[x_video_embed type=”16:9″][/x_video_embed]
את איל צ’חנובסקי אנחנו תופסים ביום שישי בצהריים, באמצע קורס מורי יוגה שהוא מעביר בחוף הים, מתחת לשמש התל-אביבית המחממת. הוא מעביר קורסים רבים בסופי שבוע ובמהלך השנה יגיע איתם גם לאשרם במדבר ולמדינות ברחבי העולם, כמו יפן, הודו וגם אנגליה. בלונדון הוא יפתח במרץ הקרוב קורס יוגה מיוחד בפעם הראשונה. זהו קורס להכשרת מורים במתכונת של סופ”ש אחד בחודש למשך עשרה חודשים. הקורס יארך 200 שעות – שזו הקטגוריה לקבלת תעודת הוראה. “אבל הקורס לא מיועד רק להכשרת מורים, אלא מתאים גם לכל מי שמתעניין ביוגה”, מסביר איל. “בדרך כלל, האנשים שמגיעים לקורס רוצים ללמוד עוד על יוגה – פילוסופיה, אנטומיה, טקסטים, היסטוריה וכל שאר מקצועות היוגה. לרובם, זו יותר העמקה מאשר תעודת הוראה”.
אז אין שום תנאי מקדים?
“אין. רק אהבה ותשוקה ליוגה”.
לכל אחד ובכל רמה?
“כן. אבל אם הוא לא ברמה גבוהה – כלומר, מתרגל מעט מאוד זמן – הוא לא יקבל תעודה הוראה כשכולם יסיימו. הוא יצטרך לעשות עוד מטלות עד שיהיה מוכן. בדרך כלל, מי שרוצה להיות מורה צריך שנתיים של תרגול. מי שרק רוצה להעמיק לא צריך שום תנאי”.
זה מתאים גם לאנשים עם בעיות רפואיות, כמו כאבי גב?
“לכולנו יש בעיות, תכל’ס. זה מתאים לאנשים עם בעיות, אבל לא אם הן חמורות, פתולוגיות ועמוקות. בתור מטפל יש את האפשרת לאבחן ולמצוא טכניקות שיעזרו לתלמיד להבריא”.
במה אתה מטפל?
“אני מטפל בשיטה שנקראת אינטגרציה מבנית (רולפינג), לא כל כך מוכרת. זה שינוי במבנה הגוף על ידי מגע חזק. זה כמו מסאג’ רקמות עמוק עם ניסיון לפסל את הגוף, שיהיה נכון מבחינה היציבה והמנח שלו. וזה טוב לכולם. זאת אומרת, לכל אחד יש מאפיין פיזי שהוא פחות מיטבי: ראש קדימה, העדפה לרגל אחת. זה טיפול שמתייחס למבנה הגוף – אני מנסה לאבחן איך המבנה נראה ואיך אני יכול לעזור לו להתיישר ולזוז יותר טוב”.
תעודת ההוראה מוענקת ממוסד מקובל?
“כן. מארגון בינלאומי שנקרא The Independent Yoga Network“.
באיזה סוג של יוגה הקורס יתמקד?
“יוגה תנועתית – ויניאסה. זה סוג של יוגה המשלבת בין תנועה ונשימה, וכן מתרכז ב-Alignment (יישור), שלקוחים משיטה אחרת, איינגאר. ערבוב בין שני האלמנטים חשובים בעיניי. איינגאר זו שיטה מדויקת שמדברת רק על הסידור של הגוף במרחב ומלמדת איך לעמוד נכון, איך עושים תנוחה באופן נכון מבחינת מבנית ביחס לכוח הכובד”.
אתה מציין שתקיים מפגשים אישיים בין התאריכים 13 – 16 במרץ ללא תשלום. מה יהיה במפגשים האלה?
“אני יושב עם מי שמתעניין, רואה אם הקורס מתאים לו ומדברים על זה. את זה אני עושה כמובן ללא תשלום, כדי להכיר את האנשים שבאים”.
