מתוך אמונה שאחד התנאים ההכרחיים להתהוות יצירה חדשה הוא התרחקות מהמרכז ובידוד לשם יצירת שקט שיוליד דבר חדש, באו האמנים ריקים, מוכנים להתמלא, אל המרכז לתיאטרון עכו. המקום הפך עבורם במהלך השנים לבית שאי אפשר לנתק או להפריד מהיצירה עצמה, ומיום הגעתם אליה מזינה העיר את תכני היצירה, ואת תחומי העניין וההשראה של אמני המרכז.
אום מוחמד, יצירתה של סמדר יערון, היא אחת ההצגות המועלות במרכז. זוהי אינטראקציה בין תיעוד של נשים עכואיות לבין האמנית, שמקיימת דיאלוג חי ומשתנה עם החומר המצולם ובהשראתו. הנשים מתייחסות לחייהן האישיים, במהלך האירועים ההיסטוריים שהשפיעו עליהן. ההצגה מתקיימת בביתה של היוצרת ומוגבלת ל-40 צופים.
יצירה נוספת של סמדר יערון, מות הדרוויש-יריית המשך, היא מפגש של רקדנים ואובייקטים מכניים – תיאטרון מחול נשי, רוחני, ילדותי ומיליטנטי.
עוד בהצגות המרכז, ברוך – מופע מחול גברי ומשעשע בשיתוף מוזיקאים מעכו העתיקה, שמקיימים דיאלוג חי עם היוצרים וקשר אמיתי נרקם ביניהם. קשר זה מדגיש את אחד המאפיינים של המרכז לתיאטרון עכו – שיתופי פעולה יצירתיים בין יהודים לערבים.
פרטי המופעים באתר המרכז לתיאטרון עכו.
בין סמטאות עכו העתיקה נפתחה גם תערוכת השש-בש – המשחק המלכותי של אור (the royal game of Ur) במוזיאון אוצרות בחומה שבעיר. בתערוכה ייחשף אוסף מרשים של משחקי שש-בש מכל העולם, הכולל 25 מוצגים שונים מסין, יפן, רוסיה, טורקיה, סוריה, שוודיה, גיאורגיה, אנגליה וארצות נוספות. בין היתר, יוצגו בה לוחות שש-בש ייחודיים ועתיקים, העשויים משילוב של עץ וצדף.
הכניסה פתוחה לכל הגילים, בכל ימות השבוע, בשעות 10:00-16:00 ושישי עד 15:00. נעילה: 30/4. פרטים נוספים באתר המוזיאון.