יש לכם משרד ביתי בלונדון? כך תעבדו בו נכון
איך מארגנים משרד נוח לעבודה, מבלי שהדבר יפגע במראה ובאופי של הבית? כל התשובות בפנים

בכלכלה המבוזרת של ימינו הרבה מאיתנו עובדים מהבית, חלק או כל הזמן. אם הבית שלנו לא מספיק גדול כדי להקדיש למשרד חדר שלם, איך נוכל לארגן משרד נוח לעבודה, מבלי שהדבר יפגע במראה ובאופי של הבית המשפחתי? הסוד כמובן טמון בארגון ושמירה על סדר.
אם ניתן, כדאי להשקיע בשולחן/פינה ייעודיים. ריכוז כל הציוד והמידע שאנו זקוקים להם במהלך יום העבודה יעזור לנו לשמור על רצף עבודה והתמקדות, ופינה נעימה שמתאימה לאופי שלנו תצמצם לחץ, דחייה ובריחה ממשימות. הנה כמה טיפים פרקטיים:
כיסא:
השקיעו בכיסא יפה ונוח. כזה שלא יצרום לעין בסלון, אך מספיק מרווח כדי שתוכלו לשבת בו כמה שעות בלי כאבי גב וישבן. בכל מקרה, מומלץ לקום ולעשות התמתחות זריזה כל ¾ שעה בערך (והיום יש פיזיותרפיסטים שממליצים בכלל על כדור פילאטיס במקום כיסא).
תאורה:
אין דבר המזיק לעיניים וגורם לכאבי ראש יותר מעבודה בתנאי ראות גרועים. קנו מנורת שולחן או מנורה עומדת לפי טעמכם, ואם אפשר – מקמו את פינת העבודה מול חלון.
עגלה לאחסון הציוד:
עגלה או מגדל סלסילות (או ארגונית, לדברי חמותי), שאפשר לאחסן בה את כל העטים, נייר למדפסת, ספרים בשימוש יומיומי, ושניתן להזיז אותה הצידה (אפילו להסתיר מאחורי וילון) כשאתם לא עובדים.

השקיעו בכיסא יפה ונוח, שלא יצרום לעין בסלון. פינת עבודה ביתית אידאלית. צילום: Rob Bye / unsplash
מסמכים:
לסרוק מה שצריך לזכור, אבל לא חייב להיות מקורי, ולזרוק כל ההעתקים. את מעט המסמכים שבאמת צריך לשמור, אפשר לאחסן בקופסה סגורה על מדף (אילו מסמכים צריך לשמור ואילו לגרוס – זה נושא מורכב בפני עצמו, ועליו אכתוב בהזדמנות אחרת).
ניירות:
אם יש לכם כמות נכבדת של ניירות, אני מאוד אוהבת את מגדל המגירות המתכתי של איקאה: גודל אידאלי למסמכים, ובעל מראה רטרו חביב ביותר.
דברים קטנים:
השתמשו בקופסאות או בסלסילות בגדלים שונים כדי לפצל מגירות ולאחסן דברים קטנים (כמו עטים, סיכות ומרקרים), כדי לא לבזבז זמן בחיפושים.

או לסרוק או לזרוק. משרד ביתי נטול ניירות. צילום: Daniel Caniban / unsplash
ניהול הזמן:
כדאי לתלות לוח מחיק או שעם על הקיר, במקום לוח שנה רגיל. כך תוכלו להזיז מטלות ומשימות לפי הצורך בקלות. מאוד יפה וגם פרקטי יהיה לקודד מטלות מסוגים שונים לפי צבעים. למוח שלנו הרבה יותר קל לתפוס ולסווג מידע בצורה זו.
הימנעו מעומס ויזואלי:
אל תמלאו את השולחן בשטויות. עציץ קטן אחד, כלי לעפרונות שהילדה הכינה בגן, פנקס אחד, וזהו. צעצועי משרד מקומם בשנות ה-80', יחד עם ספר הטלפונים.
סידור המשרד הביתי:
הקדישו שתי דקות בסוף כל יום עבודה לסידור זריז של המשרד הביתי שלכם (זו גם הזדמנות לוודא שלא שכחתם לעשות משהו), ועשרים דקות בסוף כל שבוע לסידור עמוק יותר. אז גם כדאי לזרוק ניירות וחפצים שכבר עשו את שלהם.
לסיכום, השתדלו לא לסחוב מטלות לשבוע הבא, ולא להשאיר עבודה גלויה שתסיח את דעתכם מהבילוי המשפחתי או הפרטי בסוף השבוע. הפרדה נקייה בין עבודה לפנאי תעזור לנו לעבוד באפקטיביות מחד, ולבלות בכיף ובנחת מאידך.