המגזין מתמקד בהיבטים שונים של היצירה הישראלית, בעיקר בתחומי האדריכלות והעיצוב.
במסגרת המוסף, יופיע פרויקט מיוחד המסמן את שבעת פלאי האדריכלות של ישראל, אשר נבחרו על ידי אדריכלים ישראלים ועל ידי צוות עורכי המגזין אשר חברו לחברת אבן קיסר, המתמחה בתחום משטחי הקוורץ, כשותפה מרכזית בישראל. ולצורך זה, הגיע ארצה טוני צ’יימברס, העורך הראשי של Wallpaper,ונפגש עם מנכל אבן קיסר יוסי שירן.
צ’יימברס, הסביר את ההחלטה להתמקד בישראל. מאז ומעולם התייחסנו לישראל כמדינה קטנה עם כישרונות גדולים. אין ספק שסצנת העיצוב הישראלית מגיעה כיום לבשלות, ואנו מקווים שהצלחנו לחשוף כמה מהכישרונות הטובים ביותר שיש לישראל להציע כיום.
שירן ברך על שיתוף הפעולה ואמר שהחדשנות העיצובית של החברה הפכה את אבן קיסר למושא בחירתם של מעצבים בעלי שם, והולידה עמם שיתופי פעולה. תודות לאלה, זוכה החברה להתארח במגזינים המובילים בעולם בתחום העיצוב, ואנו גאים מאוד בהערכה לה אנו זוכים ממגזין Wallpaper.
רשימת הנבחרים כוללת את:
האגף החדש במוזיאון תל-אביב לאמנות תוכנן על ידי פרסטון סקוט כהן.
אנדרטת חטיבת הנגב בבאר שבע תוכננה על ידי דני קרוון
המוזיאון לאמנות עין חרוד תוכנן בשנות ה-30 של המאה הקודמתעל ידי שמואל ביקלס.
בית ויצמן תוכנן על ידי אריך מנדלסון באמצע שנות ה-30 של המאה הקודמת עבור הנשיא הראשון של מדינת ישראל, חיים ויצמן.
בית הלוחם בבאר שבע תוכנן על ידי קימל אשכולות אדריכלים
מוזיאון העיצוב בחולון תוכנן על-ידי רון ארד אחד מאושיות העיצוב הישראליות המוכרות והמצליחות בעולם.
המאיץ על שם קופלר במרכז קנדה ברחובות. תוכנן על ידי משה הראל ונבנה בשנת 1975.
מבנים נוספים אותם מציין המגזין כייחודיים, אך לא זכו להיכנס לרשימה הסופית, הם מוזיאון ישראל בירושלים, אשר תוכנן על ידי אל מניספלד; והיכל התרבות בתל-אביב, אשר נבנה בשנת 1957.
קהל הקוראים של Wallpaper מתפרש על-פני 93 מדינות, ומלבד תריסר המגזינים היוצאים מדי שנה, מפיק המגזין מדי חודש מהדורה מוגבלת שבה שער המגזין מעוצב על ידי מעצב או אמן בינלאומי. למגזין יש למעלה ממיליון עוקבים בטוויטר ומהדורת ipad חודשית.
כמו כן, באתר המגזין ניתן למצוא את בחירת המגזין באדריכלים ומעצבי הפנים הישראלים הכי חמים: