למחרת ראש השנה תשעד יפתחו אירועי חג המוזיקה הישראלית במספר מקומות ברחבי הארץ.
16 שנים מלאו לחג ואכן הוא בגיל ההתבגרות שלו; צעיר בועט ומתחבט. הקונצרטים והחיבורים המוזיקליים שרקם המנהל המוזיקלי של החג, דר בעז בן משה, מעידים על הלך הרוח של המוזיקה האמנותית הישראלית והמגוון המוזיקלי, האתני והמקצב?י שמתקיים בארץ ולקהל יש הזדמנות טובה לשמוע במקובץ את כל קשת הסגנונות. מביצועים מחודשים ליצירות מופת ועד ליצירות חדישות שנכתבו במיוחד לכבוד האירוע, המבצעים הם מוזיקאים ישראלים מעולים שחיים בארץ או בחול ומגיעים לארץ לכבוד החג.
מלחין השנה הוא עדן פרטוש. הויולן/מלחין ילדי הונגריה עלה לארץ באמצע שנות השלושים, הקים וניהל את האקדמיה למוזיקה בתא, בית הספר תלמה ילין והיה המוזיקאי הראשון שזכה בפרס ישראל. דורות רבים של ויולנים מנגנים את יצירותיו. מיצירותיו נשמע בכל אחד מארבעת ימי החג. הביצוע הראשון יהיה ליזכור (המפורסם לויולה דווקא בביצוע הפחות מושמע) לכינור ותזמורת ויתקיים ביום הראשון של החג בבאר שבע עי הכנר ארז עופר (שחי בברלין) בליווי הסינפונייטה הישראלית באר-שבע בניצוחו של רוני פורת.
יצירותיו הקאמריות והסולניות של פרטוש יבוצעו במהלך כל ימי החג עי מוזיקאים נוספים כמו הצ’לן והמורה אורי ורדי והויולנית רבקה גולני. במלאות עשור למותו של המלחין אבל ארליך, יביים בנו, הבמאי דני ארליך, את האופרה היובל עפי מחזה של צ’כוב בהשתתפות אנסמבל המאה 21 וחברי אופרה קאמרה. המחזה הוא מעין מערכון על כח שחיתות ונשים.
המגוון המוזיקלי הישראלי ייחשף במלוא ייחודו באירועים שיתקיימו בתא. בצהרי היום יבצעו חברי אנסמבל ‘מיתר’ יצירות מאת יוסף טל, דגנית אלקיים עופר פלץ ועמוס אלקנה ואחהצ יבוצעו יצירות לעוד צ’לו ופסנתר. באירועים בחיפה יבצע אנסמבל ‘בארוק ישראלי’ תכנית של יצירות ישראליות המבוצעות בכלים בארוקיים אופייניים: החלילית והצ’מבלו. באותו ערב יחבור המלחין והזמר שלמה גרוניך (שאחיו הכנר אילן גרוניך, היה מתלמידיו של עדן פרטוש) לתזמורת למוזיקה ערבית של נצרת, לערב רב תרבותי ומיזוג מוזיקלי של יצירותיו של גרוניך ושל מנצח התזמורת ניזאר רדואן.
החג ייחתם בירושלים בקונצרט אנרגטי של מקהלת הגוספל בניהולם המוזיקלי של איריס ועופר פורטוגלי, יחד עם תזמורת הביג בנד של הוד השרון, כי גם לישראלים יש את הסווינג הנדרש כדי לשיר גוספל. באכסדרת אולם רבקה קראון תציג המלחינה הגר קדימה את ציוריה וכן תבוצענה יצירותיה.
קונצרט הנעילה יתקיים בניצוחו של גיא פדר ובו תבוצענה יצירות מאז פרטוש, וולנסקי וסימפוניה מס’ 2 מאת יוסף ברדנשווילי, שהוא אולי אחד המוזיקאים המאפיינים את המוזיקה הישראלית העכשווית, מקורותיו רחוקים מכאן ובמנגינותיו ניתן לשמוע את הנופים, האנשים, הריחות והצבעים של הארץ.
חג המוזיקה הישראלית הפך עם השנים לאירוע משמעותי בחיי המוזיקה בארץ שמאדיר ומאיר את העשייה המוזיקלית האמנותית בישראל ומאפשר למלחינים ומבצעים רבים לחשוף את עצמם בפני קהל סקרן ואוהד.
מנהל אמנותי: דר בעז בן-משה
ניהול אדמיניסטרטיבי: יורם יונגרמן מכון למוזיקה ישראלית
הפקה:רוסליה חפץ הפקות וייצוג אמנים
יום ראשון ה-8 בספטמבר, הקונסרבטוריון העירוני באר-שבע מהשעה 20:00
יום שני ה-9 בספטמבר, מוזיאון תא, מהשעה 12:00
יום שלישי ה-10 בספטמבר, מרכז רפפורט,חיפה, מהשעה 17:00
יום רביעי ה-11 בספטמבר, תיאטרון ירושלים,מהשעה 17:00
הכניסה לכל האירועים – ללא תשלום! יש להזמין מקומות מראש
הזמנת כרטיסים:
לקבוצות: רוסליה חפץ הפקות 03-6961593
חיפה: משרדי התזמורת הסימפונית חיפה 04-8330625
באר-שבע: תזמורת סינפונייטה באר-שבע 08-6266422
תל-אביב: רוסליה חפץ הפקות 03-6961593
ירושלים: קופת תיאטרון ירושלים 02-5605755
עוד כתבות על מבחר אירועים, טיולים ובילויים, במה כדאי? וכן ב היום