לפי הנתונים שאנחנו מקבלים מרחבי העולם בנוגע לנגיף הקורונה, אפשר להניח שהמחלה פוגעת בעיקר בבני האוכלוסייה המבוגרת או באנשים בעלי מחלות רקע המשפיעות על המערכת החיסונית שלהם. אבל מחלת ה״קוביד-19״ מרשה לעצמה להתעלם מהסטטיסטיקה, כפי שלדוגמה התוודענו השבוע לסיפור של דני שוכמן, ישראלי בן 40 שגר בלונדון במצב בריאותי מעולה, שנאלץ להתאשפז בבית חולים בשל מצבו הקשה.
בסרטון שהעלתה אשתו, אנה, היא מספרת באריכות איך העניינים התגלו והתגלגלו. לדבריה, דני הוא בריא, ללא מחלות רקע ידועות ובכושר גופני מצוין, שרוכב על אופניים 30 מייל בימי ראשון. אחרי שמצבו החמיר, היא הזמינה אמבולנס, אבל חשבו שאין צורך להעבירו לבית חולים. בשל התדרדרות נוספת, אנה החליטה לקחת אותו בעצמה אל בית החולים, ושם נלקח לבידוד וטיפול כשמצבו הוגדר גבולי – על סף חיבורו למכונת הנשמה. סיפורם עורר הדים והתפרסם בעיתונות הבריטית.
צפו בסרטון של אנה שוכמן:
״זו הייתה קריאת התעוררות עבורי״
״אני מכירה את אנה ואת העסק שלה, וזועזעתי כששמעתי על מה שקרה״, מספרת לירון לויצקי, מכרה של המשפחה. ״היא מדריכת כושר עם סטודיו בצפון לונדון ותוכנית אונליין כמוני ובגיל שלי… פעמיים היא הזמינה אמבולנס, כי פעם ראשונה חמצון התאים שלו היה גבוה יחסית (בכושר), אז לא לקחו אותו לבית חולים. ואז כנראה החמיר מצבו עוד יותר, כי לא קיבל טיפול בזמן…״.
״גם לבן זוגי קוראים דני״, ממשיכה לירון. ״הוא בן 45, בכושר מעולה, רזה, רץ למרחקים 3 פעמים בשבוע, לא מעשן, ללא בעיות בריאותיות. כשראיתי את הפרסום שלה – זו הייתה קריאת התעוררות עבורי. היה לי ממש קשה להתאושש מזה. זה נגע בי עמוק. אני מעריצה את הכוח שלה לצאת עם המסר שלה החוצה הזמן כה קשה… אם הייתי בגישה קודם שהגוף שלי יעמוד בזה ולא נורא אם נידבק… אז לא. גם בגילנו התסמינים יכולים להיות אקוטיים. אם חשבנו שיתעדפו את הצעירים יותר לטיפול – טעינו. סומכים עליהם שיתאוששו בבית לבד גם שהם כבר הצל של עצמם. מאוד חשוב להקשיב לאינטואיציה שלנו לגבי חומרת המצב ולהתעקש שיטפלו! והכי חשוב – להישאר בבית!״.
במקרה של דני שוכמן, לאחר שמונה ימים של אשפוז, סיפורו קיבל סוף טוב; אנה מסרה לעוקביה כי דני חזר הביתה והחלים לגמרי. מקווים שכל מקרה דומה (אם חס וחלילה יקרה) יסתיים בהחלמה מלאה ומסכימים עם המסר של אנה ושל לירון – הישארו בבתים ושמרו על עצמכם, לא משנה מה גילכם או מצבכם הרפואי.