במקום לפחד מהכישלון – תהיה בטוח בניצחון, אומרת תורת הקואוצ’ינג. מייסדיה הבינו שהאדם יכול להעניק לעצמו את הכוח העוצמתי ביותר להצלחת חייו, אם רק ייגש לניהול חייו מתוך גישה נכונה של הצלחה ויהיה ממוקד במטרה. כל אדם, אם רק ירצה, יכול להגיע למצב של פתיחות מחשבתית ולנהל את חייו ללא טרדות, כי ממציאי הקואוצ’ינג הבינו שלמוח האדם יש כוח.
למעשה, תורת החסידות מצדדת בזה כבר 300 שנים, ורק ב-20 השנים האחרונות הולך וגובר בעולם המודרני הטרנד של הקואוצ’ינג, שמעניק לאדם כלים לשנות את תפישת עצמו.
כשאני עובר מדי פעם ליד גשר לונדון, אני חושב על היצירה המופלאה הזו, שנבנתה בידי אנשים עם חזון, שידעו גם לעצב באמנות דרך המקשרת בין שני צדי לונדון. יחד עם זאת, הגשר מזכיר משהו נוסף: כל העולם כולו גשר צר מאוד – והעיקר לא לפחד כלל. המשמעות היא שהאדם לא יגרום לעצמו לפחד מיותר במהלך חייו. זו לא רק האמירה שאיננו מפחדים ממהמורות החיים הפוגשות אותנו, או מאיומים משתנים, אלא אמירה ברורה כי הכול נמצא בראשו של האדם – ואם הוא יבחר שלא להפחיד את עצמו, ממילא הוא לא יחיה בפחד.
הגשר מזכיר לנו כי לאדם יש את הכוח לבחור במסלול חייו. אם הוא יחליט לבחור בחיי חירות תודעתית ומחשבתית, מאום לא יאיים עליו באמת, כי כל איומי החיים מתגמדים מול הכוחות הנפשיים האמיתיים שאדם מסוגל להוציא מעצמו. כשאדם זוכר שהבחירה כיצד לנהל את חייו נמצאת בידיו, הוא מסוגל לנתב אותם בשמחה ובהצלחה, ללא דאגות אמיתיות; והעיקר הוא שלא יפחד כלל, כי הוא יודע שניתן לו הכוח מהבורא לנהל את חייו כראוי.
מאחורי כל פריצות הדרך הגדולות של ההיסטוריה עמדו אנשים, שקו חשיבה אחיד אפיין אותם. הם לא היו בהכרח הכישרוניים או המוצלחים ביותר, אבל הם חשבו מחוץ לקופסה. הם לא רצו להיות רק טובים יותר, אלא העדיפו להיות שונים לחלוטין ולהטביע את חותמם. הם לא חשבו איך לייצר כרכרות טובות, אלא איך לייצר מכונית. חברת אפל, לדוגמה, לא חיפשה איך לתכנת מחשבים טובים יותר, אלא איך לשנות את חווית המשתמש.
קואוצ’ינג עוזר לנו לגלות את הכוחות המופלאים שנתן לנו הבורא. כל שעלינו לעשות זה להחליט שאנו מסוגלים לכך ולצאת לדרך.
*הכותב הוא שליח חבד בווסט המפסטד. ניתן לפנות אליו בשאלות במייל ותשובות עליהן עשויות להתפרסם בגיליון הבא של עלונדון: rabbidk@gmail.com