דוד ד’אור משלב בסגנונו אלמנטים של מוזיקה קלאסית, שורשים אתניים ומוסיקת עולם. את אלבומו הראשון הוא הוציא ב-1991 ובו נכלל להיטו המפורסם ‘קול מהשמיים’. מאז הקליט ד’אור עוד שמונה אלבומים ובהם להיטים נוספים כמו ‘שמור על העולם’ ו’כל הכוכבים’.
בתחילת דרכו התפרסם ד’אור בזכות קול הקונטרה-טנור הגבוה, אך את הגוון והמנעד שלו הוא משנה בהתאם לשיר. השיר ‘קול מהשמים’, בזכות הטקסט שלו והמנגינה השמימית, משך אותי לשירה בקול גבוה יותר, בעוד שבשיר ‘כל הכוכבים’, שהינו שיר אהבה בין גבר לאישה, הרגשתי צורך לשיר בקול נמוך יותר, מספר ד’אור בראיון מיוחד לעלונדון. הקול האנושי הוא אמצעי נפלא לגעת בליבו של הקהל בעולם.
ד’אור התנסה בשיתופי פעולה עם אמנים בסגנונות שונים ורואה בתוצאותיהם ערך מוסף רב. מה שנוגע בי ומרגש אותי – אותו אני בוחר לעשות, ממוזיקה קלאסית ועד לדואט עם אריק איינשטיין. שיתופי פעולה שבאים ממקום נקי ונטול אגו, יוצרים עוצמה מוסיקלית וחוויה יוצאת דופן.
על השתתפותו בפסטיבלי ה-WOMAD מספר ד’אור שאחרי מות אביו הוא נחשף מחדש לניגוני תפילה מסורתיים ואז גם עלה הרעיון לאלבום מאותן מנגינות שריגשו אותי כל כך. הוא הקליט סקיצות ושלח אותן לפסטיבל בסינגפור. המארגנים האזינו, התרגשו והזמינו אותו לחגיגות 25 שנה לפסטיבל ב-2007. בסינגפור ציפתה לו חוויה שכמותה טרם חווה. גשם כבד ירד בזמן הפסטיבל, שנערך בפארק שהפך לאמבטיית בוץ ענקית. הקהל טבע בבוץ, האמנים עלו לבמה בבגדים מוכתמים בבוץ וד’אור עלה אף הוא כשהגשם לא פסק. התחלתי לשיר ‘חטאנו לפניך’ מתוך תפילת יום כיפור, הוא מספר, ולפתע הציצה שמש נעימה, הגשם הפסיק והקהל הגיע בהמוניו למקום ההופעה. מאותו רגע החלה חגיגה גדולה של מוסיקה. הקהל רקד והגיב בחום לתפילות ומאז הזמינו אותנו להשתתף
בפסטיבלים ברחבי העולם.
במופע ב-Dingwalls החודש יבצע ד’אור תפילות יהודיות עתיקות ממזרח וממערב, בעיבודים חדשים ועכשוויים. המופע מרגש אותי מאד, היות והמנגינות הנפלאות האלה מתחברות אצלי למשהו שורשי ומאחד בעם היהודי, הוא אומר. מצד אחד כמעט כל יהודי מכיר אותן ומצד שני ההגשה והעיבוד החדשני חושפים פן נוסף עכשווי, המתחבר בטבעיות לעשייתי המוסיקלית ולמוסיקת העולם בת זמננו.
ה’ 24/7 17:30, £17.50 ברכישה מוקדמת
http://www.dingwalls.com
Camden Lock, NW1 8AB
Tel. 020-7267 1577
Tube: Camden Town, Chalk Farm