דווקא בימים אלו כשבארץ מצוין יום השואה (7-8.4) ובמקביל נרשמה עלייה של 30% במספר האירועים האנטישמיים בשנת 2012 לעומת השנה שקדמה לה, סיפורים כמו של רוני פרייזר כאן בלונדון מקבלים משמעות ונופח מדאיג.
בשנת 2011 המרצה למתמטיקה ומנהל ארגון Academic Friends of Israel, רוני פרייזר, נקט בפעולה משפטית נגד איגוד University and College Union – UCU בטענה כי מדובר במוסד עם נטייה אנטישמית. הוא ביסס טענתו על סמך העובדה כי האיגוד לא היה מוכן לקבל את ההגדרות האירופאיות לאנטישמיות בטענה כי יש להם את היכולת ל’השקיט דיון על ישראל’. פרייזר טען בתביעה המשפטית נגד UCU כי האווירה האנטישמית באונברסיטה יצרה עבורו במשך שנים סביבת עבודה מאיימת ומשפילה. פרייזר, ששני הוריו הינם ניצולי שואה, חש באחריות מיוחדת לאתגר את האיגוד בנושא זה.
לאחר תקופה ארוכה, בסוף חודש מרץ האחרון, בית הדין התעסוקתי ביטל ודחה את תביעתו. בתגובה להחלטת בית הדין אמר פרייזר אני באופן טבעי מאוכזב מההחלטה לבטל את תביעתי נגד UCU אך למרות זאת אני מוקיר תודה על כך שהשימוע אפשר לנו את ההזדמנות להעלות לדיון פרטני את נושא ההפלייה והאנטישמיות. פרייזר הוטרד בעיקר משתי טענות שהוצגו בתהליך השיפוט כשהמרכזית היא כי יהדות אינה מהווה קשר לישראל.
בתגובה לתוצאות המשפט והצהרתו של רוני פרייזר ברשת, הפדרציה הציונית הסבירו כי הם מוטרדים מאוד מהחלטת בית הדין ומטענתו כי אמונה בפרויקט ציוני או בקשר לישראל היא אינה חלק מהיהדות, זה מראה בורות בהבנה של ההיסטוריה של העם היהודי ובקשר שלו עם ישראל. ישראל וירושלים נמצאים במרכז תפילותיהם של יהודים ברחבי העולם.
פול צ’רני, יור הפדרציה הציונית, הוסיף ואמר הפדרציה הציונית תמשיך ללחום באנטישמיות בעזרת כל הכלים המשפטיים האפשריים ואנו מצדיעים לרוני פרייזר חבר משמעותי בקונסוליה הלאומית שלנו שמייצג לא רק את היהודים אלא גם את כל מי שמעריך שוויון וזכויות אדם על פני הדרה וגזענות.