שגרירת בריטניה בביירות, הביעה צער על דברים שכתבה לזכרו של המנהיג הרוחני של החיזבאללה בו היא תיארה אותו כאדם הגון וככזה שהעולם יהיה עני יותר בלעדיו. היא הוצרכה להביע התנצלות על ההספד ומשרד החוץ הסיר את הבלוג בו היא כתבה את דברי השבח עליו.
המשרד הנפיק הודעה בה הוא ציין כי השגרירה הביעה את דעתה האישית המתארת אדם אותו היא פגשה, אבל כזו שאינה מייצגת במלואה את עמדת הממשלה. ההודעה הרשמית ציינה כי בריטניה מסכימה עם השקפותיו של האייתוללה בענייני דיאלוג בין דתי וזכויות נשים, אולם חולקת לחלוטין על עמדות אחרות שלו, בעיקר אלו הנוגעות להתקפות על ישראל. להודעה הבריטית קדמו מגעים דיפלומטיים עם ישראל.
הלווייתו של פדלאללה נערכה בנוכחות דרג זוטר המזכיר השני בעוד איטליה וצרפת שיגרו לשם את שגריריהם. גאי עצמה יצאה מגבולות לבנון כדי לא להיות במדינה בזמן האירוע. בהספד שלה היא תיארה את החוויה אשר בפגישותיה עם פדלאללה וציינה בהתלהבות כי הן הפכו אותה לאדם טוב יותר. היא הוסיפה כי הוא הותיר רושם אדיר על כל אחד עמו הוא נפגש תהא דתו אשר תהא….
נראה כי לא יינקטו שום אמצעים נגד גאי למרות ששר החוץ ויליאם הייג (בתמונה) עורך עתה שורה של שינויים במשרדו, הכוללים גם החלפת שגרירים. רשת הסי.אן.אן פיטרה את אוקטביה נאסר, עורכת המזרח-התיכון של הרשת במשך 20 שנה, על דברים שכתבה לזכרו של השייח’ בטוויטר.