בעשור שחלף מאז הוציאה את אלבום הבכורה שלה, הפכה מוזיקאית הג’אז הירומי אוהרה לאחת הפסנתרניות המרתקות בעולם. המפגש שלה עם הקלידים מלא וירטואוזיות, תשוקה ואקסטזה, וכשהיא על הבמה לא ניתן להוריד את המבט מעוויתות פניה וגופה המתפתל בהנאה מהצלילים שהיא מפיקה. באפריל תגיע הירומי לשלוש הופעות רצופות באולם קאדוגן, ותהיה זו הזדמנות נפלאה ומומלצת לחזות בה בפעולה.
הירומי, בת ה-34, החלה לנגן פסנתר בגיל שש. בגיל 12 התחילה להופיע וחמש שנים לאחר מכן כבר התארחה אצל אחד מגדולי נגני הג’אז, צ’יק קוריאה, שהפך למנטור שלה. שיתוף הפעולה בין הפסנתרן הוותיק לילדת הפלא היפנית הלך והתהדק, עד שהוביל לפני חמש שנים לאלבום משותף ומוצלח שנקרא בפשטות Duet.
בגיל 20 עברה הירומי לבוסטון ארהב כדי ללמוד מוזיקה ושלוש שנים לאחר מכן, עם סיום לימודיה, הפיק לה פסנתרן הג’אז הנחשב, אחמד ג’מאל, את אלבומה הראשון – Another Mind, שזכה בתואר אלבום הג’אז של השנה לשנת 2003. האלבום הזה מיצב את הירומי כפסנתרנית מוכשרת, שמרבה להשתמש במשקלים מוזיקליים שאינם נפוצים בדרך כלל בג’אז מסורתי, וכמלחינת פיוז’ן שמתיכה יחדיו ג’אז, מוזיקה קלאסית, נשמה, רוק וגם מוזיקה יפנית מסורתית.
במרוצת שמונת האלבומים הנוספים שהקליטה בעשור האחרון, לצד הופעות עם מיטב המוזיקאים בז’אנר (ביניהם גם אבישי כהן), שמרה הירומי על סגנונה האישי שמאופיין בשילוב טבעי של נגינת פסנתר טכנית אך גם מלאת רגש עם אפקטים של דיסטורשנים, בס וסינתיסייזר חשמליים.
הופעותיה הקרובות בלונדון יהיו עם נגני פרויקט הטריו, שמלווים אותה בשנים האחרונות – המתופף סיימון פיליפס, שניגן בין היתר עם להקת המי ודיוויד גילמור, והבסיסט אנתוני ג’קסון שניגן בעבר עם פול סיימון וצ’יק קוריאה. את שני אלבומיה האחרונים – Move ו-Voice – הקליטה הירומי עם חבריה להרכב, כך שאם אתם רוצים להכיר יצירות רבות שינוגנו בהופעה – מומלץ בחום להאזין לשניהם לפני כן.
בשנים האחרונות הופיעה הירומי מספר פעמים בישראל, והסבירה כי היא אוהבת לחזור לארץ מכיוון שהקהל הישראלי – שהרעיף עליה חום רב בכל אחד מביקוריה – הוא אחד האהובים עליה בעולם. סביר להניח שהיא תשמח מאוד לחוש את האנרגיות הישראליות מנשבות מהקהל גם בהופעותיה הקרובות בלונדון, ומי שאכן יהיה שם, יכול לצפות לתצוגת תכלית של מוזיקאית מחוננת וכריזמטית שנהנית מכל רגע על הבמה – ותוודא שכך גם אתם.