ארגון “מנהיגות ישראלית בתפוצות”, שנקרא באנגלית GIL (ר”ת של Global Israeli Leadership) פועל באופן עצמאי מאז הכנס הראשון שקיים בלונדון בשנת 2014. לפני כמה ימים הסתיים הכנס השנתי שנערך הפעם באשקלון וביישובי עוטף עזה, לאות הזדהות עם תושבי הדרום. לכנס הגיעו למעלה מ-100 נציגי קהילות ישראליות מ-12 מדינות בעולם. במהלך שלושת ימי הכנס, קיימו המשתתפים מפגשים עם יזמים קהילתיים ועסקיים מישראל ומהתפוצות. הם בחנו אפשרויות לשיתופי פעולה בין קהילות ושאבו השראה ממודלים קיימים.
את היום הראשון של הכנס פתח יו”ר הסוכנות היהודית יצחק הרצוג. הרצוג הדגיש בדבריו את חשיבותו של GIL כמייצג של הישראלים בעולם (לצד הארגון IAC, שמייצג את הישראלים בארה”ב) וציין את חשיבות החבירה של הישראלים לקהילות היהודיות בתפוצות. “לנו, כארגון היהודי הגדול בעולם, יש צורך אסטרטגי להכניס את כולם תחת אותו האוהל”, אמר.

גשר בין מדינת ישראל לבין הקהילות היהודיות בעולם
יואל הרצוג, חבר הוועד המנהל ב-GIL, נשיא ״אגודת הידידות שווייץ-ישראל״ בז’נבה ונשיא ״אגודת ידידי יד ושם בשווייץ״, מסר כי “כבכל כנס, הועלתה סוגיית הזהות הישראלית של דור ההמשך במסגרת אותם המודלים הקיימים ושילובם בקהילות היהודיות במדינות בהן הם חיים. אנו, נציגי הקהילות הישראליות בתפוצות, מהווים גשר בין מדינת ישראל לבין הקהילות היהודיות בעולם. כמו כן, נערכו דיונים באשר להגדרת הזכויות והחובות של ישראלים החיים בתפוצות”.
יעקב חגואל, סגן יו”ר ההסתדרות הציונית העולמית אשר לקח חלק בכנס, פנה לנציגי GIL בבקשה לשלב כוחות עם ארגונו ולהצטרף למאמץ שארגונו עושה במאבק בתנועת הבי-די-אס.

לא רק מדברים: גם עושים!
איתן דרורי, יו”ר משותף ב-GIL המייצג את אוסטרליה, אמר כי “מאז הקמת GIL, הולכת וגוברת המגמה של גופים ציבוריים ופרטיים מישראל להשתמש בידע בקשרים ובכישורים של ישראלים בחו”ל במקומות בהם הם פועלים. זאת במטרה לבנות ולפתח שותפויות עסקיות בקנה מידה בעל משמעות לכלכלה הישראלית”.
כדוגמה לכך, מספר דרורי על פתיחת המרכז לעידוד שיתופי פעולה בין ישראל ומחוז גואנשי (בדרום סין, על גבול וייטנאם), בתחומי המדע, החדשנות והטכנולוגיה המתקדמת. אל אירוע הפתיחה הגיעו, בנוסף לדרורי, הקונסול הכללי בגואנגדז׳ו נדב כהן וח״כ וסגן יו״ר הכנסת היוצא יחיאל חיליק בר, אשר טיפח במהלך השנים האחרונות קשרים עבותים עם בכירי ממשל בבייג׳ינג.
ח״כ בר, המלווה את עמותת מנהיגות ישראלית בתפוצות מאז הקמתה, ראה חשיבות עליונה בנוכחות ישראלית באזורים מתפתחים בסין ונענה לבקשתו של איתן דרורי להצטרף למשלחת לאירוע הפתיחה כדי לתת מטרייה רשמית לשיתוף הפעולה המרתק הזה במקום עשיר באדמה פורייה, מים ואקלים מצוין כל השנה ולכן בעל פוטנציאל אדיר לחקלאות מתקדמת, לתיירות בריאות ולשיתופי פעולה עם ישראל בתחום הרפואה.
למיזם הזה תורם לאחרונה גם יורם ארליך מגרמניה. במסגרת פעילותו הענפה ביוזמות שיתוף פעולה בין גרמניה וישראל, ידע ארליך לכוון ולשלב בפרויקט הזה בגואנשי חברה גרמנית בבעלות יזמים ידידי ותומכי ישראל לפתוח חוואים באזורי עוני חקלאיים לטובת גידולים אורגניים.
