חופשת קיץ חלומית: המקומות ששווה להגיע אליהם

קול הישראלים בבריטניה

הורידו כאן את הגיליון הדיגיטלי האחרון של מגזין עלונדון

(14/09/23- 19:00)

מחפשים אירועים ישראליים בלונדון ובבריטניה? פתחו את יומן הקהילה!

(04/09/19- 10:10)
תיירות באירופה
12:59 22/07/23

חופשת קיץ חלומית: המקומות ששווה להגיע אליהם

מתלבטים עדיין לאן לנסוע לחופשה קרובה יחסית ולא יקרה מדי? הכנו לכם רשימה של חמישה יעדים יפים, מעניינים וכאמור לא כאלה שיגרמו לכם לפשוט רגל. מדריך עלונדון לחופשת הקיץ האולטימטיבית

חופשה באירופה - יעדים שווים
ערב במאנארולה, ליגוריה, איטליה. ללא מלים
רכבת לילה לליגוריה, איטליה
נופי הצ'ינקווה טרה

רק במקרה שלא ידעתם, אז כל הקטע של חידוש רשת רכבות הלילה באירופה תופס תאוצה מזה זמן מה. קרונות שינה חדשים רבים החלו לרוץ באחרונה כמו שטוטגרט לוונציה או פריז לניס. רכבת הלילה החדשה ממינכן לליגוריה היא 15 שעות של גן עדן עלי פסי רכבת והדרך המושלמת לחוף המרהיב של הצ'ינקווה טרה.

אם חשוב לכם לשמור על כוכב הלכת שלנו, ותרו על הקטע של טיסות ונמלי תעופה וסעו ביום מלונדון דרך פריז או בריסל למינכן כדי לתפוס את רכבת הלילה ללה ספציה סנטרלה. רכבו דרומה בזמן שאתם ישנים, ואז תיהנו מארוחת הבוקר בתא שלכם שעה שהרכבת מחליקה ליד המנזר הדרמטי בצ'רטוזה די פאביה. כמה דקות לאחר מכן, תחצו את נהר הפו לפני שתעלו לגבעות, ואז תרדו בתלילות במורד החוף בגנואה. החלק הטוב ביותר של כל המסע הזה מגיע כשהרכבת חוצה את החוף הליגורי עם נוף יפה של כפרי הצ'ינקווה טרה כמו ריומאג'ורה לפני ההגעה ללה ספציה בשעות הבוקר המאוחרות בדיוק בזמן לארוחת צהריים איטלקית משובחת. מחיר תא שינה משותף לזוג ממינכן מתחיל ב-199.80 אירו אבל שווה כל רגע.

הכפר ריומג'ורה - חופשה באירופה

מבט מהים על הכפר ריומג'ורה

פוסטה, פורטוגל
מזרח אלגרבה

אם חשקה נפשכם באווירה של אי בודד, תגיעו לפוסטה (Fuesta). מדובר בנקודה קטנה של חולות לבנים על חוף ים טורקיז שיכולה הייתה להיות גם באוקיינוס ההודי או על חופי אפריקה. מדובר בעיירת דייגים בתולית יחסית, כ-20 ק"מ מזרחית לפארו. בקיץ יש בו מסעדות נפלאות באוויר הפתוח איפה שצולים דגים ליד הנמל. המסעדה האהובה על המקומיים היא קאזה קורבו (Casa Corvo), וצריך ממש להתאמץ כדי להוציא שם יותר מ 18 יורו על סועד. אנחנו נמליץ על דג הדורדה (דניס) על גריל הפחמים ישר מהים. תגיעו גם למרקאדו העירוני מוקדם מספיק ואולי תראו דייגים פורקים את סירותיהם.

לפוסטה יש גישה לכמה מהחופים הטובים ביותר באלגרבה, לאורך האיים והמפרצונים של ריה פורמוזה (Ria Formosa). עוד כמה יורו קונים לכם נסיעה במונית ימית לחופים נטושים כמו פראיה דה בארה וליה או פראיה דו הום נו (Praia do Homem Nu – "חוף האדם העירום"). בפראיה דה פוסטה-ריה (Praia da Fuseta-Ria), הסמוכה לעיר, יש מי מפרצון חמים יותר, ולפעמים גם סירות שמוכרות סופגניות. וילה מונטה (לזוג החל מ-150 ליש"ט), נמצא במרחק של 10 דקות נסיעה משם והוא בית חווה בוטיק עם בריכה מקסימה, ארוחות בוקר מדהימות ונוף לפרדסים ולגבעות מונקאראפאצ'ו.

סוכת מציל בפוסטה - חופשה באירופה

סוכת מציל בפוסטה. ממש כמו במציצים

קופנהגן, דנמרק
אדריכלות, אמנות ואוכל

חובבי הלייף סטייל הנורדי עם עיצוב הפנים היחודי והקולינריה העילית, צריכים להגיע דחוף לקופנהגן בקיץ 2023, השנה בה היא נבחרה לבירת האדריכלות העולמית של אונסק"ו. לרגל הבחירה עשרות אירועים, מופעי ראווה והרצאות יתקיימו לאורך כל השנה אבל המקום הטוב ביותר להתחיל בו הוא מרכז האדריכלות הדני, שמארח תערוכה חדשה על אדריכלות דנית. בנמל העיר, ביתנים ציבוריים יציגו את עבודתם של אדריכלים המתמחים בקיימות. כמו כן ליד המים יהיה פארק האופרה, שטח ירוק עירוני המיועד לחוסן אקלימי.

