סיגל עברי פתחה חנות תכשיטים של המעצבת הישראלית, מיכל נגרין, בווינדזור לפני חמש שנים, אולם בשל המיתון היא נאלצה לסגור אותה. מאחר והמותג מיכל נגרין כבר חדר לשוק הבריטי, היא החליטה להמשיך ולשווק את המוצרים באמצעות חברה שהקימה, סיגל הפצות. אני אוהבת את הקו והסגנון של התכשיטים והלבוש של נגרין, ומאמינה בהצלחתם, היא אומרת. עברי (45), נשואה ואם לשלושה, מתגוררת עם משפחתה בעיירה ריסבורי (Wraysbury) שבמידלסקס.
עברי מציגה בכשבע עד שמונה תערוכות תכשיטים בשנה ברחבי אנגליה. כיום הלקוחות לא אוהבים שדופקים להם על הדלת עם מזוודה. הם מחפשים את הסחורה בתערוכות, היא מסבירה. את העבודות של נגרין אני לא משווקת לכל מי שחפץ למכור את המוצרים שלנו אלא בודקת אם הלקוח מתאים, מבחינת סגנון העסק שלו, ומה הסיכוי שהוא ימשיך וימכור את המוצרים יותר מפעם אחת. אני בונה עם הלקוחות קו שמתאים להם באופן מיוחד, תלוי במיקום העסק ואופי לקוחותיו. אני מלווה אותם ונותנת להם יחס אישי, ולדעתי זהו סוד ההצלחה שלי. את המוצרים של נגרין אפשר למצוא בעיקר בחנויות וינטג’ ועתיקות, וחנויות שמכוונות יותר לקו הרומנטי – ויקטוריאני של פעם. מתכשיטים עוברת נגרין למוצרי אופנה. 40 אחוז מהמכירות הן דווקא הבגדים של נגרין, המיועדים לא רק לצעירות, אלא מחמיאים מאוד לנשים בשלות בגיל 40-50 שמרגישות בטוחות בעצמן.
תכשיטים של נגרין משתתפים מדי פעם בסרטים. קירה נייטלי, השחקנית הראשית בסרט הדוכסית, ענדה שני זוגות עגילים של נגרין – ובסרט הארי פוטר ומסדר עוף החול עונדת השחקנית, אימלדה סטאונטון -המשחקת את דמותה של דולורס וברידג’ – טבעת וסיכת בגד שעוצבו במיוחד לדמות, בהן משולבת דמות של חתול. בסרט האחרון של הארי פוטר יבצבץ עגיל אדום בצורת כוכב, מתוך הקולקצייה של נגרין, אותו ניתן יהיה לרכוש בחנויות.
לפני מספר חודשים החלה עברי לשווק גם את תכשיטיה של המעצבת הישראלית, איילה בר, הנמכרים בארץ בחנות אחת בנווה צדק, ובעיקר מיועדים להפצה לחול. התכשיטים של בר מאופיינים בשילוב מוצרי טקסטיל, כמו בדים וחומרים שונים, אומרת עברי, משום כך הם פונים יותר לקהל שבא מעולם האמנות וניתן למצוא את התכשיטים בהרבה מוזיאונים, כמו למשל במוזיאון ויקטוריה ואלברט, בלונדון, המוזיאון של גלזגו ובהרבה גלריות לאמנות.
עברי פועלת ממשרד שהקימה בביתה ומשתדלת לא לעבוד בסופי שבוע, פרט לתערוכות. כשהייתה לי חנות היה לי יותר קשה מבחינת שעות העבודה. כשנאלצתי לעבוד אחר הצהריים או בסופי שבוע, בעלי, ירון, שתומך בי לאורך כל הדרך, עזר לי מאוד ודווקא שמח על זמן האיכות עם הילדים. כיום אני לוקחת את הילדים בבוקר לתחנת הרכבת בדרך לבית ספר, ואוספת אותם כשהם מגיעים בערב הביתה, כך שהמשפחה לא מרגישה שאמא עובדת.
לא עוזב את האי גם משפחתו של אסף אורן, מנהל תכשיטי מגנוליה בבריטניה, תומכת בו – אך מרחוק. אורן (37) גר עם אישתו בלונדון בעשר השנים האחרונות. כאן גם נולדו שתי בנותיו, אולם לפני מספר חודשים החליטה אישתו שמזג האוויר הלונדוני לא עושה לה טוב ועברה לגור בישראל, יחד עם הבנות. מאז נמצא אורן על הקו לונדון-תא פעם בשבועיים. הטיסות מתישות אבל זה שווה את זה, הוא אומר, הטיסות של יום חמישי בערב לארץ ושל יום ראשון בערב חזרה מלאות באנשים שחיים כמוני, על הקו, אז כנראה שאני לא המשוגע היחיד.
והוא משוגע על מה שהוא עושה. לרשת התכשיטים מגנוליה הגיע במקרה כאשר מכר קישר בינו לבין הדירקטורים של החברה, לפני כשנתיים וחצי. אישתי הכירה את המותג מישראל וטענה שמדובר בחברה מצליחה. לאחר בדיקות שעשיתי לא היה לי ספק שזה יכול להצליח גם כאן, והחלטתי להשקיע בזה את כל מה שהיה לי. תוך שנתיים הספיק אורן להקים 20 סניפים ברחבי אנגליה, בעיקר בקניונים הבולטים, ביניהם ברנט קרוס וווסטפילד בלונדון.
בעוד שבארץ תכשיטיה של מגנוליה מהווים את המתנה המושלמת לבת-מצווה, כאן באנגליה קהל הלקוחות קצת שונה. חתך הלקוחות הוא מגיל 25 ומעלה וגם התכשיטים כאן נמכרים במחירים יותר גבוהים מאשר בארץ. אנחנו ממוקמים גבוה יותר מרשת אקססורייז, שזה בעיקר תכשיטים מפלסטיק, ופחות מכל רשתות תכשיטי היהלומים כמו גולדסמית’, שטרן וכו’. משום כך אין לנו כאן מתחרים ואנחנו בפריחה מתמדת.
מגנוליה כיום מחזיקה מספר כפול של סניפים בחול מאשר בארץ. בין היתר התכשיטים נמכרים באוסטרליה, ספרד, פורטוגל, קנדה ומדינות נוספות. החברה יצאה לחול כיוון שהרגישו שהפוטנציאל בארץ מוצה ואין לרשת לאן לגדול יותר. מבחינת הקולקצייה עצמה, רק 20 אחוז מהתכשיטים מיוצרים במיוחד לחול ומאופיינים בקו סולידי יותר. באנגליה הולכים דברים יותר קלאסיים, מאופקים, עשויים כסף עם זרקון, הוא מסביר, וממשיך, הבטחתי לעצמי שאני לא עוזב את האי עד שלא אקים כאן רשת והמטרה היא להקים משהו כמו 60 סניפים בתוך חמש שנים. אני בדרך לשם, הוא מסכם.