הבי.בי.סי – ‘הדודה’ (Auntie),כפי שהארגון מכונה בחיבה עי אזרחים מבוגרים. הוא ספק החדשות הגדול ביותר של האוכלוסייה בבריטניה ויש לו קהל עצום בעולם, מעל 300 מיליון בשבוע. והוא נחשב כגורם משפיע על השקפת העולם של כמעט כולם, על פני כדור הארץ.
ישראלים מכירים את המדינה שלהם ויכולים להתעדכן בווינט, בכדי לקבל את העובדות והכרונולוגיה האמיתיים של האירועים, אבל זה נראה בלתי אפשרי עבור הבי.בי.סי לדווח בהגינות הראויה. לצעוק על מסך הטלוויזיה, על המחשב או על הרדיו, לא בטוח מסייע בנושא.
הסיקור חשוב מכמה טעמים: זה מבזה את התפיסה של יהודים וישראל, ואת ההשפעה של הארגון, כולנו יכולים לראות ברחובות, באוניברסיטאות, בהחלטות ממשל, או אפילו על הילדים שלנו.
משמר הבי.בי.סי נוסד לפני 3 שנים כדי לפקח על רשת הבי.בי.סי באופן ספציפי, ולנסות ולתקן את הדיווח ומצג שווא על ישראל.
איך נלחמים בחוכמה בבי.בי.סי
הדר סלע שנולדה במנצ’סטר, מנהלת ללא לאות את ‘משמר הבי.בי.סי, וייתכן שגילתה את נקודת התורפה של הארגון.
כל עשר שנים בכדי להצדיק את זה המשך קיומו ואת התקציב שלו, מעל 3.7 מיליארדי פאונדים
ב- 2014-2015, מתקיים תהליך פרלמנטרי שנקרא ‘מגילת התחדשות’, שלגמרי במקרה יתקיים בשנה הבאה.
זה דורש מהבי.בי.סי להיות פתוח לביקורת ציבורית, להתייעץ עם קהלים בבריטניה ולהבטיח הבטחות על ביצועים ורפורמות. בתמורה ממשלת בריטניה של היום, תמשיך להכשיר המס הייחודי – את האגרה שממנת אותו.
הדר הגיעה מביתה שברמת הגולן לבריטניה, עם קבוצת תמיכה מקומית, בראשות שרון קלאף (מנהלת קמפיין למען האמת) שיצאה השבוע להסביר ולהציג את ההצעה שלהם לועדה שבוחנת את הצ’רטר של הבי.בי.סי בפרלמנט בעזרת הברונית, רות דיץ’. הדר הציגה דוגמאות של דיווח רע, ועצלן בסיקור של ישראל, שחלקו עדיין נותר באתרי הבי.בי.סי. היא גם הראתה כיצד הבי.בי.סי שיטתית ממעיט בערך התקפות אנטישמיות ואירועים בבריטניה ובחול.
Baroness Ruth Deech speaks at event on BBC Middle East coverage @UKMediaWatch @BBCWatch @CAMERAorg @Campaign4Truth pic.twitter.com/snmSqY1W2p
Tal Ofer (@TalOfer) November 9, 2015
הגדרה של אנטישמיות והכשרה עיתונאית
בניגוד למשטרה ולאיחוד האירופאי, לבי.בי.סי אין הגדרה של אנטישמיות. בכך שלא קיבלו את ההגדרות הקיימות של אנטישמיות, לא ניתן להוכיח אנטישמיות נגד הבי.בי.סי ולמעשה מערכת התלונות של הארגון נועדה בכדי להפסיק את התלונות.
ולכן ההצעות שהגיש משמר הבי.בי.סי לפרלמנט הן ריאליות: ראשית הכשרה מדויקת וביקורת על ההכשרה העיתונאית, ולימוד ההיסטוריה של המזרח התיכון, ושנית מערכת של ביקורת ותיקון לאימות תוכן האתר ותכנים אחרים ולבסוף מערכת תלונות פשוטה ועצמאית עם הגדרה מוכרת של אנטישמיות.
אף תלונה לא צלחה
במרתף עמוס בבית הכנסת קינלוס, התכנסו למעלה מ- 500 איש להקשיב להרצאה על ההשפעה של סיקור הבי.בי.סי על ישראל על מגמת העלייה באנטישמיות בבריטניה. לסלי קלאף, מרצה בכירה למשפטים מאוניברסיטת ‘שפילד האלאם’ גינתה את ה-בי.בי.סי כארגון מוסדי אנטישמי וממחזר של דימויים אנטישמים.
ג’ונתן טרנר, מעורכי הדין בבריטניה למען ישראל הסביר כי מניסיון מר, כמעט בלתי אפשרי להשתמש בהליך תלונות של הבי.בי.סי ,פחות מחצי אחוז מהתלונות הצליח. ומהרמת ידיים בחדר, התחוור כי כמעט כל הקהל הגיש תלונות, אבל לא אחת שצלחה.
הפאנל ביקש מהקהל לכתוב לחבר הפרלמנט שלהם, ולשר וויטינגל, ולשכנע בהם להשתמש בצ’רטר’ בכדי לדחוק בבי.בי.סי לסיקור הוגן של ישראל.