לפני שנתיים, לכבוד חגיגות מאה השנה להולדת לאה גולדברג, הוקרן לראשונה ‘לאה גולדברג בחמישה בתים’ מסע דוקומנטרי שירי בעקבות המשוררת הפוריה, שהוציאה למעלה ממאה ספרים, כתבה מאות שירים למבוגרים ולילדים, תרגמה, ערכה ולימדה.
חווה אלברשטיין, קרולינה, מיכל בת אדם ואחרים – לקחו חלק בפנטזיה הקולנועית הזו, שמשלבת אנימציה
בתעודה ובארכיונים ובשיחות.
האמנם/את תלכי בשדה. חווה אלברשטיין שרה לאה גולדברג
7 הסלילים של יונה וולך
שנה לאחר מכן, יצא הסרט שבעת הסלילים של יונה וולך, הסרט של וולך, דיוקנה של דמות כמעט הפוכה מזו של לאה גולדברג – עוד נסיכה של השירה העברית, שבחייה ערערה כל טאבו, עשתה אהבה עם תפילין, פלרטטה עם השיגעון, ובמותה הותירה מאחוריה שובל של זכרונות, מהם כואבים, ומעריצים שעד היום אינם שוכחים את מלאך האש הזה.
שני הסרטים הללו, שיצאו במסגרת פרויקט הקלאסיקות העברים, יוקרנו בזה אחר זה ולאחריה ההקרנה תיערך שיחה אתי, במאי הסרט, על המפגש הבלתי אפשרי בין שירה לבין קולנוע
יאיר קדר מגיע לשבוע הספר היהודי פרטים בקישור: הקרנה ב’שבוע הספר היהודי
יונה וולך מקריאה שירים. מתוך 7 הסלילים של יונה וולך
העברים
העברים הוא מיזם נוסף של קדר של תיעוד הקאנון של התרבות העברית, שכולל סרטים, ספרים ושיחות וידיאו. במסגרתו נוצרו הסרטים התיעודיים לאה גולדברג בחמישה בתים ושבעת הסלילים של יונה וולך, יצא לאור הספר זאת היונה על יצירת וולך בעריכת הלית ישורון ויאיר קדר והספר לאה גולדברג – ספר, סרט, מבחר שירים מאת גדעון טיקוצקי.
במהלך העבודה על המיזם, תועדו עשרות רבות של עדים, מומחים ופרשנים שהכירו וחקרו והתקרבו ליוצרים הקנוניים בתרבות העברית. מתוך הכרה בחשיבות התיעוד האישי והישיר, באתר שלפניכם מובאים הראיונות שנערכו עם העדים הללו, שחלקם אינם בין החיים כבר. כדי להקל על הצפייה, ערכנו סרטונים של בין עשר לעשרים דקות מכל שיחה שקיימנו, ולעתים חילקנו לכמה חלקים את השיחה. כל הראיונות צולמו במהלך העשור האחרון ונערכו בסיועם של מפעל הפיס ושירות הסרטים הישראלי.