות.
ומי שלא יכול להגיע עקב בעיות רפואיות וכדומה?
יש לנו מתנדבים שמגיעים לבתים של אלה שזקוקים לכך. הם עושים להם קניות ואפילו לוקחים אותם לבתי קפה… את המתנדבים אנחנו בוחרים רק אם יש להם התנסות כלשהיא עם סרטן, ואז הם עוברים הכשרה של מספר ימים אצלנו.
כמה עולה להיות מטופל?
הארגון חי מתרומות ואנחנו לא דורשים תשלום מהמטופלים, אלא רק נותנים את האופציה של מתן תרומה לפי יכולתם. הם יכולים להשאיר פאונד אחד או יותר, זה תלוי בהם.
בשנה הבאה תחגוג העמותה 20 שנה לקיומה. הרעיון התחיל בערב של הרצאה פתוחה על מחלת הסרטן, שאורגנה על ידי סוזן שיפמן ופרנסיס ווינגרטן זל – המייסדות. להפתעתן הגיעו 400 איש שהתעניינו בנושא. בעקבות האירוע, ומתוך ניסיונן האישי עם מחלת הסרטן, הן ידעו כי אין עוד מקום מסוג זה, שנותן הכוונה ותמיכה לחולי סרטן, ולכן החליטו להקים את הארגון בשנת 1990. מאז, היקף פעילותו מתרחב משנה לשנה, וכולל שני סניפים בלונדון ואחד במנצ’סטר.
הטיפולים מאפשרים לחולים ולסובבים אותם להמשיך לנהל אורח חיים פחות או יותר נורמלי. גם אחרי הטיפולים אפשר להמשיך לקבל ייעוץ ותמיכה, ויש קבוצות תמיכה של אחרי המחלה. יש גם עזרה למי שאחד מבני משפחתו נפטר. הטיפולים מיועדים לכל הגילים, כשלצערנו המחלה פוגעת גם בצעירים ובילדים.
כמה מטופלים מגיעים אליכם?
ישנם למעלה מ-1000 מטופלים רשומים. כמובן שהמספר הזה אינו כולל את בני משפחותיהם, שמגיעים לייעוץ ואף לטיפול עבור עצמם.
וישראלים?
ישראלים לא ממש מכירים את הארגון. אני מקווה שדרך במה זו נוכל לחשוף את שירותינו לאלה הזקוקים לכך ושעדיין לא מודעים לקיומנו, במיוחד לאור העובדה שיש גם מטפלים דוברי עברית.
מלבד שירותי הטיפול שהוזכרו, יש להם גם שירותי ייעוץ בנושאים שונים, כמו תזונה – בנוסף למפגשים של קבוצות תמיכה של חולים ושל אלמנים ופעילויות חברתיות מגוונות, כמו סדנת צחוק ויצירה, ויש גם טיפולים של מסאג’ים מרגיעים.
הארגון מפעיל ‘קו חם’ – שירות טלפוני חינם, הפועל בימים ב’-ו’ בשעות 9:00-17:00 (בלילות ובסופי שבוע ניתן להשאיר הודעות שאליהן הצוות חוזר). טל’: 0808-808-4567.
לפרטים נוספים: