זיו גיל כצנשטיין (30), סיים בהצטיינות את לימודיו במחלקה לאופנה והדפסים בקולג’, סנטרל סנט מרטינס לאמנות ולעיצוב, מוסד יוקרתי שממנו יצאו מעצבים מצליחים, כמו מולי גראד, כיום המעצבת הראשית של גוטקס. העיצוב של כצנשטיין ייחודי; קולקציית הגמר שהציג בתחום אופנת הגברים עוררה תגובות נלהבות בקרב בכירים בתעשייה. אחרי שיתוף פעולה עם מעצב הנעליים, כריסטיאן לובוטין, ושנה של סטאג’ים בבתי אופנה מובילים: אלכסנדר מקווין, ויקטור ורולף ודיאן פון פירסטנברג, הוא לוקח את האופנה שלו רחוק ומגיע עד ליפן.
לכצנשטיין, במקור מנתניה, יש צחוק מדבק והוא משדר פתיחות נינוחה. הוא מתגורר באנגליה כבר יותר משבע שנים. כשהגיע, עבד בגולדרס גרין כגנן (בגן ילדים), ומימן את עצמו בעבודות מזדמנות. כשעשיתי את המכינה, חשבתי שאלך לעיצוב גרפי או לעיצוב מוצר, כי תמיד עניין אותי איור וציור. אבל אז התנסתי בטקסטיל הוא נזכר. היו לי מורים מצויינים בעלי רקע באיור, ומאוד התחברתי. כצנשטיין התקבל למסלול עיצוב אופנה, שם בילה חמש שנים, שאותן הוא מגדיר כמהנות ביותר.

גברים, קופים ואופנה
בתערוכת הגמר הוא הלביש גברים בסגנון שבטי עם חולצות מעוטרות בהדפסי קופים, קריצה הומוריסטית לגבר הדומיננטי. הרעיון מאחורי הקולקציה היה ליצור שבט חדש, הוא מספר. זה השילוב של הגורמים השונים שיוצר משפחה או בן-כלאיים. הגברים הם ‘אלפא מיילס’, הם לוחמים ולצד זה הם מאוד מקושטים. אני רואה בהדפס את החותם האישי שלי על הבגד. כפי שאמן חותם על הבד שלו.
את הרעיון לקולקציית הגמר שאב ממשפחתו, לאחר שאת מקורות המשפחה מצד אביו הצליח לאתר מהמאה ה-19 בגרמניה. התחלתי לשחק עם הרעיון הזה, כאשר התמקדתי באילן היוחסין של המשפחה הקרובה. אבי כאמור ממוצא גרמני, ואמי ממוצא כורדי-עיראקי. גיליתי עושר גדול במגוון הטקסטיל. כמו כן, השימוש בהדפסים פרחוניים היה נפוץ, וסדר הגודל של ההדפסים היה עצום. כך גם עבדתי; החגורות במותניים, הפרווה והנוצות הם כולם אלמנטים שלקחתי כהשראה, על אף שבבגדים שעיצבתי אין פרווה או נוצות, אלא רק הדפסים, בדים שנשזרו בעבודת יד, כך שזה נותן את האפקט.

למה בחרת לעצב לגברים?
כשעשיתי את הסטאג’ במקווין, וגם כשהייתי בוויקטור ורולף באמסטרדם לא עיצבתי לגברים. אני אוהב לעצב הדפסים ורקמה לנשים, אבל כשזה מגיע לבגדים, יותר נוח לי לעצב לגברים. יש לי את הגבר שלי בראש שאני מעצב לו, וזה כיף לי לשחק שם. זה מעורר יותר תגובות.
מה הלאה? איזה פרוייקטים יש באופק?
עכשיו סיימתי פרוייקט איורים מיוחד שעשיתי עבור ‘כריסטיאן לובוטין’. אני מייצר הדפסים וגם חלק מהקולקציה עבור בוטיק גדול מאוד ביפן, שאני עדיין מנוע מלומר את שמו בשלב הזה. כמו כן, הם גם הזמינו ממני קולקציית טי-שירטים ומכסים מעוצבים לאייפון, שכרגע נמצאים בייצור.



