סיבות נוספות לביקור כוללות תערוכת אמנות דיגיטלית הקרובה בדרום העיר, וכמובן סצנת האוכל ככלל והאסייתית בפרט. בכריסטיאנסהאבן, מלון הדירות החדש Kanalhuset (להחל מ-75 ליש"ט לזוג) הוא אופציית לינה ידידותית לכיס ולנשמה.

בית האופרה של קופנהגן - חופשה באירופה

בית האופרה של קופנהגן. בירת העיצוב והקולינריה (והאופרה?)

דרום-מזרח טורקיה
חיים חדשים וציוויליזציות ישנות

דרום-מזרח טורקיה, הכורדית-ערבית, הייתה מחוץ לתחום עד לאחרונה בשל קרבתה לסוריה שסועת המלחמה אבל באחרונה הפופולריות של האזור בנסיקה ומבקרים נהרו במיוחד לערים גזיאנטפ ושנליורפה (הנקראות בדרך כלל אורפה).

אגן הפרת העליון – אזור הסהר הפורה האגדי – עשיר בתרבויות הרומית, הערבית, הצלבנית והטורקית. אבל הקלף המנצח כאן הוא השרידים הניאוליתיים, במיוחד באתר אונסק"ו של גובקלי טפה (טאש טפלר) ליד אורפה, שם חפירות חשפו מעגלי אבן מגולפים מעודנים שהם בערך פי שתיים יותר עתיקים מסטונהנג'.

יש כל כך הרבה יותר באזור הזה, כולל גזיאנטפ והבזארים מלאי האווירה של אורפה. שתי הערים מתהדרות במוזיאונים ארכיאולוגיים יוצאי דופן (אורפה היא ביתו של הפסל העתיק ביותר בעולם, המתוארך בערך 10,000 לפני הספירה). אורפה, מקום הולדתו המשוער של אברהם אבינו לפי המסורת המקומית, היא אתר עלייה לרגל, אבל היא ידועה גם בזכות הסירה גצ'סי (sira gecesi – ערבי אלפרסקו רועשים של מוסיקה חיה וריקודים) וגם המכה הקולינרית של טורקיה, מלאה בחנויות בקלאווה ומסעדות ידועות. זרם המבקרים הוביל לפתיחתם מחדש של מלונות כמו אנאדולו אבלרי (Anadolu Evleri), בית עירוני תקופתי ברובע העתיק של גזיאנטפ ששווה לבדוק.

בריכת אברהם באורפה - חופשה באירופה

בריכת אברהם באורפה

לפקדה, יוון
חופשת בטן גב אידיאלית

אם אנחנו כבר בחלק הזה של העולם (כלומר אסיה הקטנה ואגן הים התיכון), אי אפשר להרכיב רשימה כזו בלי להזכיר לפחות אי יווני אחד. וכשזה מגיע ליוון, קשה מאד לבחור מתוך כמות כמעט אינסופית של אופציות תיירותיות שכל אחת יותר מדהימה מהשנייה, הן באיים והן ביוון עצמה. אבל, אם יעמידו אותנו עם הגב אל הקיר וממש נצטרך לבחור אז האי לפקדה (ויש אומרים שלא מדובר באי כלל ועיקר אלא חצי אי המחובר ליבשת עם גשר קטן) הוא הבחירה שלנו.

לפקדה שייך לקבוצת האיים היוניים הנמצאים ממערבה של יוון היבשתית לכיוון איטליה. הידועים שבהם הם קורפו, קפלוניה, איתקה, זקינתוס וכאמור, לפקדה. ישנה טיסה ישירה וזולה מלונדון לנמל התעופה הקטן אקטיון שממנו מגיעים ללפקדה בחצי שעה נסיעה. האי יפהפה ושווה לטייל בו אבל אם בא לכם רק בטן גב אז שווה לקחת בית בפאתי העיירה נידרי או בכפר השקט יותר אגיוס ניקטאס בצידו השני של האי ופשוט להנות מים טורקיז צלול וקריר, שמיים כחולים, חופים מרהיבים ביופיים והרבה אוכל יווני.

 

חוף פורטו קציקי בלפקדה - חופשה באירופה

חוף פורטו קציקי בלפקדה. אחד המקומות

אולי תאהבו לקרוא עוד כתבה על חופשה באירופה:

אירופה הקלאסית

 

מצאתם טעות?
עלונדון - האתר לישראלים בלונדון, אנגליה, בריטניה והממלכה המאוחדת

מערכת עלונדון

מערכת עלונדון – האתר לישראלים בלונדון, אנגליה, בריטניה והממלכה המאוחדת.

לכתבות נוספות של מערכת עלונדון
תגיות : בריכת אברהם באורפה, הכפר ריומג'ורה, הצעות לחופשה בבריטניה, חוף פורטו קציקי, חוף פורטו קציקי בלפקדה, חופשה באירופה, חופשה בבריטניה, חופשה בליגוריה איטליה, חופשה בקופנהגן דנמרק, טיולים באירופה, טיולים מחוץ לבריטניה, יעדי תיירות באירופה, יעדים מומלצים לחופשה בבריטניה, יעדים שווים באירופה, ישראלים באירופה, לפקדה ביוון, פוסטה פורטוגל מזרח אלגרבה, צ'ינקווה טרה, תיירות באירופה, תיירות מחוץ לבריטניה
יכול לעניין אותך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *