שאלה שהעלה Alex Itin בקבוצת הפייסבוק ישראלים בלונדון עוררה את השד ההגירתי וגררה דיון מתמשך: סקרן לדעת, מה הביא אתכם לחיות בלונדון? אישית, לא ראיתי סיבה לעזוב את ארץ הקודש… היה לי קשה לראות שאין אותנטיות בעם, ואקצין ואומר שאפילו נראה שאין עם בכלל. מכל החזיתות רואים מהגרים. הנה כמה מהתגובות המעניינות:
Ron Reitan: זו מטרופולין בינלאומית. למה אתה מצפה? לך לפרובינציות ותראה בעיקר אנגלים. זה שבתל אביב גרים רק ישראלים ולא מגיעים אנשים ממדינות אחרות זה מכיוון שישראל היא חור במזרח התיכון שאפ’חד לא רוצה ולא יכול להתגורר בו… תל אביב, כבודה במקומו מונח, אבל היא כפר הדרדסים לעומת ערים גדולות בעולם המערבי. בהצלחה בארץ הקודש המעלפת והאותנטית.
Miri Zr: גרתי בלונדון שנתיים. כשאתה מגיע כתייר, זאת ממש לא לונדון שחיים בה… אורח החיים שונה לחלוטין. האמת היא שהצלחתי לאהוב מאוד את העיר (זה לקח זמן, מודה). לגבי מה שראית, אין מה לעשות. כ70 אחוז מתושבי העיר הם זרים וזה חלק ממה שהופך את העיר למדהימה!
Shay Glasel: גרתי כשנתיים בלונדון. אני חושב שעצם הדיון שמתקיים פה הוא בדיוק ההבדל בינינו (הישראלים) לבינם (האנגלים). בזמן שאנחנו מרגישים צורך שכולם יחשבו כמונו/לשכנע בצדקתנו/להטיף או אפילו סתם לחטט לאנשים בחיים – האנגלים מיישמים את המשפט חיה ותן לחיות בלי לשפוט, לייעץ, לבקר ולהטיף… בכל העולם אנשים נודדים מכל מיני סיבות, אבל אני חושב שרק בישראל זה נתפש כאיזה Issue… נכתב על ידי אדם שאהב לחיות בלונדון ומוצא דברים טובים גם בישראל. לא תמיד צריך לבחור צד.
Avivit Ovadya: אני חיה בלונדון כמעט 10 שנים. עיר יפהפייה, מלאה צבעים, חיוכים ואנשים טובים. אני מאוהבת בעיר הזאת, ובעיקר בתרבות. אני מלאה גם בחברים ישראלים, יש פה אהבה יותר מהארץ, ולצערי, אני מדברת מניסיון, החיים פה הרבה יותר קלים. זה לא שאני לא אוהבת את ישראל. אוהבת ואפילו חוזרת אליה בקרוב. אבל, לצערי הרב, אני לא חוזרת כי ישראל היא מדינה כל כך מדהימה… יש לי בישראל משפחה, אבל גם פה יש לי משפחה גרעינית מדהימה ועוטפת שקשה לי להיפרד ממנה… מתחיל לעצבן כל השנאה שיש ליורדים מישראל. תפסיקו בבקשה עם כל השנאה הזאת כלפי היורדים – זה הפך כבר למעיק. כל אחד בוחר את המקום שלו, ודי, הגיע הזמן לשחרר.
Shaked Cohen: כל אחד יעשה את הטוב על ליבו. מי אמר שכל הישראלים/יהודים צריכים לגור בישראל? יש אנשים שמתחברים לכל מיני מקומות ללא כל הסבר. אבל יש לזה תפישה אחרת לחלוטין, ולהפתעתך ולהפתעת כולם, זאת תפישה אסטרולוגית! לונדון, ובכלל מקומות נוספים באירופה ובעולם, פותחים אפשרויות רבות אשר לא קיימות בארץ הקודש.
Eläd Hai Attia: ישנן הרבה סיבות שאנשים פשוט קמו ונסעו לנסות את מזלם בחול… אני יכול לומר שהסיבות השכיחות ביותר הן של איכות חיים: הכלכלה הבריטית היא כלכלה חזקה, החוקים הם למען העובד, כל שנה ב1/10 שכר המינימום בריטניה עולה בהתאם ליוקר המחייה, כוח הכסף באנגליה לעומת ישראל (עם 50 שח אתה יכול לקנות קנייה לסופש, בארץ רק הקורנפלקס זה בסביבות ה30 שח, בלי החלב), שירותי בריאות חינם וסבסוד ממשלתי של תרופות… היתרונות לצערי הרב עולים על החסרונות. אותי לימדו משהו חשוב: תחיה איפה שטוב לך… מוסר השכל: אף אחד בחיים לא הצליח לשכנע את המשוכנע.



































