זהב הוא חיים, זהב הוא השמש, זהב הוא הטוהר. למרות נדירותו וערכו הגבוה, הזהב הוא בר-השגה. הזהב לוכד את העין וזוהרו אינו פג עם חלוף השנים. עוד בימים קדומים, העיד הזהב על עושרו ועל מעמדו של בעליו, כך אומר פרופ’ ג’ון בורדמן, שחקר באופן מעמיק ויסודי את החפצים המוצגים בתערוכה.
המתכת הזוהרת לוכדת את עיני המתבונן ומושכת בחבלי קסם את לבו. סמל האלים, הבטחה לחיי נצח, ציון מעמד, התגלמות היופי, נערץ, נסחר, נגנב הזהב הוא כמעט אובססיה תרבותית. מקומו של הזהב לא נעדר גם מדפי ההיסטוריה של העם היהודי ומבין כל המתכות הנזכרות במקרא, לזהב מספר האזכורים הגבוה ביותר: 385!
בתערוכה, זהב טהור, ניתן למצוא עשרות פריטים נדירים וחשובים השופכים אור על הטעם הרווח של בני האצולה לפני 2000 שנה ויותר, טכניקות עיבוד המתכת והעיצוב המדויק ועוצר הנשימה שלהם.
התערוכה נפתחת לכבוד חגיגות שנת ה-20 לייסוד מוזיאון ארצות המקרא, ונוספת לה תערוכת החוצות שביל הזהב של תלמידי שנה א’ במחלקה לצורפות ואופנה של האקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל. שביל הזהב נוצר בהשראת התערוכה זהב טהור וכמחווה למוזיאון ארצות המקרא והעיר ירושלים.
בהשראת המחקר והלימוד המקדים, הוזמנו הסטודנטים ליצור מחווה לעיר ירושלים: לאנשים שבה – הממשיים או הספרותיים, לאתריה, למבנים מיוחדים, להיסטוריה שלה, לאידאות ולקונפליקטים שהעיר משקפת. עבודותיהם של הסטודנטים יוצגו בתערוכת חוצות, בוויטרינות שהוכנו במיוחד לשם כך, במרכז העיר במיקום שיקבע בימים הקרובים עי העירייה ונציגי המוזיאון ובצלאל.
מוזיאון ארצות המקרא ירושלים – הממוקם בשדרת המוזיאונים בגבעת רם, מול כנסת ישראל ומוזיאון ישראל – הוא מוזיאון לעתיקות ולהיסטוריה, ונחשב למוזיאון היחיד בעולם המציג את ההיסטוריה של הארצות והעמים הנזכרים בתנך דוגמת הבבלים, הפרסים והמצרים, מנקודת מבט תנכית.
בתערוכת הקבע מוצגים אלפי פריטים הפורשים אלפי שנות היסטוריה, משחר הציוויליזציה ועד לראשית הנצרות, המהווים יחדיו את אחד האוספים החשובים והמרתקים בתחום. במשך למעלה מ-50 שנה הצליח דר בורובסקי, מייסד המוזיאון ובעל החזון, לבנות אוסף של חפצי אמנות מהמזרח הקרוב הקדום מתוך מטרה להעמיק את ההיכרות עם העמים והתרבויות הנזכרות בתנך. חלומו היה ליצור מרכז בעל משאבי למידה ייחודיים אליו יוכלו להגיע בני כל הדתות כדי ללמוד על ההיסטוריה המקראית ועל מורשת התנך.
מוזיאון ארצות המקרא ירושלים,
רחוב אברהם גרנות 25, שדרת המוזיאונים.
קופת המוזיאון: 02-5611066.