קריאה אחרונה: צפו בהצגת היחיד של ניב פטל בלונדון

קול הישראלים בבריטניה

הורידו כאן את הגיליון הדיגיטלי האחרון של מגזין עלונדון

(28/04/23- 00:01)

מחפשים אירועים ישראליים בלונדון ובבריטניה? פתחו את יומן הקהילה!

(04/09/19- 10:10)
הצגות בלונדון, ישראלים בלונדון ובבריטניה
08:45 25/06/18

קריאה אחרונה: צפו בהצגת היחיד של ניב פטל בלונדון

לפני שהוא עוזב את לונדון, יש לכם הזדמנות אחרונה השבוע לצפות בהצגת היחיד המיוחדת של ניב פטל. כל הפרטים בפנים

הצגה בלונדון: נוק נוק - ניב פטל
בשעה אחת הוא מצליח להעביר את המציאות הישראלית המהדהדת והלא טריוויאלית. ניב פטל

שבוע לפני שהשחקן והיוצר המוכשר ניב פטל עוזב את לונדון, הוא יופיע שוב עם הצגת היחיד המצליחה שלו Knock Knock ("נוק נוק") בצפון לונדון. ההצגה, שפתוחה לקהל הרחב, זכתה לפרסים בפסטיבל אדינבורו ולשבחים רבים.

Knock Knock מספרת את סיפורה של אם ישראלית, קצינת נפגעים, המגדלת לבד את בנה אלעד. הסצנות לאורך ההצגה מלוות את אלעד תחילה כתינוק ואז כילד, ההופך לנער ואז מתגייס לצבא. הדילמה של האם, בעיקר לאור הרקע שלה כקצינת נפגעים, מועברת בעוצמה רבה בהצגה.

בשעה אחת בלבד של הצגה, פטל מצליח להעביר דרך סיפורה של אם אחת ובנה את המציאות הישראלית המהדהדת והלא טריוויאלית של עם השולח את ילדיו לשירות צבאי, שאין לדעת איך יסתיים. עם זאת, ישנם רגעים רבים בהצגה שבהם הקהל צוחק. ההצגה עשויה היטב והיא מרגשת ומוחשית מאוד.

ההצגה אינה פוליטית למרות הנושא

פטל אומר כי היה חשוב לו מאוד ליצור הצגה שאינה פוליטית וכל פרשנות הניתנת לה היא בעין המתבונן. בדיונים המתרחשים תמיד בתום ההצגה הוא נשאל לעתים תכופות על ההקשר הפוליטי ונזהר תמיד בתשובותיו. מבחינתו, ההצגה אינה מביעה עמדה כלשהי, אלא מתארת את הסיטואציה והמציאות בישראל.

העבודה על ההצגה החלה כחלק מפרויקט הסיום של פטל בתואר השני, שלמד בלונדון באקדמיית מאונטוויו (Mountview) לאומנויות התיאטרון ולאחר שזכה לביקורות אוהדות – החל להופיע איתה. ההצגה עלתה למעלה מ-70 פעמים וממשיכה למקומות נוספים בעולם. לאחר שיעזוב את לונדון, פטל יופיע עם Knock Knock גם בארה"ב ובהונג קונג. אל לונדון הוא מקווה לחזור בעתיד הקרוב.

הצגה בלונדון: נוק נוק - ניב פטל מקווה לחזור ללונדון בעתיד הקרוב.

מקווה לחזור ללונדון בעתיד הקרוב. ניב פטל, מתוך "נוק נוק". צילום: Chris Gardner

פרטי ההצגה בלונדון

מתי: יום ג', 26 ביוני. 2018.
איפה: "פלושיפ האוס", לונדון.
כתובת: Fellowship House. 136A Willifield Way, London, NW11 6YD
כמה: 18 פאונד.
* לרכישת כרטיסים ניתן לכתוב אל גליה במייל: galia.shilo@gmail.com
או בטלפון: 07586-318-236

מצאתם טעות?
תגיות : אנגליה, בריטניה, הממלכה המאוחדת, הצגה בלונדון, הצגות בלונדון, כרטיסים להצגות בלונדון, כרטיסים לווסט אנד, לונדון, נוק נוק, ניב פטל, תיאטרון בלונדון
יכול לעניין אותך