לראשונה חברי פרלמנט בריטיים מקבלים את ההזדמנות להצביע בשאלה האם הם חושבים שצריכה לקום מדינה פלסטינית על ידי החלטה חד צדדית לא כתוצאה ממשא ומתן לשלום עם ישראל. ההצבעה עלולה להתרחש בסיום יום של דיונים שנקבע לבית הנבחרים (Commons) ב-13 באוקטובר.
הבקשה להעניק לנושא יום דיונים מלא הוגשה בראשות קבוצה של חברי פרלמנט מכל המפלגות הגדולות, כולל גרהם מוריס ממפלגת הלייבור, חבר השמרנים, קריספין בלאנט, מהדמוקרטים ליברליים: סר בוב ראסל, ומנהיגת הירוקים לשעבר, קרוליין לוקאס.
בהצעה לסדר היום נכתב: בית זה מאמין שעל הממשלה להכיר במדינה של פלסטין לצדה של מדינת ישראל.
כיצד חברי הפרלמנט יצביע בעניין עדיין לא ברור, לפי הג’רוזלם פוסט, כיוון שחברי פרלמנט ותיקים חוששים כי הצבעה להכרה מיידית במדינה פלסטינית ייצור לחץ כבד על הממשלה לשנות את מדיניותה הנוכחית של קידום תהליך שלום בין ישראל לפלסטינים לפני שיעניק הכרה בפלסטינים והימנעות מהחלטות חד צדדיות.
מספר חברי פרלמנט שתומכים בישראל הגישו תיקון לנושאים להצבעה, שיקרא להקמת מדינה פלסטינית שצריכה לקום רק בסיומו של משא ומתן לשלום מוצלח בין ממשלת ישראל לבין הרשות הפלסטינית.
דובר משרד החוץ הבריטי מסר לג’רוזלם פוסט, כי הממשלה שומרת לעצמה את הזכות להכיר במדינה פלסטינית בכל זמן שנבחר אם זה יתרום לקידום השלום, אולם הדגיש שהממשלה ממשיכה להאמין כי משא ומתן לקראת פתרון של שתי מדינות הן הדרך הטובה ביותר לעמידה בשאיפות הפלסטיניות במציאות וגם על הקרקע.