לשיר, לנגן, לצעוק, למחוא כף, לצחוק, לבכות… כולנו מגיבים למוזיקה. לא משנה באיזה שלב בחיים אנחנו נמצאים ועד כמה אנחנו בריאים – מוזיקה יכולה לחבר בינינו, להניע אותנו, להזכיר לנו מי אנחנו ולשנות את הדרך שבה אנחנו חושבים ומרגישים.
אנשים מגיבים בצורה שונה למחלת הסרטן. רבים מהם מתקשים לדבר על רגשותיהם ועבור חלקם זה פשוט בלתי אפשרי – בין אם מדובר בחולה או בבן משפחה. מוזיקה מאפשרת דרך חלופית להבעת והבנת רגשות אלה.
תרפיסט המוזיקה של עמותת חי מעביר מפגשים קבוצתיים או פרטיים לחולי סרטן, ילדיהם ומשפחותיהם. חלקם מעולם לא ניגנו בכלי מוזיקלי או שרו, ואחרים הם מוזיקאים מיומנים. אבל היכולות המוזיקליות שלהם לא משנות את מה שניתן להפיק ממפגשים של תרפיה במוזיקה. לא משנה מי הם המטופלים ומה מצבם, הדגש הוא על עבודה עם מה שהם יכולים לעשות כדי לממש את הפוטנציאל שלהם ליצור, לתקשר ולשפר את איכות חייהם.
קיים מאגר נרחב של מחקרים שבחנו את הדרכים הרבות שבהן מוזיקה יכולה לעזור לחולי סרטן. עבור אחדים הסיפוק יכול להיות רגשי, ועבור אחרים התועלת יכולה להיות חברתית, מחשבתית או פיזית. נגינת מוזיקה בצוותא יוצרת אצל רבים תחושה של תקווה. מוזיקה מספקת משמעות וחיבור ועוזרת למשתתפים לגלות מחדש את החוש היצירתי שלהם.
* עמותת חי (מספר העמותה: 1078956) תומכת בחולי סרטן ובבני משפחותיהם. לפרטים נוספים על סדנאות אלו, צרו קשר עם ג’ו אווד: 020-8202-2211.