מטפל בשיטה שנקראת אינטגרציה מבנית (רולפינג). איל צ׳חנובסקי
זכה ללמוד תחת הדרכתו של אבי שיטת האשטנגה, שרי פטאבי ג’ויס
איל צ׳חנובסקי עוסק ביוגה באופן מקצועי כבר כ-25 שנה. הוא נפגש עם היוגה לראשונה בניו יורק כשהיה בן 23. הוא נסע לטיול באמריקה ועצר שם כדי לעבוד. “זה יישמע קצת פלצני-מיסטי, אבל הרגשתי שהגעתי הביתה”, הוא נזכר. “היה חיבור מיידי עם היוגה באופן אחר ומוזר. זה עניין אותי והתחלתי ללמוד”. משם הוא נסע למייסור, הודו, כדי לתרגל תחת הדרכתו והנחייתו של אבי שיטת האשטנגה, שרי פטאבי ג’ויס. בשנת 2000, הוא חזר לניו יורק כדי לעבור קורס הכשרה כמורה יוגה (ג’יוואמוקטי יוגה). משם עבר ללמוד בקולורדו תחת הנחייתו של היוגי ריצ’ארד פרימן. אחר כך תירגל, בין היתר, “יוגה 23″ עם אנדריי סידרסקי בקייב ו”שאדו יוגה” עם ג׳ון אוונס בלונדון. בלונדון, איל כבר גר כמה תקופות ארוכות בשנים האחרונות, עד שלפני שנתיים החליט סופית לחזור לישראל. מאז, הוא עדיין מגיע פעם בחודש להעברת סדנאות וכאמור לקורס החדש.
בין כל אלה, איל פתח בישראל שלושה מרכזי יוגה (“לוטוס יוגה”, “פראנה יוגה” ו”יוגה שאלא” ביפו). אבל אז גילה שהוא עוסק יותר בצד הניהולי מאשר בצד החווייתי. “באיזשהו שלב גיליתי שאני לא מלמד. אני מנהל סטודיו ליוגה – זה עסק לכל דבר. ואז מכרתי וחזרתי פתאום להיות מורה ליוגה”, הוא מספר.
פתח שלושה מרכזי יוגה ומכר אותם, כי העדיף ללמד במקום. איל צ׳חנובסקי
מזכיר בצורה אגבית שהשתתף בתוכנית הטלוויזיה “אימון אישי עם ענת הראל”
למרות הניסיון הרב שלו, איל די מצטנע. הוא לא ממש שש להבליט את העובדה שהוא טיפל בעבר בכריס מרטין ובאליזבת הארלי, ולימד יוגה אחד מחברי “מאסיב אטאק”. הוא גם מזכיר בצורה אגבית שבעבר גם השתתף בתוכנית הטלוויזיה “אימון אישי עם ענת הראל” (אפשר לראות את כל הפרקים כאן). “עם השנים, הבנתי שהמון אנשים נכנסו ליוגה בזכות תוכנית הטלוויזיה הזאת. אני פוגש אנשים והם אומרים לי ‘בגללך התחלתי’, ואמרתי לעצמי ‘וואלה, עשיתי שירות'”.
יש כל כך הרבה מורים ליוגה. מה מייחד אותך?
“אני זקן (צוחק)… מעביר קורסי מורים כבר שנים רבות. לדעתי, מה שמייחד את הקורס הוא השילוב בין תרפיה ויוגה, בנוסף לעוד המון תחומים. יש יריעה מאוד רחבה שבה אני רואה את הדברים. אין הנחתום מעיד על עיסתו, אבל יש לי משהו נורא רחב לתת לאנשים. פותח דלת מאוד גדולה לעולם מלא”.
מה התוכנית לעתיד. תהיה גורו?
“אני לא רוצה להיות גורו. להיות גורו זה אומר ללכת על המיינסטרים. אני קצת פחות עושה את זה. להגיד, למשל, משפטי מפתח רדודים כאלה, שעושים טוב לאנשים. זה פופולרי, אבל פחות מדבר אליי. עולם היוגה גם הרבה פעמים מצטלם יפה באינסטגרם. אבל זו לא באמת המהות של היוגה להצטלם יפה”.
לא שש להזכיר שהוא טיפל בהם פעם. כריס מרטין ואליזבת הארלי
רוצים להעמיק את הידע שלכם ביוגה ולהתנסות בהוראת יוגה? פרטי הקורס בלונדון:
מתי: החל מהסופ”ש 16 – 17 במרץ, 2019. ש’-א’, 10:00 – 17:00.
איפה: מרכז קאילש, לונדון.
כתובת: Kailash Centre, 7 Newcourt Street, NW8 7AF
ליצירת קשר ולהזמנת מקום בקורס:
https://www.mahakalayoga.com
info@mahakalayoga.com
איל: whatsapp) +972-542569828)
שלי (מנהלת הקורס): 07753-287980
[x_video_embed type=”16:9″][/x_video_embed]